bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Bergsprängaren
Berättelse på tidens s..
Brandvägg
Comédia Infantil
Daisy sisters
Danslärarens återkomst
Den femte kvinnan
Den orolige mannen
Den vita lejoninnan
Djup
Eldens Gåta
Eldens hemlighet
En seglares död
Handen
Hundarna i Riga
Hunden som sprang mot..
Italienska skor
Jag dör, men minnet lever
Kennedys hjärna
Kinesen
Labyrinten
Mannen som log
Minnet av en smutsig ä..
Mördare utan ansikte
Pojken som sov med snö..
Liknande böcker:
Lyktsken
 M. Ondaatje
Under Slussen
 J. Werner
Hallonfallet
 G. Tunström
Under floden
 S. Nordstrand
Allt utom det
 H. Busch
Führerns barnmorska
 M. Robotham
Huset med de sju gavlarna
 N. Hawthorne
Robin Hood
 J. McSpadden
Myteriet på Bounty
 C. Nordhoff
Den svarta ängeln
 M. Sandemo

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerInnan frosten

 
Författare: Henning Mankell
Genre: roman
Ämnesord: spänning
ISBN: 9173430374
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


På kvällen den 21 augusti 2001 får Ystadspolisen ett märkligt samtal. En person påstår sig ha sett brinnande svanar över Marebosjön. Kurt Wallander åker ut till sjön för att undersöka vad som hänt. I sällskap har han sin dotter Linda som några veckor senare ska träda i tjänst vid Ystadspolisen. De hittar inga spår. Men redan några dagar senare ringer en upprörd lantbrukare och berättar att någon bränt ihjäl en av hans ungtjurar. Allt tyder på att en djurplågande sadist ligger bakom de makabra dåden.

Några dagar senare försvinner en kvinnlig kulturgeograf som kartlägger gamla stigar i Skåne och därefter en av Lindas bästa väninnor. Spåren leder rakt in till Guyanas djungler och kristna domedagsvisionärer. Och Lindas poliskarriär hotas innan den ens har börjat.

Utdrag ur boken:
''Och så sluter du mina ögon in i det sista.''

Medelbetyg: 3,8 (25 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Innan frosten :


dilum 2003-09-18 08:35
Som vanligt en tät och spännande Wallanderhistoria. Sträckläste den tyvärr. Man önskar ju att det skulle funnits fler Mankell att ta av när man var klar med denna men när man läst alla så är det bara att ställa in den i bokhyllan igen och vänta några år så man kan läsa om den.
Glädjande nog stod det att läsa i Sydsvenska Dagbladet igår att Mankell ska skriva 10 nya Wallander-avsnitt till. Men troligtvis så blir detta enbart filmmanus. Men filmerna är ju härliga dom med.
Ingeman P
Betyg 5

M.Aberg 2004-02-20 12:02
Första boken av Mankell som jag någonsin läst. Det brukar ta 2-3 veckor för mig att läsa klart en bok, men jag läste klart denna på bara några dagar. Betyget blir 5, en riktigt läsvärd bok. Spännande och välskriven. Karaktärerna känns äkta.
Betyg 5

lillamy 2004-04-01 14:46
En bra deckare av Mankell. Här är det inte Kurt Wallander som är huvudpersonen utan hans dotter Linda som snart är färdig polis. Jag lyssnade på den på cdbok och det var Stefan Sauk som var uppläsare och han gjorde ett mycket bra jobb.
Betyg 4

sundin 2004-05-03 10:34
Mankell tillhör mina favoritförfattare och med "Innan frosten" bidrar han återigen med en välskriven och spännande deckare. Jag tycker dock att han misslyckats med att göra huvudrollsinnehavaren Linda Wallander trovärdig i sin karaktär. Hon är så väldigt smart och förnuftig boken och det verkar som om Mankell försökt göra henne mer mänsklig genom att utsätta henne för regelbundna misstag och felbedömningar som inte känns trovärdiga. Hennes tankar om sin och hennes far Kurts likheter resepektive olikheter i humör, beteenden etc känns enbart tillrättalagda. Och det faktum att hon ständigt kan göra återkopplingar från det hon lärt sig på polishögskolan till det hon upplever i nuet verkar ganska krystat.

Ett litet pluspoäng får boken för att Mankell låter oss läsare återigen få träffa polisen Stefan från "En danslärares återkomst". Han har flyttat till Skåne och börjat arbeta vid Ystadpolisen. Mankells beskrivning av Lindas präktiga natur blir dock en aning sötsliskig för min del och drar därför ner betyget på en annars mycket spännande deckare.
Betyg 3

ElinLeticia 2004-05-24 19:31
Mankell har inte helt vågat överge sin gamla vapendragare Wallander utan hoppar bara en generation framåt för att beskriva Kurts dotter
Lindas nya karriär inom polisen. Trots detta har han skapat kanske den bästa Wallander boken hitills. Som vanligt lägger sig Mankell självmant så nära sanningen som möjligt, och brottets miljö han målar upp i denna ´Innan frosten´är otäckt likt miljön innan World trade centrer attacken.

