bokrecensioner boktips

Utan eko

Författare: Anne Holt
Genre: Deckare
Utgivningsår: 2001
ISBN: 9789164240064


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

När kändiskocken Brede Ziegler hittas mördad på polishusets trappa befinner sig kriminalkommisarie Hanne Wilhelmsen långt därifrån. Efter livskamraten Cecilies död lämnade hon allt. Försvann spårlöst från Oslo, vännerna, arbetet...
Men nu är det något som drar henne tillbaka. När hon återvänder hem hamnar hon mitt i en mordutredning på väg att haverera. Spåren efter Brede Zieglers mördare leder åt många olika håll och under Hannes forne vapendragare Billy T:s ledning har polisen gått vilse. Ska Hanne lyckas hitta den skyldiga bland de människor som haft anledning att önska livet ur Brede Ziegler?
Samtidigt måste hon lösa ett annat, lika stort problem: Kan de människor hon själv svikit någonsin förlåta henne?
Medelbetyg: 3,86 (7 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Utan eko :
2004-05-24 17:22
I ett kloster nära Verona sitter Hanne Wilhelmsen och försöker bearbeta sin älskade Cecilies död. Hon har övergivit hela sitt liv som kommisarie. Alla som stått henne nära känner sig svikna. Samtidigt sker ett ovanligt brutalt mord på en kändiskock som faktiskt hittas precis utanför polishuset. Mördaren verkar räcka lång näsa till polisen som handfallna saknar sin Wilhelmsen. När Hanne återkommer blir många missnöjda och utredningen lidande. Men polisen behöver I allafall inte sakna misstänkta. Ingen döljer hur illa de tyckte om den pretantiösa och egoistiska kocken. Men tyckte de så illa om honom att han förtjänade att dö?
Elegant liten deckare. Delvis känns det som man inte alls kommer kommisarie Hanne in på livet. Det här var den första bok av Holt jag läste och den kändes absolut inte fristående. Den känns faktiskt snarare som en kort glimt I någons liv. Jag blir sällan engagerad I mordutredningen, även om den dock aldrig blir tråkig. Enda verkliga ljuspunkten är Hannes smått underliga relation med horan Marry. Det här är dock en bok som jag tycker känns halv. Det saknas något. Kanske helt enkelt bara kunskap om vad som hänt tidigare?
Betyg 3
2004-07-02 11:58
En stjärnkock blir mördad. Många parallella handlingar. (2004)
Betyg 5
2004-09-09 22:09
Jag har nu läst alla böcker om Hanne Wilhelmsen, jag älskar dom böckerna!! Det känns så tråkigt att det inte finns fler böcker med Hanne att läsa *snyft* Den här är inte en av hennes bästa enligt mig, jag kände att Hanne inte var riktigt "nära" som hon brukar ...men visst..den är ändå jättebra!! Den får en 4:a av mig.
Betyg 4
2006-08-04 22:10
yes, en till anne holt bok som håller sama höga kvalitet som de övriga jag läst... nu ska det bli fler!
Betyg 3
2009-11-17 14:33
Ännu en bra deckare om Hanne Wilhelmsen av Anne Holt.
Hanne kommer tillbaka efter att ha bearbetat sorgen efter Cecilies död och kastas rakt in i en mordutredning som spretar åt alla håll. Naturligtvis blir mordgåtan löst men mycket händer efter vägen.
Betyg 4
2010-11-02 20:20
Hon skriver ju lättlästa kriminalromaner, denna är varken mer eller mindre. Inte ett dugg spännande men en trevlig lässtund.
Betyg 3Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Utan eko
Liknande böcker:
Där den sista lampan l..
 M. Jungstedt
Mysterierna på Kerrsta
 S. Samuelson
Fredagen den 14:e
 V. Suneson
Brinn mig en sol
 C. Carlsson
Mord i alla fall
 R. Dahlgren
Fredag mörda söndag
 J. Ekholm
Döden skriver svenska
 E. Kågerman
Henrys hemlighet
 K. Ohlsson
Förmörkelsen
 K. Fossum