bokrecensioner boktips

Blind gudinna

Författare: Anne Holt
Genre: Deckare
Ämnesord: mord, spänning
Utgivningsår: 1995
ISBN: 9789189426153


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Bland höstlöven i parken vid Akerselva hittas en mördad knarklangare. Han är känd hos Oslopolisen sedan länge och hans död väcker ingen större uppmärksamhet.
Större uppmärksamhet får mordet på en skum advokat som några dagar senare hittas med ett kulhål i pannan. Kriminalinspektör Hanne Wilhelmsen och polisintendent Håkon Sand vid polisen i Oslo anar ett samband mellan de båda morden.
När de tar upp den dramatiska jakten på den okände mördaren träffar de överraskande på en hittills okänd narkotikamaffia vars kallhamrade hantlangare inte värjer sig för något när de gäller att sopa igen spåren efter sig, spår som via polishuset leder rakt upp i regeringskretsar.

Medelbetyg: 4 (5 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Blind gudinna :
2004-07-12 00:39
Vilken spännande bok! Det är den andra boken av Anne Holt jag läst och jag är helt fast. Jag gillar verkligen Hanne Wilhelmsen. Jag har köpt alla Anne Holts böcker, och ska läsa dom innan jag börjar läsa andra böcker av andra författare. Jag åker tåg en timma om dagen till och från jobbet, och dom senaste dagarna har jag riktigt gått och längtat på jobbet tills jag får sätta mig på tåget, och öppna min bok...flyga in i en annan värld. Nu ska jag genast börja på hennes nästa bok.
Betyg 4
2005-08-14 21:41
Bra deckare! Det är inte så mycket mer att tillägga.
Betyg 4
2009-09-29 21:27
En bra och spännande deckare med det innehåll som jag förväntar mig av en deckare. Jag kommer asolut att fortsätta läsa fler av Anne Holts böcker. Började i fel ände med Presidentens val men ska nu försöka ta dem i rätt ordning.
Betyg 4
Liknande böcker:
Bankrånarna
 R. B. Parker
Sherlock Holmes versus..
 A. Conan Doyle
De som dör först
 A. Marinina
Stjärnfall
 F. Mellvig
Liket i biblioteket
 A. Christie
Ödesmark
 S. Jacksson
Innan molnen kommer
 M. Jungstedt