bokrecensioner boktips

Labyrinten

Författare: Henning Mankell
Genre: Deckare
Utgivningsår: 2000


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

På en kobbe i skärgården hittar två sjöfågelsjägare ett kranium, fastkilat i en granitskreva. Utredningen om skallens ursprung går oförklarligt trögt, tycker åklagare Louise Rehnström. Vem är den döde egentligen? Var finns resten av skelletet? Och hur kom den döde ut till skäret? Ryktena börjar gå: Kan det vara Bengt Ingemansson, mannen som skulle frälsa bygden med sina investeringsplaner? Hans storslagna idéer förverkligades aldrig. Istället drogs han inför rätta misstänkt för bedrägeri. Under rättegången försvann Ingemansson spårlöst och med honom de pengar han utverkat för sina projekt.

När Louise försöker gå till botten med historien inträffar flera dramatiska händelser som får henne att undra vem som saboterar hennes ansträngningar - och varför. Till slut kan hon inte längre blunda för de obehagliga sanningarna om hur kommunens makthavare förvaltat medborgarnas förtroende.
Medelbetyg: 3 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Labyrinten :
2010-03-10 13:49
Boken är ett samtidsdrama. Den här boken är en bearbetad version av filmmanuset, säger berättarrösten i början av boken. Ja, det märks. Det är korta kapitel och de är målande i sina förklaringar av hur folk gör, känner sig och ser ut.
Jag kan inte minnas att jag sett den här filmen. Boken är sisådär. Lite jobbigt med de korta avsnitten med nästan direkta order till de tänkta skådespelarna hur de ska agera. Historien är annars bra då den berättar om hur en enda människa (Bengt Ingmarsson) kan lura så många att satsa pengar och sedan försvinna spårlöst med dessa pengar.
Är det Bengt Ingmarssons kranium de hittat där på skärgårdskobben? Allt pekar på det men...
Resten får du läsa själv. :-)
Betyg 3Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Labyrinten
Liknande böcker:
Den som offrar sig
 S. Ventus
En otrogen man
 P. Hammesfahr
Hermelinleken
 A. Richter
Häxans död
 C. Barling
Stilla vatten
 N. McCrery
En fråga om skuld
 F. Fyfield
En bondes död
 N. Naseh