bokrecensioner boktips

Mannen från bergen

Författare: Kjell Eriksson
Genre: Deckare
Ämnesord: mord, spänning
ISBN: 9170371180


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Kriminalroman med polisinspektör Ann Lindell vid Uppsalapolisen. Mexikanske Manuel reser till Uppsala för att finna mannen som förstörde hans bröders liv. Krögaren Slobodan Andersson, med många ljusskygga affärer på sitt samvete, blir riktigt orolig då hans medhjälpare Armas hittas mördad - är någon ute efter hämnd?
Medelbetyg: 3,56 (9 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Mannen från bergen :
2006-02-23 15:32
Det här är den 7:e boken om polisen Ann Lindell och hennes kollegor. Den är helt klart godkänd och läsvärd, som alla Kjell Erikssons deckare. Den här boken handlar tyvärr inte så mycket om Anns privatliv. Annars brukar det vara just det som fungerar som en cliffhanger inför nästa bok. Här saknas det helt, vilket är lite synd.
Betyg 3
2006-05-10 01:21
Man får här följa Manuel från Mexiko, som reser till Sverige för att söka upp sin bror som hamnat i svenskt fängelse för narkotikasmuggling. På samma smugglingsresa dog en annan bror till dem.
Berättelsen är hållbar och flera liv vävs samman i denna berättelse.
Jag har inte läst någon roman av Kjell Eriksson tidigare men kommer att läsa de andra böckerna han skrivit för det här är bra läsning. Det är inte bara ur polisens synvinkel utan både Manuel och servitrisen Eva bidrar med vinklar här och det är det som gör boken så bra.
Rekommenderar boken varmt!
Betyg 4
2007-01-05 09:34
Kjell Erikssons sätt att skriva gillar jag verkligen. Detta var den tredje boken som jag läst och jag tycker att det var den bästa (även om de övriga varit mycket bra de också).
Han lyckas väva ihop en historia som blir både spännande, trovärdig och gripande. De olika personerna knyts på ett intressant sätt ihop och skildras på ett trovärdig sätt, alla med sina olika styrkor och svagheter.
Rekommenderas varmt!
Betyg 5
2007-03-19 07:46
Den här boken är lite annorlunda än de tidigare i serien. Ann Lindell har fått en större roll och Edvard är i princip inte alls med i handlingen. Lite synd men han kanske kommer igen framöver.

Fast den egentliga huvudrollen i den här boken har ju faktiskt de kriminella.

Boken är välskriven, vardaglig och lättsam. Språket är enkelt. Den är inte spännande men underhållande på ett lågmält sätt.
Betyg 4
2007-10-24 09:16
"Mannen från bergen" är en ganska lågmäld kriminalroman. Författaren har bemödat sig med att fläta in ett flertal historier som har med varandra att göra, och han gör det ganska bra. Men det blir aldrig spännande. Och det saknas. Tidvis är tempot dessutom alltför lågt tycker jag.
Dock vill jag säga att jag gillar Kjell Eriksson, och hans uppsalaromaner fyller en lucka som jag inte skulle vilja ha tom.
Betyg 3
2008-12-04 01:55
Lite småseg och helt utan spänning, egentligen en ganska trist story.
Kjell Eriksson kan bättre....
Betyg 3
2013-03-03 15:52
Manuel från Mexico reser till Sverige för att hitta mannen som förstörde hans bröders liv.
Det sker ett mord och polisinspektör Ann Lindell blir inkopplad.
Kjell Eriksson fångar intresset med en bra historia och bra miljö och personbeskrivningar.
Betyg 4
2013-07-28 18:40
Ännu en bra bok av Kjell E. i serien om Ann Lindell och de övriga poliserna vid våldsroteln i Uppsala. Har ett delvis internationellt perspektiv. Gåtan nystas upp succesivt, men någon större succé blir det inte för poliserna denna gång. Det enda negativa är att författaren av någon anledning inte vill släppa Gräsö-anknytningen (Edvard) i en av historiens mest osannolika kärlekshistorier. Denna anknytning tillför inget i böckerna längre.
Betyg 3Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Mannen från bergen
Liknande böcker:
Mysterierna på Kerrsta
 S. Samuelson
Brinn mig en sol
 C. Carlsson
Villebråd
 D. Meyer
Hon som måste dö
 D. Lagercrantz
Mörkret vet
 A. Indridason
Mord i församlingen
 B. Håkansson
Pastorsänkan
 K. Johansson
Rosenkavaljeren
 S. Trenter