bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
1222 över havet
Blind gudinna
Bortom sanningen
Demonens död
Det som aldrig sker
Det som tillhör mig
Död i skugga
Död joker
Flimmer
Frukta inte
I lejonets gap
Mea culpa
Saliga äro de som törsta
Utan eko
Liknande böcker:
Flickan som sa nej
 E. Seeberg
Hallonfallet
 G. Tunström
Ensamheten
 I. Andersson
Den andra munnen
 C. von Zweigbergk
En mors bekännelse
 K. Rimmer
Julys folk
 N. Gordimer
Julys folk
 N. Gordimer
Julys folk
 N. Gordimer
Under floden
 S. Nordstrand
Makten
 N. Alderman

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerPresidentens val

 
Författare: Anne Holt
Genre: Roman
ISBN: 9789164241016
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Hur kan någon försvinna från en hotellsvit i Oslo utan att dörrar eller fönster öppnats och utan att övervakningskamerorna registrerat något?
Att denna någon är Helen Bentley, USA:s första kvinnliga president, gör saken än mer oförklarlig och skrämmande.
Snart är jakten på kidnapparen i full gång och hela världen följer andlöst sökandet efter den försvunna presidenten.
Så också Inger Johanne Vik, mammaledig psykolog och jurist med ett förflutet inom FBI. När hon får reda på vem inom den amerikanska säkerhetstjänsten som leder spaningsarbetet reagerar hon starkt - och än mer upprörd blir hon när hennes egen man, kriminalkommissarie Yngvar Stubø, kallas in för att arbeta vid sidan av amerikanerna.
Vad är det Inger Johanne Vik vet som aldrig får avslöjas? Vad har det med kidnappningen att göra? Och vilka hemligheter bär presidenten själv på?
Den man som skulle kunna ge ett svar befinner sig någon helt annanstans i världen. Och nu förbereder han nästa steg i sin plan.
Anne Holts trettonde roman Presidentens val är en tät och oförutsägbar thriller som ger eko i såväl världspolitiken som i författarens tidigare utgivning.

Medelbetyg: 2,89 (9 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Presidentens val :


Rosa 2007-07-03 07:16
Det här kunde varit en bra intrig och jag hade höga förväntningar i början av boken men sen föll allt bara platt. Jag kom på mig själv flera gånger med att tro att det var Karin Fossum och inte Anne Holt som hade skrivit boken - och i det här fallet var inte det positivt.
Betyg 3

marta153 2008-05-03 19:44
Storyn är ovanlig och det gillar jag! En kvinnlig amerikans president som "tappas bort" i Oslo, att komma på den idén är värt en applåd. I övrigt är det en ganska typisk bok för genren, det är tempo varvat med en väl genomtänkt intrig.
Betyg 3

lottaliza 2008-08-05 08:45
Nja. Det kanske var för länge sedan jag läste Anne Holt? Eller att jag läst nog av henne? Som det "norska deckarförfattarinnor"-fanet jag är har jag alltid tyckt om hennes böcker och sett fram emot en ny. Hade nog tröttnat lite på tjuriga Hanne Wilhelmsen och tror att jag gillade den nya hjältinnan. Historien lät lite löjlig, men jag förberedde mig ändå på trevlig läsning. Tyvärr gör Holt mig besviken. Det bara maler på och jag bryr mig egentligen inte om personerna den här gången. Det är lite för stereotypt och platt på något sätt. Språket gav heller inget extra. Som sagt, kan vara att jag läst för mycket av Holt, men främst känns det som om hon har skrivit för mycket. Det är för mycket rutin och en överdriven historia hjälper knappast.
Betyg 2

ctall 2009-04-26 19:30
Tyckte storyn var så osannolik så det störde mig. Aningen seg men rätt kort.
Betyg 2

Ninni_1960 2009-07-29 11:16
Jag har bara läst en Anne Holt bok tidigare. Den här var bättre än vad jag förväntat mig och det var trevlig läsning. En amerikansk kvinnlig president som försvinner är en intressant intrig. Spänningen höll i sig nästan hela vägen ut. Nu blev det en rätt snäll upplösning som var lite oväntad men bra.
Ska läsa fler av Holts böcker framöver. Kanske försöka ta dem i rätt ordning?
Betyg 4

Marre 2010-12-23 21:46
Usch och fy, gillade inte alls Anne Holt, hon skrev på ett alldeles för tråkigt sätt och jag hade svårt att fastna för den. Jag tycker också hon är värdelös på personbeskivningar, i slutet av boken förstod jag att oj, huvudkaraktären var tjock.
Betyg 1

Otimala 2012-10-15 18:26
Spännande och genomtänkt intrig. Kanske lite för tillrättalagd på slutet, men jag gillar den ändå.
Betyg 4

sgs 2012-12-02 00:46
USAs president försvinner i Oslo, och norska polisen och FBI söker efter henne - inte alltid i samförstånd.
Bra skriven och spännande.
Betyg 4

gun 2017-10-10 11:42
USA:s nyvalda kvinnliga president inleder sina statsbesök med att komma till Oslo lagom till firandet av 17:e maj. Men på morgonen är hon spårlöst försvunnen. Detta trots kameraövervakning utanför och genomgång av filmerna så tycks presidenten inte lämnats sin hotellsvit och finns ändå inte kvar. Många rykten är i omlopp och relationen med arabländerna gungar. Det här känns som en annorlunda thriller men helt klart värd att läsa eller lyssna på.
Betyg 3KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Presidentens val


  Köp boken som film på cdon: