bokrecensioner boktips

Mannen som log

Författare: Henning Mankell
Genre: Deckare
Ämnesord: mord, spänning
Utgivningsår: 1998
ISBN: 9789173431378


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

En gråkall eftermiddag i södra Skåne. Dimman ligger tät över slätten när advokat Torstensson färdas hem till Ystad i sin bil. Plötsligt skymtar han mitt på vägen en människa fastspänd på en stol. När han i sista stund får stopp på bilen fäller ett fruktansvärt slag honom till marken. Samtidigt vankar Kurt Wallander fram och åter längs en dyster sandstrand på Skagen. Han är deprimerad, utbränd och har bestämt sig för att avsluta sin karriär som polis. Advokat Torstenssons död tvingar Wallander att tänka om. Snart är han inblandad i en härva av ekonomisk brottslighet på högsta nivå och hans motståndare är en man som inte hindras av några moraliska skrupler.

Fjärde boken i Wallanderserien
Medelbetyg: 2,93 (14 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Mannen som log :
2004-08-15 14:40
en helt medelmåtta decakre. innehåller allt det som en bra deckare ska men är inte någon superhöjdare. medelmåtta helt enkelt.
Betyg 3
2005-02-26 18:29
Kurt Wallander har gått i väggen. Han tar tjänsteledigt och vandrar långa promenader på en ödslig strand vid Skagern. Han har precis beslutat sig för att lämna sitt yrke som polis, när han får besök av en gammal bekant vars pappa nyss kört ihjäl sig. Sonen misstänker att något konstigt är i görningen och ber därför Wallander om hjälp. Denne nekar men bara någon vecka senare blir sonen skjuten. Driven av skuldkänslor störtar Kurt in i sina gamla vanor och sitt gamla jobb som kriminalpolis. I skuggorna lurar en man som alltid ler, en man som är högt uppsatt och som har hela Sveriges uppskattning för sin företagsamhet och sina bidrag till diverse hjälporganisationer. På något sätt är han inblandad i mordet och Kurt beslutar sig för att krossa mannens leende.

Det här är en av de bättre Wallander romanerna. Efter att blivit lätt uttråkad av "Hundarna i Riga" och definivt inte sömnlös av "Den vita lejoninnan" var det skönt att få ett "vanligt" mord utan några referanser till utlandet där Mankell kan brodera ut sig i historiska skildringar och saker som inte alltid känns så äkta. Ingen toppenroman, men inte heller en dålig berättelse. Sommarlektyr skulle jag väl kalla den här romanen, avkopplande utan några överdrivna spänningsattacker.....
Betyg 3
2005-08-12 18:36
En helt ok deckare. Inte en av de bättre om Wallander, men ändå läsvärd.
Betyg 3
2005-12-11 14:16
en av de bättre wallander längesen jag läste den har för mig att den vara rätt så bra.
Betyg 3
2006-07-01 10:19
Kurt Wallander har fattat beslutet att sluta som polis. Då blir han plötsligt uppsökt av advokat Sten Torstensson vars far nyligen omkommit i en bilolycka.
Sten är misstänksam och anar att denna bilolycka i själva verket är ett mord.
Då även Sten sen kallblodigt skjuts ihjäl bestämmer sig Wallander. Han ska hjälpa sin döde bekant. Avskedsansökan lämnas aldrig in. I stället syltas han allt mer in i en härva av ekonomisk brottlighet och mord.
Wallander följer spåren som pekar mot mannen som alltid ler. Wallanders mål blir att spräcka detta leende.

En spännande bok, nummer fyra i serien om Wallander.
Betyg 4
2007-02-08 20:09
en självklar läsning o man föredrar wallander, bra och välskriven.
Betyg 4
2007-02-09 12:59
Ett plus för miljöbeskrivningen men intrigen var lite väl tunn.
Betyg 3
2008-02-04 00:15
En av de sämre böckerna i Wallanderserien.
Betyg 2
2008-05-25 22:49
Lite långtråkig. Händer för lite.
Betyg 2
2009-01-16 14:27
Som alltid är jag nöjd med Wallander-deckarna av Mankell. Jag tycker att de är bra och de passar utmärkt att lyssna på när jag motionerar, städar eller diskar.
Betyg 4
2010-06-09 20:15
I denna roman introducerar forfattaren karaktären Ann-Britt Höglund och från och med denna bok kommer hon att vara en kollega Kurt Wallander sätter stort värde på som viktigt "bollplank". Det är det enda fördelaktiga jag kan skriva. Bland böckerna om Wallander är "Villospår" i en klass för sig. Sedan kommer alla andra. Utom "Mannen som log". Som är i en mer olycklig klass för sig som den sämsta.
Betyg 2Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Mannen som log
Liknande böcker:
Dödsmärkt
 P. James
Pistolen
 b. rai
Det trettonde fallet
 Å. Edwardson
Ökenstjärna
 M. Connelly
Hellre vara djävulen
 I. Rankin
Helgon eller syndare
 I. Rankin
Fädernas missgärningar
 Å. Larsson
Den tysta fågeln
 P. Mohlin
Fruset guld
 C. Börjlind