bokrecensioner boktips

En seglares död

Författare: Henning Mankell
Genre: Samtidsthriller
Utgivningsår: 1981
ISBN: 9173241563


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Anders Eriksson och dansken Hans Mortensen fritids-husmontörer i Härjedalsskogarna blir lurade av sin arbetsgivare som lägger ner företaget och smiter med pengarna. De tar upp en märklig jakt som går via Sousse i Tunisien och Nassau på Bahamas. Till slut dyker den försvunne chefen upp seglande i den östgötska skärgården. Anders arrangerar en olycka med obehagliga följder...
Medelbetyg: 4 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av En seglares död :
2010-02-18 20:45
Här får man följa Anders och Hans som är stugbyggare i Härjedalen. När de är färdiga med stugorna och Nisse (ägare av Nisses Hus) har besiktigat dem och de åker till banken för att kvittera ut sin lön och en bonus på 5 000 kronor som Nisse lovat dem möts de av det chockerande beskedet att Nisses Hus har gått i konkurs. Anders går till polisen och anmäler firman för att de inte betalat ut lönen medan Hans börjar planera hur han ska få tag på Nisse för att få ut sin och Anders lön. Hans och Anders vägar möts då Anders får syn på sin f.d. chef i en fin segelbåt i Östergötlands skärgård.
En trevlig underhållande bok som trots sin titel inte handlar om döden i ordets rätta bemärkelse. En tidig Mankell men inte desto mindre intressant att läsa. En härlig intrig och ett litet oväntat innehåll med mycket moral i.
Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till En seglares död