bokrecensioner boktips

Presidentens val

Författare: Anne Holt
Genre: Roman
ISBN: 9789164241016


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Hur kan någon försvinna från en hotellsvit i Oslo utan att dörrar eller fönster öppnats och utan att övervakningskamerorna registrerat något?
Att denna någon är Helen Bentley, USA:s första kvinnliga president, gör saken än mer oförklarlig och skrämmande.
Snart är jakten på kidnapparen i full gång och hela världen följer andlöst sökandet efter den försvunna presidenten.
Så också Inger Johanne Vik, mammaledig psykolog och jurist med ett förflutet inom FBI. När hon får reda på vem inom den amerikanska säkerhetstjänsten som leder spaningsarbetet reagerar hon starkt - och än mer upprörd blir hon när hennes egen man, kriminalkommissarie Yngvar Stubø, kallas in för att arbeta vid sidan av amerikanerna.
Vad är det Inger Johanne Vik vet som aldrig får avslöjas? Vad har det med kidnappningen att göra? Och vilka hemligheter bär presidenten själv på?
Den man som skulle kunna ge ett svar befinner sig någon helt annanstans i världen. Och nu förbereder han nästa steg i sin plan.
Anne Holts trettonde roman Presidentens val är en tät och oförutsägbar thriller som ger eko i såväl världspolitiken som i författarens tidigare utgivning.
Medelbetyg: 2,89 (9 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Presidentens val :
2007-07-03 07:16
Det här kunde varit en bra intrig och jag hade höga förväntningar i början av boken men sen föll allt bara platt. Jag kom på mig själv flera gånger med att tro att det var Karin Fossum och inte Anne Holt som hade skrivit boken - och i det här fallet var inte det positivt.
Betyg 3
2008-05-03 19:44
Storyn är ovanlig och det gillar jag! En kvinnlig amerikans president som "tappas bort" i Oslo, att komma på den idén är värt en applåd. I övrigt är det en ganska typisk bok för genren, det är tempo varvat med en väl genomtänkt intrig.
Betyg 3
2008-08-05 08:45
Nja. Det kanske var för länge sedan jag läste Anne Holt? Eller att jag läst nog av henne? Som det "norska deckarförfattarinnor"-fanet jag är har jag alltid tyckt om hennes böcker och sett fram emot en ny. Hade nog tröttnat lite på tjuriga Hanne Wilhelmsen och tror att jag gillade den nya hjältinnan. Historien lät lite löjlig, men jag förberedde mig ändå på trevlig läsning. Tyvärr gör Holt mig besviken. Det bara maler på och jag bryr mig egentligen inte om personerna den här gången. Det är lite för stereotypt och platt på något sätt. Språket gav heller inget extra. Som sagt, kan vara att jag läst för mycket av Holt, men främst känns det som om hon har skrivit för mycket. Det är för mycket rutin och en överdriven historia hjälper knappast.
Betyg 2
2009-04-26 19:30
Tyckte storyn var så osannolik så det störde mig. Aningen seg men rätt kort.
Betyg 2
2009-07-29 11:16
Jag har bara läst en Anne Holt bok tidigare. Den här var bättre än vad jag förväntat mig och det var trevlig läsning. En amerikansk kvinnlig president som försvinner är en intressant intrig. Spänningen höll i sig nästan hela vägen ut. Nu blev det en rätt snäll upplösning som var lite oväntad men bra.
Ska läsa fler av Holts böcker framöver. Kanske försöka ta dem i rätt ordning?
Betyg 4
2010-12-23 21:46
Usch och fy, gillade inte alls Anne Holt, hon skrev på ett alldeles för tråkigt sätt och jag hade svårt att fastna för den. Jag tycker också hon är värdelös på personbeskivningar, i slutet av boken förstod jag att oj, huvudkaraktären var tjock.
Betyg 1
2012-10-15 18:26
Spännande och genomtänkt intrig. Kanske lite för tillrättalagd på slutet, men jag gillar den ändå.
Betyg 4
2012-12-02 00:46
USAs president försvinner i Oslo, och norska polisen och FBI söker efter henne - inte alltid i samförstånd.
Bra skriven och spännande.
Betyg 4
2017-10-10 11:42
USA:s nyvalda kvinnliga president inleder sina statsbesök med att komma till Oslo lagom till firandet av 17:e maj. Men på morgonen är hon spårlöst försvunnen. Detta trots kameraövervakning utanför och genomgång av filmerna så tycks presidenten inte lämnats sin hotellsvit och finns ändå inte kvar. Många rykten är i omlopp och relationen med arabländerna gungar. Det här känns som en annorlunda thriller men helt klart värd att läsa eller lyssna på.
Betyg 3Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Presidentens val
Liknande böcker:
Den långa våren
 S. Salminen
Landa, andas, lev
 M. Fogelberg Nelson
Var finns Mr. Goodbar?
 J. Rossner
En vilsen själ
 G. Redin
Flicka saknad
 N. Gerami
Rolf
 M. Lindroth
Nuckans hjärtespalt
 M. Lindroth
För såna som oss
 H. Karlsson
Det sällsamma fallet B..
 F. Fitzgerald