bokrecensioner boktips

Jorden må rämna

Författare: Kjell Eriksson
Genre: Roman
ISBN: 9170370079


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Det är midsommarafton 1999. En man stiger av pendeln i Bålsta med en sportbag fylld med pengar efter ett postrån. Han möts av sin syster och tillsammans firar de helgen i barndomshuset.
Mannen slår sig ner i ett torp i trakten. Några mil därifrån bor den f.d. lantarbetaren Edvard Risberg. Tidigare var han aktiv facklig kämpe. Nu iakttar han med saknad sitt gamla förbunds nedgång och fall. Det som i stället lyser upp hans tillvaro är kärleken till kriminalinspektören Ann Lindell. I december hittas ett medelålders par brutalt mördade i en villa utanför Uppsala. Den sårade kvinnan dör framför polisens ögon med något som kanske är mördarens namn på sina läppar. Kort därefter avrättas en ung kvinna med ett pistolskott mitt inne i staden. Ann Lindell anar att motivet är hämnd. Men vad är det som väcker denna ofattbara vrede hos den som hållit i vapnet?

Medelbetyg: 3,62 (8 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Jorden må rämna :
2004-09-17 10:38
Det här är den andra boken i serien om kriminalpolisen Ann Lindell. Den första tyckte jag inte speciellt mycket om men denna var mycket bättre. Det är mer fart och tempo. Det finns vissa långsammare partier där Lindells manliga sällskap Edvard ältar sina tankar och funderingar men jag hade lättare för att ha överseende med det i den här boken än i den förra.

Boken är mycket trovärdig och verklighetsnära. Nu ska det bli kul att slänga sig över den tredje boken i serien!
Betyg 4
2005-03-07 21:55
Spännande, tät historia. Stor igenkänningsfaktor med lokalkännedom om Uppsala.
Betyg 4
2005-07-13 16:10
Andra boken om polisen Ann Lindell. Det här är en lite annorlunda deckare, eftersom man som läsare hela tiden vet vem som är mördaren. Jag tycker att det funkar riktigt bra. Dessutom får man följa Ann i hennes privatliv. Rekommenderas!
Betyg 5
2007-01-17 20:06
Bättre än ettan, Eriksson får upp ångan i tvåan. Han är mycket duktig på att måla personer, att följa rollfigurernas liv är nästan grejen med Erikssons böcker. Som deckare betraktad är väl den här inget mästerverk, men jag kommer läsa mer Eriksson.

Som Uppsalait är det roligt att känna igen sig...
Betyg 3
2008-07-09 19:19
Jag håller med om att denna var bättre än den första.
Kan dock inte ge den mer än en trea.
Betyg 3
2010-10-22 08:28
Liiite segläst bok. Varför Ann Lindells särbos tankar ska får ta så mycket plats förstår jag inte. De är rätt tråkiga att läsa om och tillför inte mycket till handlingen. Det drar ner betyget.
Annars var boken både spännande och bra. Ska fortsätta att beta av Kjell Erikssons deckare och hoppas att Edvard inte förekommer lika mycket i kommande böcker.
Betyg 3
2013-02-21 11:11
Redan från första början så får man som läsare veta vem som är mördaren och hans motiv till varför han väljer sina offer. Han anser sig sviken av samhället genom de människor han kommit i kontakt med. Men det är inte bara dessa som han anser sig ha rätt att mörda utan några andra råkar också illa ut.
Ann Lindell och hennes Edvard har också mycket plats i romanen. Ann Lindell som utredare av brottet och Edvard med sin kärlek till Ann.
Betyg 3
2014-01-09 14:19
En bra bok !
Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Jorden må rämna
Liknande böcker:
Arvingen
 P. Frankau
Andras vänner
 L. Moriarty
Flykten
 S. Scarrow
Sabbaths teater
 P. Roth
År månader dagar
 Y. Lianke
Världen utan dig
 J. Santopolo
Månskärans stad
 B. Plain
Je m'appelle Agneta
 E. Hamberg