bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Club Karaoke
De tysta
Den flerfaldige mördaren
Den grå
Den vita döden
Dominans
Dråpslaget
Då dagboken dog
Dödsdrycken
Dödslängtan
funny fanny
födde en dotter
Födde: en dotter
Förhäxad
Gråt i mörker
Gräddhyllan
Hedersmord
Hotelldöd
Inte önskvärd
Panelhönan
Paria
Rovlystnad
Sankte Per
Skarprättaren
Skumrask
Liknande böcker:
Morianerna
 J. Ekström
Rika barn leka häst
 U. Trenter
Miss Pym ingriper
 J. Tey
Inga fler hemligheter
 E. Brunn
Fruktans hus
 M. Ahlstedt
Christine Falls
 B. Black
Surbrunnsgåtan
 K. Pettersson
Saknad, förmodad död
 S. Steiner
En högre rättvisa
 . Hjorth
Dvalan
 C. Grebe

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerNattvandraren

 
Författare: Björn Hellberg
Genre: Deckare
ISBN: 9789185801305
 
Spänning:  1
Romantik:  1
Humor:  1
Lärorik:  1
Sorglig:  1

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Utdrag ur boken:
-Du fick alltså knulla henne?
Kevin mörknade.
-Nej. Det kom aldrig så långt.
-Då var hon väl inte så kåt som du påstår.
-Jodå. Men av någon konstig anledning började hon krångla och skrika på hjälp innan jag ens hunnit lura av henne trosorna. Och då kom hennes farsa farande. Det var precis som om han följt efter henne hela tiden.
-Fick han tag på dig?
-Nej. Jag bad henne att inte säga nåt, och så gömde jag mig bakom en soptunna.
-Så hon tjallade inte på dig?
-Nej, och det betyder förstås att hon ångrade sej på studs. För att hon skrek, alltså. Hon hade velat ha ett rejält skjut, det är hur klart som helst.


Medelbetyg: 2 (5 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Nattvandraren :


mazyoly 2009-01-14 20:34
Hjärtligt Tack Björn Hellberg för att du signerade mitt ex av "Nattvandraren" och tillönskade mig en God Jul, men tyvärr blev din bok ingen vidare läsupplevelse för mig. Bland det sämsta jag orkat ta mig igenom faktiskt. Besvikelsen till trots hade jag en mycket trevlig jul.

Den tunna intrigen och det tunna händelseförloppet som hela boken bygger på är alltför trivialt för att platsa i en KRIMINALROMAN.

"Nattvandraren" handlar om en gubbe som är ute på nätterna och vandrar omkring. Han är en pensionerad fd tidningsutdelare, som fortsätter att gå sina nattliga rundor, fast numera utan att dela ut tidningar.
Han gillar natten. Han observerar saker och ting, håller ett vakande öga över staden och dess invånare. Han plockar skräp. Snokar. Han fönstertittar. Han ser saker han inte borde se....hmm, det verkar som om bagarfrun i staden är otrogen mot sin man.

Detta iakttagande av otrohet får ödesdigra konsekvenser. (Verklighetsfrämmande sådana)

Det finns INGENTING i denna bok som väcker lust eller intresse. Inget som berör eller engagerar. HANDLINGEN ÄR HELT OINTRESSANT. Ingen spänning. Ingen mystik. Inget oförutsätt händer som gör att man får tänka efter. Ingenting.

Väldigt BLEKA personer i persongalleriet. Man får ingen känsla för någon av dem. De är bara ett namn på ett papper.

Det lilla som faktiskt händer i boken berättas med MYCKET övertydlighet. Det redovisas fram och tillbaka flera gånger om, och man blir så uttråååkad.

Björn Hellberg underskattar sin läsare, han tror inte vi kan tänka själva. Eller så är målgruppen för hans bok en SENIL PENSIONÄR som behöver mycket hjälp på traven för att förstå det "hela", och få allt att gå ihop. Då är det kanske bra att hålla en simpel handling och redovisa allt med övertydlighet.

MOTIVEN för de brott som brottslingarna begår och på det SÄTT brotten utförs i boken är helt befängda, och orealistiska. Ingen skulle bete sig på detta vis.

SPRÅKET är antingen påklistrat, överdrivet, krystat eller akademiskt, dvs allt annat än naturligt.

Nej, den här boken kan inte göra någon glad. (Möjligen en senil pensionär)

"Nattvandraren" är ett hafsverk. Det känns som om Björn Hellberg hostade fram den här boken på en kafferast.Betyg 1

marcus_1 2009-03-30 18:35
Nattvandraren, utgiven 2008, är Björn Hellbergs senaste roman om kriminalkommissarie Sten Wall i Staden.

Nattvandraren – en pensionerad f d tidningsutdelare – vandrar runt i Staden nattetid. Invånarna är medvetna om hans existens men få känner till hans riktiga namn. Nils Efraimsson, som han egentligen heter, ser sig själv som en fredlig man utan en tanke på att skada någon annan människa. Nils har ögonen på skaft, iakttar och bevakar. Dock är det inte alla i Staden som uppskattar Nils nattliga rutiner och beteenden. Snart skakas Staden av våldsdåd och mord.

Till en början tycker jag Nattvandraren känns klart lovande med hopp om spänning, mystik och goda intriger. Man får följa med på Efraimssons nattliga promenader och ta del av hans registreringar och intryck. Men mycket mer positivt än det tycks man inte hitta i berättelsen. Handlingen i boken blir väldigt ointressant och det känns som att man skulle kunna gjort så mycket mer med det. Att en man smyger runt nattetid och ser saker han inte borde, är egentligen något som skulle kunna bygga upp en riktigt bra och spännande kriminalroman, men alltihop känns ogenomtänkt och hafsigt. Intrigen är otroligt tunn, och motiven till de mord och våldshandlingar som begås är väldigt oklara och orealistiska. Det känns inte alls verklighetsförankrat. Hellberg kan bättre än såhär, och det är synd att han inte tar vara på det stoff som kunde ha gjort denna roman så mycket bättre och mer läsvärd.
Betyg 1

Wooster 2015-03-15 09:27
Detta gjorde ingen glad. Ett misslyckande från Björn Hellbergs sida.
Betyg 1

gun 2017-02-04 13:15
Några händelser leder fram till att den harmlöse nattvandraren och före detta tidningsutdelaren hittas död. Polisen är till en början inte säker på om det är en olycka eller ett mord de har att utreda. Det finns några ungdomar som inte verkar ha rent mjöl i påsen och så finns bagarens vackra fru som alla verkar ha sexdrömmar om.
Det är en händelserik deckare med många olika trådar. Bra underhållsvärde.
Betyg 3KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Nattvandraren


  Köp boken som film på cdon: