bokrecensioner boktips

Dykvinnan

Originaltitel: mudwoman
Författare: Joyce Carol Oates
Genre: Roman
Ämnesord: depression, mord, spänning
Utgivningsår: 2012
ISBN: 9789100127886


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

M.R. Neukirchen är professor i filosofi och rektor för ett prestigefyllt universitet på den amerikanska östkusten. Hon är rakryggad, diplomatisk och alltid lika vänlig - värdefulla egenskaper för den som hanterar känsliga relationer till donatorer, bångstyriga studenter och äregiriga kolleger och som är ansikte utåt för ett lärosäte med fint men dessvärre inte fläckfritt rykte.

På väg till en stor kongress gör M.R. en spontan avstickare till sin barndoms trakter vid Great Snake River och får där oväntat kontakt med Dyflickan, som fyrtio år tidigare misshandlades svårt av sin mor och lämnades att dö i flodkantens dy. Innan slumpen såg till att hon blev räddad, bortadopterad och omdöpt till Meredith Ruth Neukirchen.

Joyce Carol Oates har skrivit en psykologisk spänningsroman som för tankarna till klassiker som Daphne DuMauriers Rebecca eller till Henry James När skruven dras åt.

"En av de där omistliga Oatesromanerna."
Expressen
Medelbetyg: 3,67 (3 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Dykvinnan :
2013-01-25 15:30
En helt okej bok, inte den bästa som hon har skrivit. Jag tycker att den var ganska svår att komma in i. Författarinnan hoppar i tiden mellan när huvudpersonen var ung och nutid, vilket jag tycker är mycket spännande att följa. Men när man ser händelserna i nutid så har man ingen aning om händelserna är fantasi eller om det är verklighet. Jag har svårt för böcker som inte riktigt förklarar allting så att man verkligen förstår.
Betyg 3
2014-03-02 12:19
Oates är en fantastisk berättare. Det är svårt att lägga ifrån sig boken, utan att ha läst en sida till.. och en sida till.. Det finns ett mörkt drag i alla av Oates böcker, och lika dant i denna. Boken skiftar mellan dröm och verklighet, och man vet inte riktigt vilket som är vilket!
Boken fängslar från början till slut. Läs den!!!
Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Dykvinnan
Liknande böcker:
De ofrälsta
 R. Harris
Gula rosornas bok
 S. Axelzon
Fasader
 V. Höglund
Kärlekens algoritm
 M. Kallentoft
Vill du veta?
 N. Erlick
En dödlig fälla
 L. Masterson
Svarta Änglar
 R. Chance
De oskyldiga
 M. Sandemo
Vid skiljevägen
 . Runa