bokrecensioner boktips

Paria

Författare: Björn Hellberg
Genre: Roman
ISBN: 9189618483


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Loviken är en fiktiv svensk storstad med pulserande folkliv och djupa sociala klyftor. Rikedom och överflöd trängs med armod och elände. Stadens mest föraktade del är några nedgångna och sjabbiga kvarter i Södra hamnen. Området skälls i folkmun för Kloakråttan och är ett tillhåll för samhällets lägsta, den så kallade parian. Till denna motbjudande plats larmas polisen en varm majkväll. Det som först antas vara ett rutinärende förvandlas snart till en isig mardröm som bara tycks växa och växa.

Medelbetyg: 3 (5 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Paria :
2005-11-20 19:24
Detta är den första boken i Björn Hellbergs nya kriminalserie. Det kan ju vara lite trevande så där i början och den här romanen övertygade inte riktigt. Jag saknade den underliggande humorn som Björn Hellberg har vant oss till vid i hans serie om Sten Wall.

Handlingen var tunn och platt och upplösningen inte speciellt fyndig eller oväntad.

Betyg 3
2007-07-06 20:00
Paria är den första boken i Björn Hellbergs serie polisromaner om människorna i den fiktiva storstaden Loviken, någonstans på den svenska östkusten. I Paria får man som läsare för första gången stifta bekantskap med poliserna Carina Keller och Stig-Allan Jönsson, kriminalteknikern Mona Ceder samt övriga kriminalare.

Loviken är en stad med sjudande folkliv men också med djupa sociala klyftor. Stadens mest föraktade del kallas Kloakråttan och består av några sjabbiga och nedgångna kvarter i södra hamnen. Kloakråttan är ett tillhåll för samhällets lägsta, den s.k. parian. Till denna frånstötande plats larmas polisen en varm kväll i maj. Det som först tros vara ett rutinärende förvandlas snart till en hemsk mardröm som bara tycks växa.

Paria var den första Björn Hellberg-deckare som jag läste. Den gav mig mersmak och efter det har jag även läst de två andra böckerna i Loviken-serien. Historien i Paria byggs upp successivt och tempot är lagom högt. Miljö- och personbeskrivningarna, liksom språket är säkert och boken är ganska lättläst. Jag tycker att Paria är en bra roman och den rekommenderas, liksom många andra av Hellbergs böcker.
Betyg 3
2007-10-04 15:50
Boken är rätt okej
Betyg 3
2008-12-10 11:01
Helt okej, inget som sticker ut men det duger som tidsfördriv.
Betyg 3
2009-02-22 22:11
Helt ok, men inte mer. Intressant persongalleri och gediget uppbyggd, men det saknades något. Spänningsmomentet hittade jag nästan inte alls och slutet kom alldeles för plötsligt. Kändes slarvigt på något sätt. Som sagt, ok tidsfördriv, men inte mera.
Betyg 3Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Paria
Liknande böcker:
De sju som såg
 D. Rudberg
Övre port, nedre port
 G. Gulliksen
Mjölkat
 S. Samuelsson
Anna
 O. Blegel
Livet vinkar (som en K..
 K. Danielsson
Syskonfejden
 M. Herngren
Skäret
 C. Naumann