bokrecensioner boktips

Älskade syster

Författare: Joyce Carol Oates
Genre: Roman
Utgivningsår: 2008
ISBN: 9789100122881


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Julen 1996 påträffades den sexåriga barnstjärnan och skönhetsdrottningen JonBenét Ramsey mördad i källaren till familjens hus i Colorado. Mordet visade tecken på sexuell brutalitet och fallet väckte enormt mediaintresse. Hur kunde någon förgripa sig på flickan och lämna henne att dö, när resten av familjen sov några våningar ovanför? Fallet, som har kommit att bli ett av de mest omtalade i USA, är fortfarande olöst.
Joyce Carol Oates ger i Älskade syster sin version. Genom brodern Skylers ångestfyllda anteckningar tio år efter mordet berättas historien om en dysfunktionell familj besatt av skönhet och pengar. En värld där småflickor drillas till isprinsessor och tabloiderna utgör verkligheten. Liksom i Blonde (2001) tar Oates en verklig händelse, och ger den sitt eget tänkbara slut.
Medelbetyg: 3,62 (8 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Älskade syster :
2010-02-27 10:21
Oates är förbannad på föräldrar som utnyttjar sina barn för att bli kändisar. Det blev ingen bra berättelse. Spydig, kylig.
Betyg 2
2011-02-15 13:00
Jag håller inte med, Älskade syster är en mycket kylig historia men samtidigt ger det lite mer djup åt hela boken. Jag mådde illa av att läsa boken, tyckte den var alldelse för lång och jag förstår inte riktigt slutet, MEN jag tycker ändå att det är en läsvärd bok som berör flera viktigta ämnen (barnuttnyttjande på olika sätt, diagnostisering och medicinering, religion, den amerikanska drömmen m.m). Det är en jobbig bok, men jag är glad att jag läste den.
Betyg 4
2012-01-09 15:57
Denna bok håller inte alls samma klass som många andra av Joyce Carol Oates böcker. Boken känns ytlig och kall och man blir inte alls lika engagerad i människorna som man kan bli i många andra av hennes böcker. Ingenting jag skulle rekommendera.
Betyg 2
2012-02-23 15:13
Älskade syster är en fantastisk roman om man gillar det experimentella och som avviker lite från berättarkonventionerna. Jag tycker att idén och upplägget är lysande och Oates skriver som vanligt på ett underbart språk, men slutresultatet blir inte lika bra som föresatsen. Klart läsvärd dock!
Betyg 4
2018-08-05 13:19
Älskar denna bok, då den ger inblick i vit amerikansk medelklass liv. Visst märks det tydligt att Joyce Carol Oates sågar familjen Rampike som använder sina barn som status symboler, och jag själv ser likheter med hundutställningar fast med barn.
Jag kunde inte släppa boken ifrån mig, förutom en bra handling så väcker boken känsor och får en att tänka.
Betyg 5Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Älskade syster
Liknande böcker:
Två människors rike
 A. Wahlgren
Ormens år
 U. Ewerman
Läget under kontroll
 G. C-O Claesson
Små bitar av lycka
 A. Østby
Äkta kärlekar
 T. Jenkins Reid
Smartare smalare snygg..
 G. Furumark
Bye bye äppelpaj
 A. Eklund Lykull
Åh William
 E. Strout