bokrecensioner boktips

Den orolige mannen

Författare: Henning Mankell
Genre: Deckare
Utgivningsår: 2009
ISBN: 9789173432658


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

En vinterdag 2008 försvinner en pensionerad hög marinofficer, Håkan von Enke, under sin dagliga promenad i Lilljansskogen.
För Kurt Wallander blir det en personlig fråga av högsta rang. von Enke är nämligen Linda Wallanders svärfar och hennes lilla dotters farfar.
Trots att utredningen handläggs av polisen i Stockholm kan Kurt Wallander inte låta bli att engagera sig. När sedan också von Enkes hustru Louise försvinner, lika spårlöst, lika gåtfullt, blir hans engagemang om möjligt ännu större.
Trådarna leder bakåt i tiden, till Kalla kriget, högerextrema sammanslutningar och lönnmördare från det gamla Östeuropa. Wallander anar att han har kommit en stor hemlighet på spåren, som berör hela den svenska efterkrigshistorien. Kanske befinner han sig i utkanten av något som är mångdubbelt allvarligare än Wennerströmaffären, den värsta spionhärva Sverige upplevt.
Wallander kastas in i ett skeende vars förvecklingar han har svårt att överblicka.
Samtidigt dyker ett ännu mörkare moln upp på hans himmel

Exakt 10 år efter att den senaste boken om Kurt Wallander kom ut, ställer Henning Mankell åter kriminalkommissarien från Ystad mitt på scenen i rampljuset. Det är en återkomst som kommer att välkomnas av alla hans fans över hela världen. Henning Mankell visar på nytt i Den orolige mannen att han är kriminalromanens okrönte kung.
Medelbetyg: 2,67 (15 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Den orolige mannen :
2010-01-20 16:50
nej, så besviken jag blir.. hade inte ens skyhöga förväntningar.. bara lite mer än den sämsta boken han någonsin skrivit..!!! inte spännande, inte en jämn bra story.. dravlig! på norrländska! skippa gärna boken och ha en fortsatt bra bild av mankell är mitt råd!
Betyg 2
2010-01-26 14:18
En alltför lång och dyster bok som mest handlar om Wallander själv, med tillbakablickar på hans liv som polis, pappa, man och son. Grundhistoren är en seg berättelse som kretsar kring gamla händelser kring det kalla kriget, ubåtar och Palmemordet. Mankell skriver som vanligt lättläst, men varför 555 sidor?
Betyg 2
2010-05-12 19:58
Det fanns en tid då jag slukade alla Wallanderböcker efter varandra.
Nu blev det återseende med Kurt W. ca 10 år senare,men det var inget höjdare den här gången.
Boken är i och för sig rätt så välskriven men det finns ingen ordentlig glöd eller spänning i historien,som dessutom verkar på tok för utdragen.Däremot beskrivs den åldrande och sjukliga Wallanders företaganden onödigt detaljerat.Eller vad sägs om att Wallander blir ständigt irriterad,dricker för mycket rödvin,vansköter sin diabetes,ljuger för omgivningen,suktar efter kvinnor...etc,etc.Nåja,det klarnar ju mot slutet varför han blivit sådan...
Jag ger boken en svag trea eftersom jag trots allt är gammal Wallander-fan.
Betyg 3
2010-05-27 09:06
Sista boken om Kurt Wallander. Inte den bästa men den var ändå bra och det blev verkligen en avslutning. Lite långdraget om utredningen om Håkan von Enkes försvinnande men ändå intressant eftersom det var en hel del historiska tillbakablickar. Wallanders tankar och oro inför åldrandet återkommer då och då i boken men passar in rätt bra ändå. För att trösta sig och stilla sin oro blir det då och då några glas för mycket vilket känns mänskligt och trovärdigt.
Ljudboken är inläst av Krister Henriksson som spelat Wallander i de flesta filmerna och det förhöjer boken en del.
En lite svag 4:a får boken av mig.
Betyg 4
2010-08-31 15:32
Wallander är tillbaka. För sista gången. Han har åldrats, passerat de 60 och oroar sig mycket över sin ålder och minnet som börjar svikta. Han reflekterar över sitt liv som polis och pappa, man och son.
En okej bok och en värdig avslutning på Wallander-serien.
Betyg 3
2010-09-22 17:30
seg!
Betyg 2
2011-07-20 16:16
det var bättre förr
Betyg 2
2012-06-09 18:28
Att det inte går att lita på några uppgifter när det gäller spioneri upptäcker Kurt Wallander lite väl sent. Han får hela tiden fundera i nya banor för att lösa detta mysterium. Upplägget var bra men denna bok tilltalade inte mig lika mycket som tidigare Henning Mankell böcker.
Betyg 3
2013-08-01 15:56
Intressant med Kurts privata liv, storyn är dock skittråkig. Ser fram emot kommande bok.
Betyg 2Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Den orolige mannen
Liknande böcker:
Den som offrar sig
 S. Ventus
En otrogen man
 P. Hammesfahr
Hermelinleken
 A. Richter
Häxans död
 C. Barling
Stilla vatten
 N. McCrery
En fråga om skuld
 F. Fyfield
En bondes död
 N. Naseh