bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Blonde
Dear Husband
Den tatuerade flickan
Det förlorade landskap..
Det var vi som var Mul..
Djur
Dom där
Dykvinnan
Dödgrävarens dotter
Efter kraschen tog jag..
En fager mö
Foxfire - En Tjejligas..
Karthago
Lilla himlafågel
Livets uppkomst
Marya - ett liv
Men tiden går
Mitt i livet
Mörkt vatten
Nattsidan
Snygg
Stor i käften
Svart flicka vit flicka
Två eller tre saker ja..
Vad jag levde för
Liknande böcker:
Vi mot er
 F. Backman
Lyktsken
 M. Ondaatje
Under Slussen
 J. Werner
Det finns inga lyckopi..
 B. Malmsten
Flickan som sa nej
 E. Seeberg
Hallonfallet
 G. Tunström
Ensamheten
 I. Andersson
Den andra munnen
 C. von Zweigbergk
En mors bekännelse
 K. Rimmer
Julys folk
 N. Gordimer

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerFallen

 
Originaltitel: The Falls
Författare: Joyce Carol Oates
Genre: Roman
Utgivningsår: 2004
ISBN: 9789100111779
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


En man klättrar över skyddsräckena och kastar sig ut i Niagara-fallen. Han är nygift och har lämnat sin brud kvar i det stora hotellets bröllopssvit. Ariah Erskine, den övergivna, väntar i sju dagar och sju nätter vid fallen på besked om att hennes makes kropp har återfunnits. Ännu inte änka. Under hennes tröstlösa likvaka börjar en osannolik ny kärlekshistoria spira. Hon möter en förmögen jurist som blir betagen i hennes märkliga, världsfrämmande blick och tunna rödlätta hår. Det är så det hela börjar på 1950-talet med de mörkt olycksbådande fallen som bakgrund.
Ur omstörtande händelser utvecklar sig ett drama om föräldrar och deras barn, om hemligheter och synder, nertystade skandaler, rättegångar, mord och så småningom en sorts försoning.

Fallen är en virvlande och oroande roman om den amerikanska familjen i kris, men också om miljöbrott och korruption i USA:s dunkla förflutna.


Medelbetyg: 3,82 (11 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Fallen :


helix 2005-10-12 20:33
Joyce Carol Oates har producerat ytterligare en roman med en familj i centrum (som tex "Det var vi som var Mulvaneys"). Såklart är det inte en familj vilken som helst, saker händer med dem. Och deras inbördes relationer ändras.
Detta är Oates en mästare på att skildra. Hon har en förmåga att bygga in undertexter i sitt språk som är fantastisk. Hela tiden ligger det något på lur. Det blir inte alltid ens utskrivet, det förblir skrivet "mellan raderna".
Att besitta denna ovan beskrivna förmåga, och samtidigt lyckas producera verkligt intressanta historier borgar för stora upplevelser för läsaren. Och man blir inte besviken.
Dock, kan jag tycka att romanen några gånger tappar fart. Men den tar sig snabbt igen. Det drar ner helhetsintrycket något.
Betyg 4

Sidda 2006-11-17 00:49
Oates använder sig nästan alltid av ingående (inlevelsefulla) personportätt , liksom hon gör även i den här boken. Det gör boken levande och man blir lätt fast i de olika porträtten. På sidan av personportätten i boken löper en spännande historia som kan få läsaren att förstå bakgrunden till hur huvudpersonerna tänker och beter sig. Den här historien kan även få läsare som oftast läser deckare intresserade, inte bara de typiska Oatesläsarna.

Betyg 3

tekoppen 2008-03-06 14:30
En välskriven bok med mycket levande personsklidringar. Innan har jag bara läst korta böcker av Oates men hon blir bättre när hon skriver i en lång roman.
Betyg 5

okidoki 2008-12-07 10:51
Jo, med lite tvekan vill jag rekommendera den här romanen om ett familjetrauma och hur det påverkat samtliga familjemedlemmar över långt tid. Oates är här en skicklig men lite väl utförlig berättare. Slutet får mig att undra. Men hon ville nog inte säga nåt annat än att familjen binder oss.
Betyg 4

Mica 2009-01-14 19:48
Tung dramatisk välskriven familjeroman med fantastiska karaktärer...
Betyg 4

bonadea 2009-10-07 22:11
Ett helt fantastiskt språk med udda och starka karaktärer. En storslagen roman som man uppslukas av från första till sista sidan.
Betyg 4

Spaniard 2012-03-17 21:58
Detta gedigna drama är verkligen något för bokcirkeln. Med kärlek, sorg och ofrånkomliga förluster i fokus tar Oates med oss på en resa genom generationer. Allt med Niagarafallens brus i bakgrunden.

Jag imponeras av det som skrivs men också av det som lämnas osagt. Det är en kavalkad av träffsäkra personporträtt och en galleria av relationssvårigheter av diverse naturliga slag. Trots det lämnas en del kvar för läsaren att tolka fritt. Stor, balanserad realism.
Den stora behållningen är förmågan att beskriva ledsamheter orsakade av välvilja. Man behöver inte vara ond för att såra.

För mig är tempot lite för lågt men det är en osedvanligt välskriven historia, till synes helt utan skavanker.
Betyg 4

animisha 2017-09-27 06:38
Oates är en författare som verkar älska att skriva mer än hon verkar älska sina huvudpersoner. Och hon skriver bra! Men när det går bra för huvudpersonerna är jag orolig, för jag känner på mig att när som helst kan och kommer Oates att förstöra den här lyckan, och njuta av det.
Om hon skulle skriva lite mindre detaljerat och med lite mer värme, skulle jag ha uppskattat boken betydligt bättre.
Betyg 3KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Fallen


  Köp boken som film på cdon: