bokrecensioner boktips

Dråpslaget

Författare: Björn Hellberg
Genre: Roman
ISBN: 9170293279

Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Dråpslaget är en isigt nervpirrande thriller i sommarmiljö. Precis som i Björn Hellbergs övriga kriminalromaner utspelas handlingen i Staden, en fiktiv plats med klara drag av ett par sydsvenska orter. Och åter heter problemlösaren Sten Wall, en originell kommissarie med rymligt hjärta och påtagliga viktbekymmer. Denna gång har han att kämpa mot en samvetslös mördare som sätter skräck i Stadens invånare - särskilt de kvinnliga…


Medelbetyg: 3,5 (2 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Dråpslaget :
2005-03-07 19:11
Nu har jag läst en hel del av Björn Hellbergs böcker om Sten Wall och hans poliskolleger. Jag måste säga att Hellberg håller en mycket jämn nivå på sina böcker. Ändå lyckas han växla tema rätt bra.

I vanlig ordning är böckerna väldigt lättlästa och "enkla". De är avskalade med mycket dialog och lite kommentarer och beskrivningar. Man plöjer igenom bok efter bok.

Möjligtvis tyckte jag att just den här boken kanske var något rörigare än de övriga men i sanningens namn har jag nu läst så många av hans böcker på så kort tid så det kan tänkas att det är jag som är rörig och blandar ihop dem.
Betyg 4
Liknande böcker:
Binas historia
 M. Lunde
Fäder och söner
 I. Turgenjev
Kirke
 M. Miller
Spärrad gräns
 G. Gränström
Insekt
 C. Castillon
Sångfågeln från Milano
 A. Kullenberg
Örådet
 J. Sverker
Gorlans ruiner
 J. Flanagan
Fromhet och slaveri
 L. Enmark
Xavier
 M. Kandre