bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Den hand som skälver
Jorden må rämna
Kjell
Mannen från bergen
Nattens grymma stjärnor
Nattskärran
Prinsessan av Burundi
Simma i mörker
Smärta
Spetsad
Stenkistan
Svarta lögner, rött blod
Öppen grav
Liknande böcker:
Mormors val
 K. Branzell
De kommer att drunkna..
 J. Anyuru
1794
 N. Natt och Dag
Äventyr på kryssningsb..
 A. Örtengren
Hit men inte längre
 M. Maunsbach
Hundraettåringen som t..
 J. Jonasson
Tokyo blues
 P. Hintze
En klimakteriekärrings..
 E. Wigenheim-Westman
Du tysta du glädjelika..
 D. Östlund
Sanning och skvaller
 C. Sittenfeld

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerDen upplysta stigen

 
Författare: Kjell Eriksson
Genre: Roman
ISBN: 9188144348
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


I en uppländsk granskog, tusentals mil från sitt hemland, möter peruanen Enrico Mendoza sitt öde. Lantarbetaren Edvard Risberg hittar honom gömd invid en gran. Fyndet vänder upp och ned på den lilla byn Ramnäs. Vad gjorde den unge mannen där och vem hade anledning att döda honom?

Dådet rubbar bybornas cirklar, polisens efterforskningar väcker gamla hemligheter till liv. För Edvard, en grubblande natur, blir det allt svårare att ta sig samman. Mordet faller likt en skugga över hans familj och tvingar honom att konfronteras med sitt liv och de val han tagit för självklara.

Kjell Erikssons mordgåta är också en roman om landsbygdens förändring och generationernas växlingar. Politiska ideal ställs mot bitter verklighet, nya destruktiva krafter tar vid efter gammal ingroddhet. Skuld och hämnd, men även försoning och förändring, präglar människornas liv.

Den upplysta stigen har belönats med Svenska Deckarakademins debutantpris 1999. Kjell Eriksson debuterar som deckarförfattare, men har tidigare givit ut romanerna "Knäppgöken" och "Frihetsgrisen".Medelbetyg: 2,75 (12 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Den upplysta stigen :


Rosa 2004-09-14 07:23
Boken var väldigt trovärdig och verklighetsnära men tyvärr blev den alldeles för tråkig och seg för att jag skulle fastna för den. Dessutom vimlade det av stavfel och grammatiska fel vilket förstörde hela bokupplevelsen.

Detta är den första av fem böcker i samma serie. Jag har köpt alla fem böckerna så jag får verkligen hoppas att de andra fyra är bättre.
Betyg 2

Nessa 2005-07-13 16:03
Detta är den första boken om polisen Ann Lindell. Det är en ganska lågmäld berättelse om hur ett mord påverkar invånarna i den lilla byn Ramnäs. Men boken handlar även om livet på landsbygden, äktenskap i kris m m.
Betyg 4

Basalorum 2006-06-27 13:06
På gott och ont en djupsinnig deckare. Seg är den. Och det är inget plus. Men den har en bra story, och många av djupsinnigheterna är rätt intressanta. Så jag ser fram mot Ann Lindells vidare äventyr i kommande böcker, som jag har förstått skall ha LITE tempo. Läser man deckare är man inte ute efter trögflyteri av den här kalibern.
Betyg 3

millennium 2008-07-01 00:43
Nja, det här var inget vidare.
Jag kommer trots allt att ta mig igenom hela serien om Ann Lindell.
Hoppas på bättring.
Betyg 2

Ninni_1960 2010-07-23 18:18
En bra bok om än lite småseg emellanåt. Intrigen är bra och det är ingående beskrivning om personerna och miljön. Men jag har redan börjat på andra boken om Lindell så jag har hopp om bättring.
Betyg 3

PennTroll 2011-02-25 18:45
Det var något där i början av bolen som gjorde att jag fortsatte läsa. Tyvärr. Jag uppfattade den mest som otroligt långtråkig och dialogen var smärtsam.
Betyg 2

tetris 2011-03-16 12:05
Jag tänkte att om det här vore en roman eller kanske en romandeckare så skulle den få högre betyg. Den innehåller väldigt många kloka tankar och saker som gör att jag börjar fundera över tillvaron i stort. Att kalla den deckare är fel för den är alldeles för långsam för det. Jag tyckte att boken var bra och ser fram mot att läsa de andra böckerna i serien om Ann Lindell.
Betyg 4

gun 2013-02-13 21:16
Känns mer som en intressant roman än en deckare. Lågmäld men trovärdig med händelser som mycket väl kunnat ske i vilken by som helst.
Ann Lindell känner sig väldigt kluven i sin roll som polis och ställs inför situationer som hon känner att hon måste blunda för.
Betyg 3

chrille112 2015-07-05 12:37
Läste denna sist av alla i serien om Ann Lindell. Var nog tur det, annars kanske det inte blivit fler. Edvards dystra tankar fick jag nog av efter några sidor. Beskrivningen av livet i Ramnäs med omnejd, och sedermera Gräsö, känns väldigt mycket 40 - 50-tal fast det rimligen bör handla om slutet av 90-talet. Boken är också upptakt till ett av litteraturhistoriens mest osannolika kärlekspar, polisen Ann Lindell och bonddrängen (ibland bondtölpen) Edvard. Förhållandet kommer att prägla de kommande böckerna på ett negativt sätt. Synd, då själva deckargåtorna inte alls är oävna, så inte heller i denna bok.
Betyg 2

annci57 2016-06-11 22:33
Mycket välskriven deckare, men så tråkig
Betyg 2

LindaJ 2020-04-02 13:52
Första boken i en serie om polisen Ann Lindell. Gillar språket och det lågmälda.
Betyg 4KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Den upplysta stigen


  Köp boken som film på cdon: