bokrecensioner boktips

Panelhönan

Författare: Björn Hellberg
Genre: Roman
Utgivningsår: 1999
ISBN: 9170294070

Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Mannen syntes först. Han låg på magen, utan en tråd på kroppen och med ansiktet vilande i en gigantisk pöl. Kvinnan satt lutad mot väggen, med håret hängande som en slöja mot ögonbrynen. Halsen var en enda sörja av levrat blod… Den brutala upptäckten i ett iskallt garage i Stadens utkant ger polisen ett lika upprörande som känsligt fall: en medelålders gift man påträffad ihop med en betydligt yngre ogift kvinna. Båda är spritt nakna, och allt tyder på att de ägnat sig åt perverterad sex.
Samtidigt pågår anonym telefonterror mot ett flertal kvinnor, och polisen misstänker ett samband mellan de kusliga samtalen och det makabra fyndet i garaget. Panelhönan är en spännande nutidsskildring i svensk vardagsmiljö, en rappt återgiven historia med invecklade turer och en överraskande upplösning.

Medelbetyg: 3,5 (2 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Panelhönan :
2005-02-27 18:00
Jag tyckte nog att den här boken var lite tunnare än de övriga i serien. Och då menar jag inte antal sidor... Intrigen var inte lika spännande.

Ett plus är att boken är lättläst, vardaglig och smårolig på sina sätt. Inga krusiduller och utsvävningar utan pang på.
Betyg 3
2008-02-01 23:04
Hellberg är en mästare på att skriva finurligt och väldigt lättlästa böcker. Väldigt fina beskrivningar och jag gillar verkligen hans böcker. Den här historien är både spännande och smart.
Betyg 4
Liknande böcker:
Binas historia
 M. Lunde
Fäder och söner
 I. Turgenjev
Kirke
 M. Miller
Spärrad gräns
 G. Gränström
Insekt
 C. Castillon
Sångfågeln från Milano
 A. Kullenberg
Örådet
 J. Sverker
Gorlans ruiner
 J. Flanagan
Fromhet och slaveri
 L. Enmark
Xavier
 M. Kandre