bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Den hand som skälver
Den upplysta stigen
Jorden må rämna
Kjell
Mannen från bergen
Nattens grymma stjärnor
Prinsessan av Burundi
Simma i mörker
Smärta
Spetsad
Stenkistan
Svarta lögner, rött blod
Öppen grav
Liknande böcker:
Hemligheten på Chimneys
 A. Christie
Äventyret med julpuddi..
 A. Christie
Morianerna
 J. Ekström
Rika barn leka häst
 U. Trenter
Miss Pym ingriper
 J. Tey
Inga fler hemligheter
 E. Brunn
Fruktans hus
 M. Ahlstedt
Christine Falls
 B. Black
Surbrunnsgåtan
 K. Pettersson
Saknad, förmodad död
 S. Steiner

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerNattskärran

 
Författare: Kjell Eriksson
Genre: Deckare
Utgivningsår: 2003
ISBN: 9173249874
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Det är tidig morgon den 10 maj 2003. En taxichaufför på väg att avsluta sitt nattpass gör en chockerande upptäckt. Varenda skyltfönster på Drottninggatan är krossat och vägbanan fylld av glassplitter. Media strömmar till och mitt under direktsändning i lokalradion hörs ett skrik inifrån en bokhandel. En kvinna har hittat en död man i butiken. Mördad. På Uppsalapolisen är man frågande och djupt oroad. Vad är det som pågår i staden? Femtonårige Ali vet. Han tänker dock inte berätta för någon vad han sett.

Ann Lindell, som är tillbaka i tjänst efter sin barnledighet, hamnar omedelbart mitt i ett fall som är mera komplicerat än något annat hon ställts inför. Dessutom får hon under arbetet ett överraskande mobilsamtal. Det är Edvard Risberg, hennes gamla kärlek, som hör av sig. Men hans röst låter annorlunda.

Kjell Eriksson har skrivit en kriminalroman som borrar sig ner i ett segregerat Uppsala. Det är också berättelsen om Ali, en ung man i djup konflikt med sig själv och som dessutom jagas av en mördare.

Nattskärran är den femte romanen i serien om Ann Lindell. Samtliga tidigare utgivna böcker har nominerats av Deckarakademin. Den senaste, "Prinsessan av Burundi" utsågs 2002 till Årets bästa deckare.Utdrag ur boken:
Du är som nattskärran, du rör dig bara på natten", säger hans morfar, den gamle iranske herden, irriterat till honom. Ali vet då inte att det snart är hans tur att möta nattskärran.


Medelbetyg: 3,44 (9 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Nattskärran :


lillamy 2004-07-29 00:01
En riktigt bra deckare, det är den första boken jag läser av Kjell Eriksson och jag blev positivt överaskad.
Betyg 4

Rosa 2004-10-11 18:50
Detta är den femte romanen om kriminalpolisen Ann Lindell och hennes kolleger. Jag har läst alla i snabb följd och tycker nog inte att denna är någon av de bättre. Den känns lite torftig och händelsefattig.

I vanlig ordning är tempot lågt men boken är ändå inte seg. Liksom i de tidigare böckerna så uppfattar jag handlingen som mycket trovärdig och verklighetsnära.

Om det inte vore för att man är bekant med huvudpersonerna och följer deras privatliv så hade jag nog inte läst kommande böcker i samma serie men nu är man ju nyfiken hur det ska gå rent privat. De vet vad de gör de där författarna när de ger ut serier med samma huvudpersoner ...
Betyg 3

kartul 2005-02-25 23:02
För den som känner sig hemma i Uppsala med omnejd är det givande att läsa den här boken eftersom man känner igen sig i miljöerna. Det är en hyfsad deckare, inte något speciellt vare sig intrigmässigt eller språkligt.

Det jag minns bäst är den gamle iranske mannens besök bland korna på den uppländska landsbygden, något man skulle vilja kunde hända oftare. Annars känns boken extremt politiskt korrekt, med förvisso berättigad indignation över rasism och slavarbete, men det blir bara lite för mycket när Edvard på sin Thailandssemester hör sig för om arbetsvillkoren för lokalbefolkningen. Allt känns så präktigt och tillrättalagt så man bara vill gäspa...

Hade jag inte varit upplänning hade kanske betyget blivit lägre.
Betyg 3

helix 2005-03-18 15:16
Anslaget är verkligen dramatiskt. Stora delar av Uppsala centrum har blivit vandaliserat. Men sedan stannar det av... och går mycket långsamt.

Eriksson har velat ge ett inlägg i debatten om invandrarfrågan. Det är ett ganska snyggt inlägg. Och på sitt sätt viktigt också. Men han glömmer nästan bort att det är en kriminalroman han skriver. Eller är det inte det?
Betyg 3

sgs 2005-07-09 11:19
Spännade, men levde inte riktigt upp till de förväntningar jag hade efter tidigare böcker av Kjell Eriksson. Kändes lite seg, och lång. Positivt och lite ovanligt är att en del av huvudpersonerna är invandrare.

Betyg 3

Nessa 2005-07-13 16:19
Femte boken om Ann Lindell. Även denna är bra. Det är en fördel att läsa böckerna i rätt ordning, eftersom polisernas privatliv är en stor del av historien.
Betyg 4

Basalorum 2007-01-17 20:09
Det är lite konstigt med Eriksson. Jag tycker hans stories inte är så fantastiska. Jag ger böckerna typ en trea. Som jag ger den här. Men det är nåt som fångar, med Lindells öden och äventyr, och den känsla Eriksson har i berättandet och personbeskrivningarna. Det är en trea, men det är en trea med plus.
Betyg 3

millennium 2008-04-16 21:24
Första av Kjell Eriksson för mig.
Jag ska nog ge mig på fler för det här var ganska tilltalande.
Betyg 4

Ninni_1960 2011-02-12 16:50
Bra handling med dramatik då det börjar med att skyltfönstren på Drottninggatan är krossade. En kille hittas död i en bokhandel. Vem är mördaren?
Varför är Ali så rädd? Har han något med mordet att göra?
Personbeskviningarna är bra och Anns privatliv är det lagom mycket av.
Den här boken var riktigt bra.
Betyg 4KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Nattskärran


  Köp boken som film på cdon: