bokrecensioner boktips

Svart ängel

Författare: Virginia Andrews
Genre: Roman


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Heaven, som är tio år, har av sin farmor fått veta att hennes riktiga mamma är död. Det enda som finns kvar efter mamman är en mycket elegant resväska fylld med dyrbara kläder och en vacker docka.
Pappan, Luke Casteel, var mycket förälskad i mamman, och han förlåter inte Heaven att hon orsakade hennes död. Han är elak även mot sin andra fru som han snabbt gift om sig med och skaffat en stor skara barn med.
Heaven är begåvad och lärarinnans stora favorit i skolan. Hon får låna böcker – de blir hennes egentliga glädjeämnen – och genom dem får hon näring för sina drömmar och fantasier. Hennes allra största dröm är emellertid att ge sig av från svälten och nöden i bergen och fara till Boston för att söka upp sin riktiga mammas familj…

Medelbetyg: 4 (5 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Svart ängel :
2007-03-03 19:30
Heaven gör verklighet av sin dröm och beger sig till Boston för att söka upp sin biologiska mammas släkt, hon aldrig förr har träffat. Inget blir som Heaven tänkt sig. Mormor Jillian vill inte veta av henne. Tony, Jillians man – Heavens styvmorfar – förbarmar sig över henne. Han överöser henne med pengar och dyra kläder, låter henne börja på en fin skola men är samtidigt väldigt sträng och kontrollerande.
Så förälskar sig Heaven i Tonys yngre bror Troy. Troy, med mörka ögon och mörkt hår, en enstöring och underbar pianospelare. De inleder ett förhållande som inte ses med blida ögon av resten av familjen.

Berättelsen om Heaven fortsätter. Lika mörk och dyster som sin föregångare. Jag fängslas och lider. Heavens liv är verkligen svårt och komplicerat.

Bok nummer två i serien om Heaven.
Betyg 3
2007-04-30 23:11
Efter "Flickan från himlen" drivs man att läsa vidare om Heavens tragiska öde. Man kan bara inte släppa taget utan att veta hur det kommer gå för henne. På något sätt hoppas man att allt kommer ordna upp sig för henne efter allt hon har genomlidit, fast det är det fina med Virginia Andrews, hon låter inte sina böcker bli till några tomma klichéböcker som alla slutar lyckligt, och jag vet redan när jag slår upp första kapitlet att det inte kommer vara en sockersöt saga. Däremot är denna del av Heavens liv den som inte fastnade hos mig, trots att jag sträckläst de tre första böckerna i serien så kan jag inte direkt dra mig till minnes vad jag läst. Klart underhållande och visst vill man fortsätta följa Heaven och plöjer nyfiket automatiskt genom nästa bok, så visst lyckas den hålla intresset uppe, men inte mer.
Betyg 3
2010-06-23 17:32
Efter att ha läst boken en andra gång så har jag ändrat uppfattning om den till det bättre! Svart ängel är en mystisk, spännande och tragisk bok som lämnar avtryck, med en annorlunda handling som man sent ska glömma. Svår att lägga ifrån sig!
Betyg 4
2012-08-31 20:19
Skillnaden mellan musik i natten och denna, är att det inte ÄR samma författare. Musik i natten är skriven av en utvald skribent och baserad på ett utkast av andrews själv.

Detta är äkta vara, är man V.A fantast så blir man INTE besviken på den andra boken i serien om Heaven.
Betyg 5Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Svart ängel
Liknande böcker:
Mjölkat
 S. Samuelsson
Anna
 O. Blegel
Livet vinkar (som en K..
 K. Danielsson
Syskonfejden
 M. Herngren
Skäret
 C. Naumann
Saknad
 M. Fischer
Zonen
 P. Ahlmark
Ristmärken
 J. Theorin
Del av möblemanget
 M. Wesley