bokrecensioner boktips

Vindsträdgården

Författare: Virginia Andrews
Genre: Roman
Ämnesord: religion, kärlek, spänning, ungdom
ISBN: 9137116835


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

De fyra syskonen - Cathy, Christopher och tvillingarna Carrie & Cory - har ett lyckligt barndom till den dag deras far dör i en bilolycka. Då förändras allt och de tvingas leva inspärrade uppe på en vid där de endast kan drömma om sitt tidigare så idylliska och perfekta liv med älskade och omtänksamma föräldrar.
Modern Corinne, som barnen alltid trott var den perfekta modern, är nu penningsgirig.
Barnens enda ljus punkt i deras tillvaro är att de fyra är tillsammans och att de har en vindsträdgård, där de tillbringar det mesta av tiden under dygnet.
Medelbetyg: 4,59 (32 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Vindsträdgården :
2004-07-05 00:03
väldigt bra bok som jag inte kunde lägga ifrån mej. under hela läsningen kändes det som att jag ville lägag ifrån mej boken, endast för att jag inte ville att den skulle ta slut. det funkade tyvärr inte. kunde inte sluta läsa.
Betyg 5
2004-07-07 06:59
Oerhört spännande, finns inte en chans att du hinner kolla sidnumret när du sveper dig igenom denna suveräna bok.
Betyg 4
2004-07-18 13:20
Denna bok är bäst!
Jag älskar denna bok och har läst den flera gånger och är lika fast i den varje gång.
Betyg 5
2005-07-21 14:31
En av de första Andrews-böcker jag läste, och jag föll...
Pladask!
Vilket språk, vilken fantasi!
Den kvinnan kan inte ha varit fullt frisk...
Betyg 4
2005-08-12 12:19
En favorit när jag var tonåring - som vuxen känns den inte alls lika bra och gripande. Men en 3:a får den iaf.
Betyg 3
2005-11-09 11:23
OjojOJJ vilken bra bok!! Spännande och sorglig. En femma är det självklara betyget för mig!! Åh vad jag är nyfiken på fortsättningarna...
Betyg 5
2005-12-09 22:22
den här boken var bra på många sätt. men den var väldigt hemsk också...
den var sorglig, men VÄLDIGT spännande!
läs den.
kan någon bara vara snäll o tala om dör mej om böckerna i fortsättninen e lika bra?
jag lånade faktiskt den boken som kommer efter den men när jag insåg att d inte längre handlade om Cathy så ville jag inte läsa mer ... jag ville veta vad som hände med henne o hennes bror efter att dom flyttade, alltså jag har läst blomblad för vinden ... efter den boken. har nån läst vad som händer sen?
ni får gärna skriva ett inlägg på min personliga sida.
Betyg 5
2006-05-16 16:56
den är hur bra som hälst!! Väldigt spänande och sorglig!!
Betyg 5
2006-08-04 22:24
Otroligt bra coh spännande bok . Mycket lättläst. Bra med så myckett tragedier, det är det som gör böckerna
Betyg 5
2006-09-13 18:31
Denna boken är bara såå bra!!
Det gpår inte och sluta läsa den
Så jag var tvungen att hitta mer av serien
Men jag har bara hittat nåra mer:(
2007-01-21 12:18
Bra bok, valdigt spannade, blev aldrig trakig att lasa!
Betyg 5
2007-02-07 20:19
läste denna som tonåring och fann den väldigt bra, som vuxen känns den mer som en tonårsroman, så om du är tonåring eller är i början av din läslust så läs den, mycket lättläst och givande
Betyg 3
2007-04-02 17:11
De fyra barnen – Chris, Cathy, Carrie och Cory lever ett lyckligt liv tillsammans med mamma Corinne och pappa Christopher. Då fadern omkommer i en bilolycka förändras plötsligt allt.
Corinne tar barnen med sig tillbaka till Foxworth Hall. Barnen stängs in på en vind och tvingas leva isolerade i fångenskap.

En sorglig och vemodig bok, full av svek och galenskap men är också otroligt fängslande.
Betyg 5
2007-05-20 15:17
Boken handlar om en lycklig familj på sex medlemmar, pappan Christopher, mamman Corinne, sonen Christopher, dottern Catherine och tvillingparet Carrie och Cory. Men deras lyckliga tillvaro får ett tvärt slut då deras pappa omkommer i en bilolycka.
Mamman kontaktar då sina föräldrar i Virginia och de får komma och bo på det fruktade men samtidigt fascinerande Foxworth Hall.
Men det blir inte alls som barnen trott, mamman som de en gång älskade blir helt som ombytt. Med en pengagirig mamma och iskall mormor händer något som de inte ens skulle kunna drömma om i sina mörkaste mardrömmar - de blir inlåsta på vindsrummet med endast den varma vinden som lekplats. Under sin förtvivlan och sorg bygger de upp en vindsträdgård där de försöker vara som vilka andra normala barn som helst.

Men när de går flera år utan att de blir befriade och det till och med går så långt som arsenikförgiftning förstår syskonen att de måste göra allt de står i makt till för att försöka fly därifrån, innan de går mot sin undergång.

Boken visar de starka kärleksbanden som gror mellan syskonen under åren som de är isolerade i sin egen fångcell, och kämparglöden har aldrig varit större.

