bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Allt som glittrar
Blomblad för vinden
Den gömda juvelen
En väv av Drömmar
Fallna hjärtan
Flickan från himlen
Flickan som försvann
Hemligheter i gryningen
Hjärtats sång
Lustgården
Melody
Musik i natten
Olivia
Paradisets portar
Skuggor i skogen
Törnbädden
Vindsträdgården
Älskade Audrina
Ödets skimmer
Ödets vägar
Liknande böcker:
Kvinnorna på Flanagans
 Å. Hellberg
Dammsuga i mörker
 J. Beagin
Dolda talanger
 M. Carnehult
Mormors val
 K. Branzell
De kommer att drunkna..
 J. Anyuru
1794
 N. Natt och Dag
Äventyr på kryssningsb..
 A. Örtengren
Hit men inte längre
 M. Maunsbach
Hundraettåringen som t..
 J. Jonasson
Tokyo blues
 P. Hintze

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerSvart ängel

 
Författare: Virginia Andrews
Genre: Roman
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Heaven, som är tio år, har av sin farmor fått veta att hennes riktiga mamma är död. Det enda som finns kvar efter mamman är en mycket elegant resväska fylld med dyrbara kläder och en vacker docka.
Pappan, Luke Casteel, var mycket förälskad i mamman, och han förlåter inte Heaven att hon orsakade hennes död. Han är elak även mot sin andra fru som han snabbt gift om sig med och skaffat en stor skara barn med.
Heaven är begåvad och lärarinnans stora favorit i skolan. Hon får låna böcker – de blir hennes egentliga glädjeämnen – och genom dem får hon näring för sina drömmar och fantasier. Hennes allra största dröm är emellertid att ge sig av från svälten och nöden i bergen och fara till Boston för att söka upp sin riktiga mammas familj…


Medelbetyg: 4 (5 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Svart ängel :


Phenomena 2007-03-03 19:30
Heaven gör verklighet av sin dröm och beger sig till Boston för att söka upp sin biologiska mammas släkt, hon aldrig förr har träffat. Inget blir som Heaven tänkt sig. Mormor Jillian vill inte veta av henne. Tony, Jillians man – Heavens styvmorfar – förbarmar sig över henne. Han överöser henne med pengar och dyra kläder, låter henne börja på en fin skola men är samtidigt väldigt sträng och kontrollerande.
Så förälskar sig Heaven i Tonys yngre bror Troy. Troy, med mörka ögon och mörkt hår, en enstöring och underbar pianospelare. De inleder ett förhållande som inte ses med blida ögon av resten av familjen.

Berättelsen om Heaven fortsätter. Lika mörk och dyster som sin föregångare. Jag fängslas och lider. Heavens liv är verkligen svårt och komplicerat.

Bok nummer två i serien om Heaven.
Betyg 3

Sandie 2007-04-30 23:11
Efter "Flickan från himlen" drivs man att läsa vidare om Heavens tragiska öde. Man kan bara inte släppa taget utan att veta hur det kommer gå för henne. På något sätt hoppas man att allt kommer ordna upp sig för henne efter allt hon har genomlidit, fast det är det fina med Virginia Andrews, hon låter inte sina böcker bli till några tomma klichéböcker som alla slutar lyckligt, och jag vet redan när jag slår upp första kapitlet att det inte kommer vara en sockersöt saga. Däremot är denna del av Heavens liv den som inte fastnade hos mig, trots att jag sträckläst de tre första böckerna i serien så kan jag inte direkt dra mig till minnes vad jag läst. Klart underhållande och visst vill man fortsätta följa Heaven och plöjer nyfiket automatiskt genom nästa bok, så visst lyckas den hålla intresset uppe, men inte mer.
Betyg 3

Skogsflickan 2010-06-23 17:32
Efter att ha läst boken en andra gång så har jag ändrat uppfattning om den till det bättre! Svart ängel är en mystisk, spännande och tragisk bok som lämnar avtryck, med en annorlunda handling som man sent ska glömma. Svår att lägga ifrån sig!
Betyg 4

Bookjunkie 2012-08-31 20:19
Skillnaden mellan musik i natten och denna, är att det inte ÄR samma författare. Musik i natten är skriven av en utvald skribent och baserad på ett utkast av andrews själv.

Detta är äkta vara, är man V.A fantast så blir man INTE besviken på den andra boken i serien om Heaven.
Betyg 5KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Svart ängel


  Köp boken som film på cdon: