bokrecensioner boktips

Dominans

Författare: Björn Hellberg
Genre: Roman
ISBN: 9189618823

Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Tre tonåringar terroriserar sin omgivning med en infernalisk mobbning som sprider skräck bland jämnåriga. Fruktan för att bli nästa offer är stor. En dag bestämmer sig någon för att det får vara nog med pennalism. Det är hög tid att slå tillbaka. Dominans handlar om moral. Romanen har allt en Hellbergdeckare förknippas med: det distinkta språket, den träffsäkra humorn och värmen i människoskildringen - och naturligtvis en knivskarp intrig.

Medelbetyg: 3,17 (6 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Dominans :
2006-11-05 15:16
En kriminalroman med rötter i mobbning. Bra personbeskrivningar men lite slätstruken. Klart läsvärd trots allt. Den känns äkta.
Betyg 4
2007-01-21 17:46
ganska bra deckare.
Betyg 3
2007-07-06 23:23
Dominans är Björn Hellbergs tredje fristående del om Carina Keller, Stig-Allan Jönsson, Mona Ceder och de övriga kriminalarna i den fiktiva storstaden Loviken.

Tre tonårskillar terroriserar sin omgivning med en outhärdlig mobbing som sprider skräck bland jämnåriga som inte kan värja sig. Fruktan för att bli nästa offer är stor bland ungdomarna. När det hela går så långt att en pojke dödas kopplas polisen in.

Tonåringarnas rektor vill inte befatta sig med saken. Polisen har heller inga bevis för att olyckan som orsakade pojkens död egentligen inte var en olycka. En dag bestämmer sig en person för att det får vara nog och tar lagen i egna händer. Det har gått för långt och det är dags att slå tillbaka.

Dominans är en aktuell och läsvärd polisroman som tar upp ett väldigt aktuellt ämne – mobbing. Björn Hellberg belyser på ett bra sätt ett av de största problemen som finns i dagens samhälle. Dominans är spännande och den är svår att lägga ifrån sig på kvällen. Intrigen är skarp och slutet av boken är särskilt effektfullt och bra. Björn Hellberg har gjort det igen!
Betyg 3
2008-12-10 10:58
En bok som gick spårlöst förbi.
Betyg 3
2011-01-09 09:04
Som vanligt ett gediget hantverk av Hellberg. Jag har nu läst hans trilogi om Loviken och kommer väl inte att läsa så många fler av hans böcker. Det känns som att det finns betydligt intressantare böcker att läsa. Ett ok tidsfördriv iallafall.
Betyg 3
2015-07-08 21:45
Bra bok !
Betyg 3
Liknande böcker:
Det är vi som är klima..
 J. Safran Foer
Mina första fiskar
 E. Jansson
Lugnet
 T. Bannerhed
Binas historia
 M. Lunde
Fäder och söner
 I. Turgenjev
Kirke
 M. Miller
Spärrad gräns
 G. Gränström
Insekt
 C. Castillon
Sångfågeln från Milano
 A. Kullenberg
Örådet
 J. Sverker