bokrecensioner boktips

Svarta lögner, rött blod

Författare: Kjell Eriksson
Genre: Deckare
Utgivningsår: 2008
ISBN: 9789170374395


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Uppsalapolisen Ann Lindell är duktig på brottsfall men dålig på att leva. Den ende som egentligen betyder något för henne är sonen Erik. Men så, på sensommaren 2007, träffar hon en man. En journalist vid namn Anders Besch. Med honom upplever hon en tid av stormande passion. Så plötsligt reser han sin väg, utan att säga vart.
Kort därefter hittas den hemlöse Bosse Gränsberg ihjälslagen på en vägslänt utanför Uppsala, i närheten av den övergivna redskapsbod där han bott. Ett alltför vanligt mord. En människa i samhällets utkant mister livet, troligen för någon olycksbroders hand.
I Gränsbergs ficka finns en lapp med ett telefonnummer.
Under en morgonsamling på våldsroteln får Ann Lindell en chock. Telefonnumret man fann hos den mördade går till Anders Besch. Lindell kan inte förmå sig att berätta om deras relation och hennes position i spaningsgruppen känns allt mer ohållbar för varje dag.
Det visar sig att Besch har åkt till Brasilien där han nästan direkt blir vittne till ett mord. Ann bönfaller honom att höra av sig. Men Besch har ett uppdrag han först måste fullgöra.
Och i Uppsala inträffar händelser som tyder på att mordet på Gränsberg är långt mer komplicerat än man trott.
Svarta lögner, rött blod är en spännande kriminalroman med oväntade vändningar, en mångbottnad berättelse om ett Uppsala bortanför den akademiska staden, där människor drömmer om kärlek och en dräglig tillvaro.
Svarta lögner, rött blod är den nionde delen i deckarserien om Ann Lindell vid Uppsalapolisen.
Medelbetyg: 3,5 (4 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Svarta lögner, rött blod :
2010-04-05 18:36
En deckarhistoria som börjar riktig bra, men tappar fart något så fruktansvärt mycket... Och upplösningen är inte så rafflande heller.
Men Eriksson skriver intressant utan att vara på något sätt iögonenfallanda, varker positivt eller negativt. Jag känner att jag gärna läser vidare, och det är värt en del, bara det.
Hade historien varit bättre hade betyget blivit högre.
Betyg 3
2010-04-05 19:52
Jag är väldigt förtjust i Kjell Erikssons avskalade och enkla berättarstil och jag blev inte besviken på denna bok. Nu är Ann Lindell den enda huvudpersonen (jämfört med de tidigare böckerna) och jag kan lite sakna hennes tidigare personliga relation.
Betyg 4
2011-03-11 07:50
Åh, vad skönt att slippa läsa om den tungsinte Edvard i den här boken! Äntligen har Ann hittat en ny karl, Anders, som hon gärna ser en framtid tillsammans med. Men naturligtvis blir det komplikationer då Anders verkar ha något med mordet av Bosse Gränsberg att göra. Anders fingeravtryck dyker även upp på andra ställen. Vad är denna Anders för en egentligen? Har Ann dejtat med en mördare?
Bredvid Anns privatliv pågår polisarbetet för fullt med två parallella utredningar. Dels mordet på den hemlöse Bosse Gränslund som hittas ihjälslagen på en vägkant utanför Uppsala. Dels utredningen om en försvunnen 16-årog flicka. Ann har ansvaret för utredningen av den försvunna flickan och gör sitt yttersta för att få reda på vad som hänt flickan.
En bra bok med både polisarbete och huvudpersonens privatliv i en lagom blandning.
Betyg 4
2013-03-01 10:36
Ann Lindell har i denna bok mycket ångest. Hon blir arg, rädd och förtvivlad när hon upptäcker att hennes nya kärlek, journalisten Anders haft en annan kvinna i sin säng. Anders blir misstänkt för att ha något med mordet på en hemlös man att göra. Dessutom visar det sig att hans fingeravtryck finns i en lägenhet där en död kvinna hittas i trappen.
Anders Besch tar stor plats i denna roman. Mycket funderingar på vilken kvinna han ska välja och händelser i Brasilien.
Betyg 3Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Svarta lögner, rött blod
Liknande böcker:
Skamgrepp
 L. Cody
Polisen och den döde p..
 G. Unefäldt
Detektiv på hett plåttak
 S. Rutbäck Eriksson
Den tysta fågeln
 P. Mohlin
klädd för döden
 D. Leon
Morsarvet
 C. Granbom
Dödlig fjäril
 I. Boström
Dansar på din grav
 P. Liljestrand
Ättestupan
 J. Ekström
Fruset guld
 C. Börjlind