bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Bergsprängaren
Berättelse på tidens s..
Brandvägg
Comédia Infantil
Daisy sisters
Danslärarens återkomst
Den femte kvinnan
Den orolige mannen
Den vita lejoninnan
Djup
Eldens Gåta
Eldens hemlighet
En seglares död
Handen
Hunden som sprang mot..
Innan frosten
Italienska skor
Jag dör, men minnet lever
Kennedys hjärna
Kinesen
Labyrinten
Mannen som log
Minnet av en smutsig ä..
Mördare utan ansikte
Pojken som sov med snö..
Liknande böcker:
Äventyret med julpuddi..
 A. Christie
Morianerna
 J. Ekström
Rika barn leka häst
 U. Trenter
Miss Pym ingriper
 J. Tey
Inga fler hemligheter
 E. Brunn
Fruktans hus
 M. Ahlstedt
Christine Falls
 B. Black
Maigret och den unga döda
 G. Simenon
Maigret tar miste
 G. Simenon
Maigret och den gamla..
 G. Simenon

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerHundarna i Riga

 
Författare: Henning Mankell
Genre: Deckare
Ämnesord: mord, spänning
Utgivningsår: 1998
ISBN: 9789170366109
 
Spänning:  7
Lärorik:  6
Sorglig:  5

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


En vinterdag 1991 flyter en räddningsflotte i land vid den skånska sydkusten. I flotten ligger två män, mördade. För Kurt Wallander och hans kollegor vid Ystadpolisen börjar en mödosam brottsutredning. Vilka är de döda männen? Varifrån kommer flotten? Wallander tvingas att åka till Riga för att lösa dubbelmordet. Och så småningom inser han att han har blivit en bricka i en konspiration som direkt hänger ihop med de dramatiska omvälvningarna i de baltiska staterna. Alltför sent inser Wallander att det inte bara är han som jagar en okänd brottsling. Någon jagar även honom ...

Andra boken i Wallander-serien.Utdrag ur boken:
- Jag vill inte att du utsätter dig för fara, sa han.
- Det som är nödvändigt måste alltid göras, svarade hon. Jag är glad för att du vände dig till mig.


Medelbetyg: 3,05 (20 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Hundarna i Riga :


h. 2004-08-15 14:34
det här är nog den wallander bok jag tycker minst om... kan inte säga riktigt varför. den är spännande och välskriven men är inte riktigt lika bra som de övriga! 3-
Betyg 3

Emma 2004-10-19 12:15
Jag gav denna bok en möjlighet till att vara bra med det sketsig. Denna var lika tråkig som Den vita lejonninan.
Betyg 1

aikidoka 2004-10-28 20:40
Läser inte ofta polisromaner, men den här och "Mördare utan ansikte" läste jag med god behållning. Mankell är en skicklig författare och ger sina karaktärer en mänsklig dimension som många andra författare saknar. Tyckte faktiskt mer om denna än boken innan.

När jag såg att den var med på listan över "Sämsta böcker" kände jag att det var min plikt att utgöra en motpol.
Betyg 4

Saskia 2005-02-25 23:25
Henning Mankell är duktig på att skriva deckare, och den här var mer eller mindre lika bra som de andra. Synd bara att Kurt Wallander ska vara så otroligt tråkig. Alltid missnöjd, präktig och konservativ. Själv tycker jag att det är omöjligt att engagera sig i honom. (Han var något bättre i den här boken när han var lite djärvare än vanligt). Vardagsfilosofen Wallander skulle man gärna klara sig utan, då han inte alls håller måttet ("Vi lever i änkornas tidevarv", "Vi lever i rädslans tidevarv"). Vidare frågar jag mig hur det kommer sig att Wallander alltid uppfattar sina känslor- varför han inte upplever dem: Wallander märkte att han blev irriterad, ...sade Wallander och märkte att han var arg. Irriterande i längden. Men boken är spännande och välskriven.
Betyg 3

ElinLeticia 2005-02-26 02:05
En iskall vinterkväll upptäcks en flotte utanför Ystads kust. Två döda, men välbärgade män ligger fastklamrade vid varandra iklädda i välsydda och dyra kostymer. Fallet hamnar på Wallanders bord och snart dras en lång och jobbig utredning igång för att ta reda på vart flotten kommer från. När det står klart att flotten härstammar från Lettland kommer en lettisk polisman till Sverige för att samarbeta med poliskåren. Hans besök leder ingen vart, men strax efter hans hemkomst till Lettland hittas han mördad. Wallander reser till Lettland i hopp om att spåra mördaren. Han kommer dock något mycket större på spåren och snart går det upp för honom att de baltiska länderna genomgår en mycket större politisk omvälvning än han kunnat ana. Han är jagad och någon verkar göra allt för att få honom ur vägen....


