bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Den hand som skälver
Den upplysta stigen
Jorden må rämna
Kjell
Mannen från bergen
Nattens grymma stjärnor
Nattskärran
Prinsessan av Burundi
Simma i mörker
Smärta
Spetsad
Stenkistan
Svarta lögner, rött blod
Liknande böcker:
Kvinnorna på Flanagans
 Å. Hellberg
Dammsuga i mörker
 J. Beagin
Dolda talanger
 M. Carnehult
Mormors val
 K. Branzell
De kommer att drunkna..
 J. Anyuru
1794
 N. Natt och Dag
Äventyr på kryssningsb..
 A. Örtengren
Hit men inte längre
 M. Maunsbach
Hundraettåringen som t..
 J. Jonasson
Tokyo blues
 P. Hintze

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerÖppen grav

 
Författare: Kjell Eriksson
Genre: Roman
ISBN: 9789170374630
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


När professor Bertram von Ohler får reda på att han tilldelats Nobelpriset i medicin, uppstår oro bland grannarna i det fridfulla villaområdet Kåbo i Uppsala. Alla
är inte lika förtjusta i valet av pristagare.

Hos släkten von Ohler har systrarna Anna, Greta och Agnes arbetat som hushållerska ända sedan 1940-talet. En efter en har fiskardöttrarna lämnat Gräsö. Anna stod inte ut länge och fadern tyckte hon drog skam över sin familj när hon
gav upp.

Agnes har däremot hållit ut i femtiofem år och tror sig känna till släkten von Ohlers alla mörka hemligheter. Vad hon inte vet är att den allra mörkaste berör hennes egen familj.

Sanningen börjar uppdagas när en trädgårdsmästare får ett uppdrag hos en granne. Men innan allt hunnit avslöjas är han spårlöst försvunnen.Medelbetyg: 3,17 (6 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Öppen grav :


Rosa 2010-04-20 07:35
Detta är den 10:e och sista boken om polisen Ann.

Jag tycker väldigt mycket om Kjell Erikssons avskalade sätt att skriva och jag blev inte besviken den här gången heller.

I den här boken spelar Ann och hennes kolleger en mindre roll. Huvudpersonerna är istället professor Bertram och hans tjänstefolk - nu och förr i tiden.

Intrigen började bra men föll platt mot slutet. Jag hade förväntat mig lite mer knorr och överraskningar. Själva brottet i handlingen diskades av lite på en höft.

När det gäller Anns privatliv hade jag också velat se en annan vändning men å andra sidan så skriver Kjell Erikssom som sagt väldigt jordnära så man kan väl inte förvänta sig något pompöst på amerikanskt vis!
Betyg 4

helix 2010-05-26 14:20
Den avslutande romanen om uppsalapolisen Ann Lindell skiljer sig i uppbyggnaden ganska markant från de tidigare nio. Polisens arbete som (inte förvånande) varit ett abslout drivande moment lämnas i "Öppen grav" åt periferin. Det kan vara ett bra grepp, vi har sett det i Nessers romaner om Barbarotti, men Eriksson lyckas inte riktígt. Kanske är det så enkelt att det han berättar inte blir engagerande. För det är det inte.
Och ett par omtag för mycket blir det också med Lindells grubblerier över Gräsö och Edvard...
Betyg 2

Ninni_1960 2011-03-17 18:16
Det här är en av de bästa böckerna av Kjell Eriksson om Ann Lindell. Jag hoppas det kommer en fortsättning för jag vill ha mer!
Det var inte så mycket om polisarbetet denna gång utan mer om personerna runt omkring nobellpristagaren von Ohler.
Även Edvard återkom i den här boken men tackochlov inte hans dystra tankar. Skönt att Ann har hittat en annan kärlek i livet.
Lite snopet slut.
Betyg 4

kristina_s 2011-09-28 16:09
Recension av Kjell Erikssons kriminalroman Öppen grav

Boken är utgiven på Ordfront Pocket (2010) och innehåller 300 sidor.

Kjell Eriksson är född 1953 i Uppsala. Han är författare, politiker och trädgårdsmästare. Vid 40-års ålder började han skriva böcker och han är mest känd för sin kriminalsvit om kriminalkommissarie Ann Lindell. Öppen grav är den tionde och sista boken om Ann Lindell. Källa: Ordfront

Handling: En sen förmiddag blir professor Bertram von Ohler uppringd av professor Skarp vid Karolinska Institutionen. Han meddelar att Bertram von Ohler tilldelats årets Nobelpris i medicin. När det blir känt uppstår en viss oro hos grannarna i det fridfulla Kåbo. Ett missnöje uppstår bakom de välansade häckarna och ett hatbrev publiceras i lokaltidningen. Grannens trädgårdsmästare beter sig mystiskt och pratar ofta med en de andra grannarna docent Gregor Johansson, han frågar ofta och gärna om familjen von Ohler. Är det något speciellt han vet om familjen och är det hämnd han är ute efter?
De tre systrarna från Gräsö, Anna, Greta och Agnes har alla tjänat som hushållerskor hos släkten von Ohler. Nu är det bara Agnes kvar och hon har stått ut där i femtiofem år och Agnes tror sig känna till alla mörka hemligheter som huset bär på, och som även berör hennes familj.
Helt plötsligt en dag är trädgårdsmästaren spårlöst försvunnen och då dras Ann Lindell in i fallet. Var är trädgårdsmästaren, och vad är det för hemligheter huset bär på?

Jag har läst alla Kjell Erikssons böcker och tyckt lika bra om dem i allihop. Ann Lindell har alltid varit en sympatisk person i mina ögon, även om hon gjort ett och annat fel. Jag kommer att sakna henne, eftersom detta är hennes sista fall. Hoppas att Kjell Eriksson skriver flera böcker som håller samma mått som de som handlat om kriminalkommissarie Ann Lindell. Kjell Eriksson har ett medryckande språk och spänningen håller igenom hela boken och stegras även mot slutet. Kjell Eriksson är även en mycket suverän gestaltare, särskilt när det gäller trädgårdars grönska. Där ser jag framför hur vackert träden och buskarna blommar.

Betyg4/5 Kristina Simar 2011-09-28 (100) http://blogg.passagen.se/krisim
Betyg 4

gun 2013-03-04 21:22
Professor Bertram von Ohler får reda på att han tilldelats nobelpriset i medicin vilket väcker upprörda känslor hos hans före detta kollega som arbetat lika mycket med forskningen. Det är inte bara denne som reagerar utan det är flera som väcker missnöje genom artiklar.

Trädgårdsmästaren inne hos grannen känner avsky för Bertram von Ohler eftersom han vet att denne orskat lidande hos människor. Sitt hat mot överklasspersoner som tror att de kan göra som de vill döljer han inte.

En spännnande bok men jag fann slutet alltför hastigt avslutat.
Betyg 3

chrille112 2015-05-13 10:14
Nja, det här var inte så lyckat. Blir aldrig riktigt intressant. Och att författaren av någon anledning skickar ut Ann Lindell till Gräsö och Edward förefaller helt obegripligt, bara det drar ned betyget ett snäpp.
Betyg 2KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Öppen grav


  Köp boken som film på cdon: