bokrecensioner boktips

Paradisets portar

Författare: Virginia Andrews
Genre: Roman


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Annie Stonewall, dotter till Heaven och Logan, har nu hunnit bli 18 år. Hon lever lycklig och oskuldsfull i den lilla landsortsstaden tillsammans med familj och vänner, bland dem den älskade halvbrodern Luke.
Ingenting tycks kunna hota idyllen. Men allt förändras sedan Logan i berusat tillstånd efter en fest kör dem hem och kolliderar med en annan bil. Både Heaven och Logan omkommer och Annie blir allvarligt skadad – kanske för livet.
Plötsligt dyker Heavens morfar Tony Tatterton upp och tar över ansvaret för Annie. Han för henne till det gamla och numera ganska förfallna Farthinggale Manor, där hon blir totalt isolerad. Hans motiv verkar dunkla och hon tillfrisknar inte. Hon längtar kolossalt efter Luke och förstår inte varför han inte besöker henne.
Mystiska saker börjar hända, och Annie ser spöken bland alla skuggor i den stora labyrinten och på familjekyrkogården. Tony Tatterton uppträder förvirrat och allt skrämmer Annie. Skall hon aldrig mer få träffa Luke? Skall hon aldrig bli frisk? Skall hon aldrig få komma hem?


Medelbetyg: 3,25 (4 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Paradisets portar :
2007-03-03 19:35
I den här boken är det Annie – Heavens och Logans 18-åriga dotter som står i centrum.
Hon lever tillsammans med sin familj i den lilla landsortsstadenWinnerrow. Hon trivs och är lycklig.
Allt förändras då familjen råkar ut för en bilolycka. Heaven och Logan omkommer, Annie blir allvarligt skadad.
Tony Tatterton dyker upp och tar över ansvaret för Annie. Han för henne till det numer förfallna Farthinggale Manor. Ensam, lessen och utelämnad dras Annie in i Farthys mardrömsliknande förbannelser och Tonys dystra, mörka, förvirrade värld.

Heavens komplicerade liv fick ett slut men jag fortsätter att lida och våndas tillsammans med hennes dotter. Trots att berättelsen om Heaven och hennes släkt alltmer påminner om en banal, intetsägande tv-såpa, fascineras jag grymt av dess tragedi.

Bok nummer fyra i serien om Heaven och hennes komplicerade släkthistoria.
Betyg 4
2007-05-24 21:56
Jag håller med Phenomena om att böckerna om Heaven och hennes nära känns som äkta såpa-material. Men samtidigt fängslas man till att läsa viddare. Stundvis tyckte jag att det blev lite utdragna kapitel som påminner mig om den tiden då jag satt bänkad framför glamour, jag skulle kunna bläddra 30 sidor och ändå skulle inget ha hänt. Men trots att man trodde att historien om Heavens liv var tämligen urvattnad lyckas Andrews ändå få skruv på handlingen och slår bollen i en annan riktning.
Betyg 3
2013-03-19 08:28
En roman med många olösta släktförhållanden som reds upp efterhand. Här förekommer hot, incest, demens, kärlek, hysch hysch. En bok där orden "släkten är värst" verkligen blir sann.

Annie som i princip hålls som fånge på Farthinggale Manor blir snart varse att något är helt galet i sin gammelmorfars hus. En mystisk man som ingen annan tycks se kommer dock till sist vara till hjälp.

Boken gav ett par timmars spännande läsning. Helt okay.
Betyg 3Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Paradisets portar
Liknande böcker:
Två systrar
 J. Bengtsson
På egna ben
 S. OFlanagan
Eldsjäl
 A. Åhman
Ett litet bo
 I. Edelfeldt
Bombay Take away - Ind..
 M. Mendel Westberg
Eldens tid och isens d..
 E. Eriksson
Stormberget
 L. Marklund