bokrecensioner boktips

Jagad

Originaltitel: The pursuit
Författare: Joyce Carol Oates
Genre: Roman
Utgivningsår: 2020
ISBN: 9789100182670


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Som barn plågas Abby av en återkommande mardröm: hon går över ett fält där benknotor skymtar i gräset. I vuxen ålder inbillar hon sig att de nattliga fasorna har släppt taget, men kvällen före hennes bröllop gör de sig påminda igen. Abby inser att hon måste konfrontera de mörka hemligheter som hon har dolt för sin blivande make, Willem. Kort därefter råkar hon ut för en svår olycka. Medan Abby svävar mellan liv och död i sjukhussängen försöker Willem förstå vad som har hänt och varför. Han lägger ledtråd till ledtråd och närmar sig långsamt den skakande sanningen om Abbys förflutna.

"Jagad" är en lika otäck som spännande roman där Joyce Carol Oates visar upp sin mästerliga förmåga att borra i det mänskliga psyket.
Medelbetyg: 1 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Jagad :
2020-07-14 14:06
Pendlar mellan en 1:a och en 2:a för mig.
Djur var den första boken jag läste av Joyce Carol Oates och jag fullkomligt älskade den. En otroligt suggestiv och spännande kortroman som jag läst om ett flertal gånger. Fick i samband med Djur upp ögonen för den produktiva och prisade Joyce Carol Oates och såg fram emot att läsa ett flertal böcker av henne.
Efter Djur så har jag läst tre böcker av henne, fyra med Jagad och jag har inte tyckt om en endaste en av dem. Jag vet inte varför. Djur var fantastisk, den kan jag varmt rekommendera.
Men den här boken, Jagad är enligt mig ett frosseri i leda. Det var länge sedan jag varit så fruktansvärt uttråkad i samband med en bok. Jag trodde ett tag att en vändning skulle komma till det bättre i samband med den unga makens röst, istället tar den en ny vändning och blir ännu sämre. Trist, rörig, deprimerande. Nej, det här tycker jag inte var någon bra bok. Välskriven kanske, men ingenting som jag kan rekommendera.
Uppläsaren var okej men inte mer.
Slutbetyg, en stark 1:a!
Betyg 1Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Jagad
Liknande böcker:
Inte utan min syster
 Å. Hellberg
De oskyldiga
 M. Sandemo
Mona på varvet
 A. Trosell
Psmith ordnar saken
 P. Wodehouse
Hon dansade en sommar
 P. Ekström
Flicka, 1983
 L. Ullmann
Tjejmiddagen
 M. Marc
Memento mori
 M. Spark