Klart läsvärd bok, och intar nu min favoritplats bland
Wallanderböckerna!

Betyg 4

h. 2004-10-14 22:09
en superbra mankell deckare! spännande, välskriven och sååå bra! jag rekommenderar den varmt!
Betyg 4

inca 2004-10-19 13:36
Ja den var bra, kul att Wallanders dotter Linda fått ta över som huvudperson.
Betyg 3

Mystica 2005-02-15 22:01
"NEJ!", tänkte jag. "Inte en bok där Wallander inte har huvudrollen, utan hans dotter!". Men det var inte så farligt. Faktum är att detta är den bästa av Wallanderböckerna. Kurt Wallander var med mycket mer än jag trott. Sjukt spännande!
Betyg 5

lingonkyss 2005-02-19 10:39
Denna boken är jätte bra...den örr intressant och mnakan inte slita sig ifrån den
Betyg 5

Nessa 2005-07-23 21:59
Den här är bra! Det är roligt att få läsa om Wallanders dotter och hur det går för henne som polis.
Betyg 4

njosnavelin 2005-12-11 14:15
ja man vet vad man får. OK
Betyg 3

Phenomena 2006-09-01 16:40
Ännu en obehaglig och nagelbitande kriminalroman. I denna bok får Wallander ta ett steg tillbaka, i stället är det hans dotter Linda som står i centrum.
Betyg 4

dsebbe 2007-02-07 20:29
en bra del av wallanderserien, generationsskifte som känns uppfriskande, som alltid är wallanderboken välskriven och den känns verklig och känslan kommer nära.
Betyg 4

ET 2007-06-02 11:36
Inget nytt under solen.
Det funkar men inget som överraskar.
Betyg 3

henkes 2007-11-10 12:31
Träffsäker och spännande.
Betyg 3

kiim9 2007-12-11 12:31
jag tycker att boken är som alla andra mankell böcker, spännande och man kan inte sluta läda om man väl har börjat, finns en röd tråd genom hela boken..
mycket rörigt kanske om man inte har läst mycket deckare innan,. men jag tycker om deckare och romaner..
man får tänka mycket själv, och funderar och försöker lösa och räkna ut allt själv hela tiden, men lyckas aldrig nätt och jämt.
tillslut när man får reda på allt och hela boken är läst, så blir allt så lätt, skruven skruvas fast, och man förstår allt, allt är så enkelt att man inte har sett det innan.

jag rekomenderar den verkligen till alla som tycker om romaner/deckare.
Ni skulle tycka om den mycket.
Betyg 4

clickclack 2008-01-21 19:42
Ännu en bra bok av Henning Mankell. Jag kunde inte lägga ifrån mig den. Väldigt spännande!
Betyg 5

Ninni_1960 2009-04-02 13:22
Nu har jag läst den sista av Wallanderböckerna. Synd att det inte finns fler i bokform. Jag får väl införskaffa resten i filmer då men det är ju inte riktigt samma sak.
Boken är bra men blir ibland lite långrandig i sina förklaringar om de "kristna domedagsvisionärerna". F.ö. är den spännande och handlar mycket mer om Linda än om Kurt.
Rekommenderas varmt.
Betyg 4

Lassie 2011-07-14 00:37
Jag gillar greppet att berätta en Kurt Wallander-roman ur dottern Lindas perspektiv. Man känner igen hennes far men får veta mer. De där raseriutbrotten som kunde komma helt oväntat och som skrämde Linda och hennes mor till lika Wallanders tidigare fru. Bokens intrig är på en mellannivå ställt mot de andra böckerna om Wallander. En författare som beskriver ett händelseförlopp har ett dilemma i att när det är skrivet är det faktum. Ska man beskriva Linda blir det svårt att bortse ifrån att författaren skapat en händelse i en tidigare roman, " Den vita lejoninnan" som måste varit ett trauma som satt djupa spår i Linda Wallander. Men det nämns inget om det i denna roman. Skrivet är skrivet.
Betyg 3

gun 2012-02-10 12:01
En spännande och handlingsfull roman där Linda, Kurt Wallanders dotter, kommer att spela avgörande roll för uppklarande av brott.
Jag tyckte att romanen var otroligt fängslande.
Betyg 5KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Innan frosten


  Köp boken som film på cdon: