bokrecensioner boktips

Melody

Författare: Virginia Andrews
Genre: Deckare
Ämnesord: depression, psykologi, kärlek, kultur, spänning, ungdom, äventyr
Utgivningsår: 1996
ISBN: 9137118625


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Melody Logan bor med sin pappa gruvarbetaren och mamma hårfrisörskan i en husvagn och är lycklig och trygg. Men när pappan dör i en gruvolycka dumpar mamman henne hos pappans hummerfiskande släktingar som hon aldrig tidigare träffat. Mamman har planer på att på stor stjärna i Hollywood.
I Cape Cod finns farföräldrarna, en sträng farbror och en räddhågad faster som är besatt av minnet av dottern Laura som omkommit under en segeltur. Här finns också de två kusinerna Cary och May. Livet blir helt uppochner vänt för Melody och även om hon får det ganska bra längtar hon hem till husvagnen.
När också hennes mamma förolyckas i en bilkrasch och en del trassliga släktförhållanden avslöjas, blir hennes tröst violinen. Hon hoppas dessutom mycket på sin vänskap med Cary som mer än gärna ställer upp.
Medelbetyg: 4,75 (4 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Melody :
2004-05-02 12:36
Jag tyckte den var SUPER som jag har tyckt om alla andra böcker jag läst av henne!!!
Betyg 5
2007-02-03 22:46
Melody växer upp tillsammans med sin mamma och pappa i en husvagn i småstaden Sewell, West Virginia. Pappan, som är gruvarbetare, förolyckas i en gruvolycka. Modern som inte trivs i den stillsamma modersrollen dumpar Melody hos okända hummerfiskande släktingar i Cape Cod, för att göra karriär i Hollywood.
Trassliga släktförhållanden rullas upp. Ett hemligt förflutet som folk inte gärna pratar om.
Då även modern dör kan Melody inte längre återvända till sitt gamla liv.

Berättelsen om den unga flickan Melody fängslar och trollbinder mig från första stund. Tillsammans med Melody våndas jag åt hennes nya liv bland bitterhet, lögner och trassliga släktförhållanden.

Detta är den första delen i serien om Melody.
Betyg 5
2010-06-02 16:38
Mycket bra bok, läste ut den ca 400 sidor långa boken under ett dygn! Handlar mycket om hur Melody slungas ut från den trygghet hon trodde sig ha - men som också visar sig vara falsk. Hon svävar i tomma intet och förstår att hon levt på lögner och illusioner och man vill verkligen att allt ska lösa sig för henne. Det var inte så mycket romantik i boken, men man märker att banden mellan Melody och Cary växer sig starka, på vilket sätt kan man inte sätta fingret på. De delar så mycket smärta gemensamt - varav boken blir väldigt djup ur många avseenden. I boken får vi alltså mest följa Melodys kamp om att hitta hem, människor som kan bli en fast punkt i hennes liv - vilket verkar näst intill omöjligt då nya lögner avslöjjas på löpande band. Ska hon någonsin komma till ro?
Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Melody
Liknande böcker:
En bondes död
 N. Naseh
Islossning
 A. Dahl
Mörk flod
 D. Meyer
Parasiten
 S. Sarenbrant
Dödsmärkt
 P. James
Pistolen
 b. rai