En bra, och annorlunda Wallander som låter läsaren störtdyka ner i de politiska förvecklingarna i våra grannländer på andra sidan havet. Mankell har målat upp en hård bild av de befriade länderna och dess kaos under ytan. Boken är ytterst spännande, jag kom på mig flera gånger att faktiskt säga "nej" högt på Gerda (träningshallen)...den är otäck i sin påtaglighet, samtidigt som man undrar om hur mycket av de där konspirationsteorierna som verkligen stämmer. Jag finner dock ingen anledning att tvivla på att Mankell målat upp ett land som har och fortfarande befinner sig i misär. Kanske inte den djupaste misär man kan tänka sig men en misär som skiljer sig från den fina och rena verkligheten vi i Sverige tampas med. Ger denna bok en trea plus.
Betyg 3

salevik 2005-02-26 13:53
Alright strandlitteratur om man inte har något bättre för sig, men långt ifrån något litterärt mästerverk...

Tycker att Kurt blir involverad i ganska mycket internationell verksamhet för att vara en vanlig ystadspolis, och det gör att boken inte är trovärdig.
Betyg 2

Mossmannen 2006-01-10 00:04
Kurrans Rigabesök blev allt utom en skön tripp på statens bekostnad. Men precis som alla galna undommar som reser till Kos, träffade han en flicka och blev kär!

All makt åt kärleken!


jaja... boken var en lång och seg story om något som kunde gått mycket fort. Var dock spännande att få en liten inblick i det gamla ryssstyrda staternas samhälle.

Har läst mycket bättre Wallanderstorys, men även sämre. Dock kan nog inte ens det hårda polisyrket alltid vara roligt och spännande.
Betyg 2

Rosa 2006-01-10 11:08
Hm, den här boken minns jag som ganska seg. Mankell hade nog inte hunnit få upp farten riktigt när han skrev denna.
Betyg 3

Phenomena 2006-07-01 10:16
En räddningsflotte flyter i land vid den skånska kusten. I flotten ligger två män mördade. Vilka är männen? Varifrån kommer flotten?
Kommissarie Kurt Wallander tvingas resa till Riga i Lettland för att lösa det ovanliga dubbelmordet.

En spännande, otäck historia som gör mig både obehaglig till mods och illaberörd.
Bok nummer två i serien om Wallander.
Betyg 4

magic_369 2006-07-22 19:08
Den var bättre än Den vita lejoninnan, men den är ändå inte bra tycker jag.
Betyg 2

dsebbe 2007-02-08 20:12
är nog ganska ensam om att tycka att denna tillsammans med den vita lejoninnan är de mest välskrivna av mankell, kurt påverkas så mycket i både denna och lejoninnan, hans känslor styr mycket av hans arbete och läsaren blir medveten om att det finns tung kriminalitet utanför småstädernas småbusar.
Betyg 5

borr 2007-03-17 13:46
Bra.
Betyg 3

makdeninho 2007-03-21 18:15
Mankell suger AzZz

Arawn 2007-07-06 16:12
Min favorit-Wallander.
Betyg 4

Kaj08 2008-02-01 23:55
Bra bok och en av de bättre i Wallanderserien.
Betyg 3

Ninni_1960 2008-12-16 15:13
Mankell gör mig inte besviken med den här boken heller. Jag gillar den här sortens deckare som av en del kan upplevas som lite seg och jobbig. Jag ska fortsätta min "resa" bland Wallanderböckerna.
Betyg 4

Joanna 2009-02-05 21:45
Typisk Mankellare.
Betyg 3

gun 2011-09-21 20:10
Wallander skickas tillbaka till Sverige när polisen i Riga har fångat en misstänkt och får besked att allt nu är uppklarat. Men det finns en del som vet att allt bara är fingerat och de ser till att Wallander återvänder men denna gång i hemlighet. En del av dessa blir skjutna men Wallander lyckas undkomma. Utan pass och med bara lite pengar blir det en hel del problem. Enda in i slutet är det tveksamt om vilka i den lettiska poliskåren som är fienden. Jag tyckte boken var bra och spännande.
Betyg 4

Anfield 2013-09-19 10:58
ok men inte mer
Betyg 3KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Hundarna i Riga


  Köp boken som film på cdon: