bokrecensioner boktips

Simma i mörker

Författare: Kjell Eriksson
Genre: Biografi
Ämnesord: politik, självbiografi
Utgivningsår: 2012
ISBN: 9789170375286


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen
Medelbetyg: 2 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Simma i mörker :
2012-10-23 22:26
Bokrecension
Författare: Kjell Eriksson
Titel: Simma i mörker: En självbiografisk klassresa
Antal sidor: 287
Förlag: Ordfront
ISBN: 9789170375286
Kjell Eriksson är författare och trädgårdsmästare. Han är född 1953 i Uppsala och numera bosatt i Barcelona och på den Brasilianska ön Itaparica. Kjell Eriksson är mest känd för sin romanserie om kriminalpolis, Ann Lindell i Uppsala. Kjell Erikssons böcker har översatts till elva språk. Källa: (Ordfront).
Handling: Detta är en självbiografi om Kjell Eriksson. Den är skriven i okronologisk ordning och hoppar mellan nutid och dåtid. Författaren berättar om sin barndom, om sin pappa som jobbade på SJ (Statens järnvägar). Han berättar med stor sorg om sin älskade mamma som gick bort alldeles för tidigt. Kjell Eriksson växte upp i Almtuna i Uppsala på 1950-60 talet. Han är vänsteraktivist och har jobbat fackligt aktiv inom Lantarbetarförbundet, jobbat som anläggningsarbetare och är trädgårdsmästare.
Kjell Eriksson har skrivit nio romaner om kriminalpolisen Ann Lindell som blivit mycket populära. Här i boken berättar författaren hur han fick idéer till vissa av dessa böcker. Det har ofta varit miljöer han sett och personer han träffat i sin vardag genom åren som han fått inspiration av. Författaren säger att han är en rastlös person som har svårt att slå sig till ro på ett ställe. Så nu bor han i Barcelona och på den brasilianska ön Itapartica.

Jag har läst Kjell Erikssons alla böcker om kriminalpolisen Ann Lindell och har tyckt mycket om dem. Men den här självbiografin som jag hoppades mycket på var tyvärr inte lika välskriven som kriminalromanerna. Det var jobbigt med den okronologiska handlingen som hoppade fram och tillbaka i hans liv. Den hade varit intressantare att läsa om den var i kronologisk ordning. Jag fick heller inget riktigt grepp om författaren för boken var ojämn skriven. Ibland var han inte alls närvarande, men i vissa kapitel kände jag stor närvaro och så som den var skriven då, så skulle jag velat att hela boken var skriven. Det blev lite av en besvikelse för jag hade hoppats få en ordentlig bild av Kjell Eriksson efter att läst alla hans böcker om Ann Lindell och han är en mycket skicklig kriminalförfattare.

Betyg 2/5
Betyg 2Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Simma i mörker
Liknande böcker:
Allt ska bli ditt
 A. Sundelin
Dagböcker 1959
 T. Erlander
Che Guevara
 D. Harrison
Allt kommer att bli br..
 J. Sjöstedt
Mitt Ryssland
 V. Agapov