bokrecensioner boktips

Nattens grymma stjärnor

Författare: Kjell Eriksson
Genre: Roman
Utgivningsår: 2004
ISBN: 9170370338


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

En oktobermorgon 2003 hittas en äldre bonde, Petrus Blomgren, ihjälslagen i sin lada i byn Jumkil. Bara någon dag senare hittas ännu en bonde mördad i sitt kök i en annan by. I ingetdera fallet hittar Ann Lindell och hennes kolleger vid Uppsalapolisen något motiv eller något mordvapen. Och inte minsta spår av någon gärningsman.

I en ruffig villa bor den 35-åriga Laura med sin far, Ulrik Hindersten, en akademisk särling och expert på Petrarcas diktning. En dag går Laura till polisen för att anmäla sin far försvunnen. Det tycks gå henne hårt till sinnes, hon börjar uppträda underligt på arbetsplatsen och blir allt mer besatt av sin arbetskamrat Stig Franklin. Han finner Laura lite skrämmande men kan ändå inte motstå henne. Hans förhållande till hustrun Jessica råkar i allvarlig gungning.

Så begås efter en tid ett tredje mord, denna gång på en äldre fritidsryttare, som först ser ut att ha sparkats ihjäl av en häst. När polisen börjar misströsta får de hjälp från en kollega som tror sig se ett överraskande samband mellan morden. Om detta är sant kan det yttersta målet för mördaren vara en mycket högt uppsatt person.

Medelbetyg: 3,5 (6 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Nattens grymma stjärnor :
2005-03-27 15:41
Detta är den sjätte boken om kriminalaren Ann Lindell och hennes kolleger. Det är lite mer fart i denna än i de andra och det gör att jag tycker att den här boken är den bästa i serien hittills.

En mycket trovärdig historia målas fram och alla personskildringarna är välgjorda.
Betyg 4
2005-04-02 18:27
Kjell Eriksson fortsätter använda sig av sin kriminalpolis Lindell. Men i "Nattens grymma stjärnor" känns det som om författaren har ändrat spår. Kriminalhistorien får stå tillbaka för personporträtt, där det som beskriver den "underliga" Laura blir djupast. Och det är ingen ointressant person Eriksson tecknar, men har man väntat sig en kriminalhistoria, kan hända att man blir sittande som på nålar.

Jag tycker den här seriens kriminlahistorier har blivit sämre, men Kjell Eriksson visar prov på annat, som inte är dåligt.
Betyg 3
2005-08-10 18:18
Ännu en bok om polisen Ann Lindell och hennes kollegor. Den här är riktigt bra - en av de bästa i serien. Jag rekommenderar att läsa böckerna i rätt ordning, eftersom polisernas privatliv är en stor del av böckerna.
Betyg 4
2007-04-17 18:35
Det är den bästa boken om Ann Lindell. Person och miljöskildringarna är imponerande. De två kvinnokaraktärerna är suveränt skildrade. Det är stark kärlek och starkt hat som är upphovt till brottet.
Betyg 4
2008-09-27 21:37
Håller inte med, den här boken var inget vidare.
Hade tänkt ta mig igenom hela serien och hoppas att de följande böckerna är bättre.
Betyg 2
2011-03-03 17:42
Efter två mord, båda på gamla bönder börjar Ann Lindell och hennes kollegor förstå att det är en seriemördare de har att göra med.
Samtidigt så utreder de försvinnandet av Ulrik Hindersten som anmälts försvunnen av sin dotter. Dottern, en lite udda kvinna, börjar nästan genast att rensa bort sin fars saker ur huset samtidigt som hon inleder ett förhållande med en gift man.
Boken är bra och mot slutet riktigt spännande.
Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Nattens grymma stjärnor
Liknande böcker:
Kråknatten
 B. Spong
Andromeda
 T. Bohman
Livbåt nr 2
 M. C Banning
Frankissstein
 J. Winterson
Flickebarn nr 291
 N. Schulman
Min perfekte man
 B. Ohlsson
Candy
 H. Rengfors
Fartygets ögon
 R. Jocobsen