bokrecensioner boktips

Gråt i mörker

Författare: Björn Hellberg
Genre: Roman
ISBN: 9170294402


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen
Medelbetyg: 3,5 (4 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Gråt i mörker :
2005-03-05 19:01
Detta är den allra första boken i serien om kriminalaren Sten Wall och hans kolleger i den fiktiva orten Staden. Boken har några år på nacken men den kändes inte för "gammal" ändå.

Intrigen är bra och det var kul att lära känna personerna från början. Jag har nämligen läst fyra andra i samma serie men började mitt i serien.

Boken handlar om hur mycket barndomen betyder för ens framtida beteende. Hur mycket mobbing tål man? Vad händer när bägaren blir för full och rinner över? Hur kan revanschen te sig?

Klart läsvärd!
Betyg 4
2016-07-15 16:29
nja ändå så pass bra att jag skall lyssna på de andra .
Betyg 3
2022-10-06 22:26
Jag har tidigare läst ett par av Björn Hellbergs deckare och jag antar att jag har tyckt att de har varit helt okej. Jag har dock inget direkt minne av dem. Troligtvis har jag upplevt dem som helt godkända medeldeckare, de som jag oftast glömt inom ett par veckor. Det här är hans första deckare med kommissarie Sten Wall, skriven 1981.
I en icke namngiven svensk stad med omkring femtiotusen invånare, härjar en kvinnomördare. Två unga kvinnor har redan fallit offer och skräcken sprider sig bland kvinnorna i staden. När ska mördaren slå till på nytt? Ska Sten Wall och hans mannar hinna fånga den sexuellt hämmade mannen som bär på så mycket ilska inombords- innan han slår till på nytt?
Det här är en extremt lättläst deckare med inga direkta överraskningsmoment att tala om. Jag förstår redan från andra kapitlet hur resten av berättelsen ska komma att bli. Men det gör inte särskilt mycket då det här finns ett väldigt bra flyt, den är småspännande och jag läser lätt ut den på någon timme.
Perfekt slöläsning alltså!
Vad har ni får åsikter om Hellbergs deckare? Dela gärna med er!
Slutbetyg, en 4:a!
Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Gråt i mörker
Liknande böcker:
De sju som såg
 D. Rudberg
Övre port, nedre port
 G. Gulliksen
Mjölkat
 S. Samuelsson
Anna
 O. Blegel
Livet vinkar (som en K..
 K. Danielsson
Syskonfejden
 M. Herngren
Skäret
 C. Naumann