Den här boken är den bästa bok jag någonsin läst, och jag har tappat räkningen på hur många gånger jag läst den. Redan efter första sidan är man helt fast, när man väl börjat läsa är det omöjligt att sluta. Den är så oerhört bra skriven, författaren använder välformulerat och vackert språk (vilket är ett måste för mig), och den är också så verklighetstrogen och man verkligen lever sig in i den. Det är som att stiga in i en helt annan värld.
Egentligen är det en väldigt tragisk berättelse, som man nästan känner sig vemodig av att tänka på. Men det är det som gör det där lilla extra. Man både skrattar och gråter med karaktärerna. Man får sig verkligen en tankeställare efter att ha läst den här boken, och man får lärdomar för livet.
Betyg 5
2007-06-08 13:56
bland det bästa jag läst..verkligen sträckläste den.. Men var lite osäker på om man ville fortsätta att läsa. Den tog slut alldeles för fort.
Betyg 4
2007-06-09 17:51
Efter att ha läst en del av Andrews böcker innan, känns det som att man kan henne utan och innan nu. Jag skulle vilja ge boken samma höga betyg som alla andra, men jag kan inte. Hon överraskar inte med att utveckla sitt skrivande direkt. Jag har helt enkelt tröttnat och tror inte alls att det beror på att boken inte var bra, är nog för gammal för den typen av böcker. Jag kan hålla med om att det är en bok man sträckläser, men det gör jag oftast oavsett jag är biten av handlingen eller ej. Helt okej tidsfördriv förstås, men jag tror jag byter genre nu. Och av respekt för V. Andrews andra verk jag läst och för att Vindsträdgården påminner så mycket om dem, vill jag nog iallafall ge betyget 3,5.
Betyg 3
2007-06-29 11:45
Det här är nog den klart bästa boken jag har läst, och under halva tvåan låg jag och stortjöt. Det kan vara lite jobbigt, för man blir helt beroende av boken, kan inte tänka på något annat eller lägga den ifrån sig.
Älskar också skrivsättet, önskar att jag själv kunde skriva så. Tror inte man kan låta bli att älska Virginia Andrews böcker.
Betyg 5
2007-10-29 21:39
Jag älskade verkligen denna bok. Man blev fängslad redan från första början. Den får betyget 4 utav mig =) Dessvärre har jag inte läst nån av de andra böckerna som Virginia har skivit men ska försöka med de!
Betyg 4
2007-11-17 09:04
Jag har precis läst om boken och tycker att den är lika bra nu. Den är ju lite hemsk samtidigt för man blir ärligt talat lite arg hur kan man göra så mot sina egna barn. Även om boken inte är verklig så tror man nästan att den är det när man lever sig verkligen in i boken och vill hela tiden veta hur det går för barnen. Ni som säger att ni är för gamla för den vad gillar ni för böcket då. Jag är fyrtioett år och älskar boken. Den får en femma.
Betyg 5
2007-11-21 12:18
Jätte bra bok har läst hela serien nu, helt omöjligt att sluta läsa rekomenderar värkligen att läsa de andra böckerna!:D
Betyg 5
2008-06-12 19:18
Verkligen gripande och stark. Hela serien är helt i sin egen genre. Det var längesedan jag läste böckerna och efter att ha läst allas recensioner blir jag så sugen på att läsa dem igen!
Betyg 4
2008-07-02 15:50
Väldigt spännande och bra när man är tonåring, ibland lite för mörk. Dock använder sig Andrews av lite väl samma mönster i sina andra böcker.
Betyg 5
2008-08-02 15:12
Denna bok är en den bästa bok i hela serien! Man får veta allt från början till slut. Varför vill Cathy ha hämnd på sin mor? Varför vill hon bli ballerina? Varför lever hon tillsammans med sin bror? Allt finns i denna bok. "Blomblad för vinden" ska vara den första boken i denna serie men varför inte inte "Vindsträdgården? Här får man ju veta allt från början. Kanske för att vänta med förklaringen om vad som egentligen hände, Kanske för att inte avslöja allt från början? Inte vet jag, bara Virginia Andrews, författaren till dessa fanstastiska böcker kan svara på denna fråga. Läs Blomblad för vinden, Törnbädden, Lustgården och Vindsträdgården så kan får du följa Cathys och Chris äventyr genom livet.


Dessa böcker kan läsas av alla. Du kan ändå inte släppa boken när du kommit in i den, det lovar jag, men jag kanske har fel? Läs så får du veta.
Betyg 5
2008-08-21 15:13
Riktigt bra bok, en riktig verklighetsflykt. Jag rekomenderar den starkt.
Betyg 5
2009-05-19 18:23
Går bara inte att släppa taget om . Kunde inte lägga ifrån mig boken , säger jag bara <3
goo ! , Virgina , R.I .P
Betyg 5
2010-08-19 20:12
Att inte sträckläsa denna bok är nästan omöjligt, Det är smärtsamt att lägga den ifrån sig!
Betyg 5
2011-06-13 12:46
jag brukar inte gilla böcker men denna var så bra, kunde knappt lägga undan den en timma.

Betyg 5
2012-04-01 16:52
En bok som har ett oerhört sug, det är nästan omöjligt att sluta läsa.
Betyg 4
2014-02-22 21:44
En av de få böckerna jag läst mer än två gånger som biter sig fast i min själ och bara får mig att vilja läsa mer.
Betyg 5Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Vindsträdgården
Liknande böcker:
Stormberget
 L. Marklund
En vilsen själ
 G. Redin
Mousa varats mysterium
 B. Lundberg
Huset Versace
 D. Ball
Trolsk som pärlan
 V. Andrews
Skriften i vattnet
 J. Lindqvist
Ett år
 E. Flygare Carlén
Röd som rubinen
 V. Andrews
Ensam i världen
 M. Sandemo
Staden sover
 M. Lang