bokrecensioner boktips

Flickan från himlen

Författare: Virginia Andrews
Genre: Roman


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

” Nymånen var halvt dold av mörka moln – samma måne som sken över Hollywood och New York, London och Paris. Jag kisade skarpt och försökte se ut över bergen, ut över havet och sedan blundade jag och försökte se in i framtiden istället. En gång skulle jag bra gärna vilja ha en egen säng att sova i, med dunkuddar och sidentäcke. Och garderoberna fulla av nya klänningar och mängder av skor i alla möjliga färger, och så skulle jag äta på fina restauranger med höga, levande ljus på bordet… men just nu hade jag bara ett hårt trappsteg att sitta på och det var så kallt att tårarna frös på kinderna och i ögonfransarna.”
Heaven är tio år och huvudperson i Virginia Andrews nya roman Flickan från himlen. Heaven är moderlös och lever tillsammans med sina syskon och opålitlige far i en fattig stuga. Desperat och kärleksfullt kämpar hon för att hålla ihop sin lilla familj. Men pappan har sitt eget sätt att tjäna pengar. Ett efter ett säljs barnen till främlingar. Heaven svär att hämnas…

Medelbetyg: 4 (5 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Flickan från himlen :
2007-03-03 19:26
Heavens liv är inte lätt. Hon lever fattigt i en bergsby tillsammans med sin pappa, styvmamma, fyra syskon, sin farmor och farfar. Hennes biologiska mamma dog strax efter Heavens födelse.
Farmodern dör, styvmamman lämnar hemmet och pappan säljer sina barn, ett efter ett, till främlingar. Familjen splittras.
Heavens nya familj är välbärgad men inte blir livet lättare för det.

Berättelsen om Heaven är otroligt tragisk och rörande. Jag lider grymt tillsammans med Heaven i hennes svåra liv. Ändå är det något som saknas, det finns inget ordentligt driv i berättelsen och det går trögt att läsa.

Detta är första delen i serien om Heaven.
Betyg 3
2007-04-30 22:48
Flickan från himlen är den bok som jag bäst kommer ihåg från mina tonår, bokmal som jag var då. Läste om den nyss och fann den minst sagt lika bra som då. Kanske för att jag kan känna igen mig i Heavens situation trots att jag inte kommer i närheten av hennes tragiska uppväxt. Men trots att den bygger på en fiktiv historia kan man lätt identifiera sig med situationerna och hennes känslor. Jag tror på fullt allvar att man som Heaven, trots att man blir sviken gång på gång, i sitt desperata behov av kärlek och ömhet, ändå älskar de personer som sårar en mest.
En roman med ett verkligt djup som berör och får en att lida med huvudpersonen som om man var en åskådare på plats. Jag kommer läsa den igen om tio är, det är jag säker på.
Betyg 5
2010-08-19 20:16
Det här tycker jag är Virginia Andrews sämsta bok eller mindre bra kanske man ska säga
Betyg 2
2012-08-31 20:02
En av de mest underbara böckerna som skrivits.
Man kan nästan känna kylan och vinden vina när Andrews beskriver omgivningen i boken.
Betyg 5Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Flickan från himlen
Liknande böcker:
Två systrar
 J. Bengtsson
På egna ben
 S. OFlanagan
Eldsjäl
 A. Åhman
Ett litet bo
 I. Edelfeldt
Bombay Take away - Ind..
 M. Mendel Westberg
Eldens tid och isens d..
 E. Eriksson
Stormberget
 L. Marklund