bokrecensioner boktips

Förhäxad

Författare: Björn Hellberg
Genre: Roman
ISBN: 9189618122

Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

En kväll år 1938 anser en ung man att han utsätts för ett sveka av ett sådant slag att hämnd måste utkrävas. Oförtrutet ruvar han på sitt hat - och den heta och getingrika sommaren 1959 infinner sig chansen till vedergälllning när 20-åriga Sanna anländer till det lilla kustgästgiveriet...

Förhäxad bjuder på kusligt kittlande ovisshet, men boken innehåller också mustiga personporträtt, rejäla doser humor och en färgstark tidsatmosfär.


Utdrag ur boken:
I timme efter timme ältade han Louises fruktansvärda trolöshet. Han borde ha låtit henne smaka på kniven, men det fanns ju möjligheter att straffa henne framöver. Först skulle han skärra upp henne ordentligt, hon måste få våndas för det onda hon gjort honom.
Medelbetyg: 4 (5 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Förhäxad :
2005-11-16 17:53
Detta är en enkelt skriven roman som handlar om svek och hämnd. Fram till de allra sista sidorna hålls läsaren i ovisshet om vem som är mördaren. Boken är välskriven och lättläst och kan rekommenderas.
Betyg 4
2008-02-01 23:03
Välskriven bok av Hellberg. Han är en mästare att hantera det svenska språket. Sveriges bästa deckarförfattare.
Betyg 5
2009-06-07 16:43
En bok om besatthet och svek, och in i det sista håller den en i ovishet. Språket är lätt med många sköna personbeskrivningar och går fort att läsa ut. En bra bok att fördriva tiden med
Betyg 3
2015-07-20 14:06
Denna var bra !
Klart bäst av dom jag läst av Hellberg.
Betyg 4
2017-02-17 14:25
En välskriven roman med en del udda personligheter. På gästgiveriet är det fullt upp och dit har kommit en ung vacker extrahjälp under sommaren. En av de tre bröderna börjar misstänka att hon är dotter till den flicka som svek honom tjugo år tidigare. Det här är en berättelse om hämndbegär som växer sig utom förnuft i en sjuk människas hjärna. Men också om varma sommardagar och nätter där kärleken finns och en mördare lurar. En mycket bra bok.
Betyg 4
Liknande böcker:
Binas historia
 M. Lunde
Fäder och söner
 I. Turgenjev
Kirke
 M. Miller
Spärrad gräns
 G. Gränström
Insekt
 C. Castillon
Sångfågeln från Milano
 A. Kullenberg
Örådet
 J. Sverker
Gorlans ruiner
 J. Flanagan
Fromhet och slaveri
 L. Enmark
Xavier
 M. Kandre