bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
1222 över havet
Blind gudinna
Bortom sanningen
Demonens död
Det som tillhör mig
Död i skugga
Död joker
Flimmer
Frukta inte
I lejonets gap
Mea culpa
Presidentens val
Saliga äro de som törsta
Utan eko
Liknande böcker:
Äventyret med julpuddi..
 A. Christie
Morianerna
 J. Ekström
Rika barn leka häst
 U. Trenter
Miss Pym ingriper
 J. Tey
Inga fler hemligheter
 E. Brunn
Fruktans hus
 M. Ahlstedt
Christine Falls
 B. Black
Maigret och den unga döda
 G. Simenon
Maigret tar miste
 G. Simenon
Maigret och den gamla..
 G. Simenon

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerDet som aldrig sker

 
Författare: Anne Holt
Genre: Deckare
Ämnesord: mord, spänning
Utgivningsår: 2004
ISBN: 9789164240552
 
Spänning:  7
Romantik:  2
Humor:  2
Lärorik:  1
Sorglig:  4

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


När tv-stjärnan Fiona Helle dödas börjar man genast söka efter mördaren i kretsen av hennes närmaste. Sättet hon bragts om livet på, brutalt och starkt symboliskt, tyder på att gärningsmannen kände henne väl.
Men så inträffar flera mord på kända människor och alla följer samma mönster; våldsamma, välplanerade och med tydliga budskap till eftervärlden.

I jakten på mördaren tvingas kriminalkommissarie Yngvar Stubø ta hjälp av sin hustru Inger Johanne Vik, psykolog och jurist med ett förflutet inom amerikanska FBI. Inger Johanne har just fött deras första gemensamma barn och tvekar inför uppgiften.
Men så upptäcker hon något som får henne att inse att hon inte kan släppa fallen: Morden följer ett djävulskt mönster. De är ett eko från en tid hon gjort allt för att glömma.
Plötsligt förstår hon vad mördaren vill säga och inser att de står inför det mest fruktansvärda som går att föreställa sig …

Medelbetyg: 2,38 (8 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Det som aldrig sker :


sgs 2005-07-26 09:21
Boken handlar om en föräldraledig kriminalpsykolog som försöker lösa en serie mord på kändisar. När fler mord sker så börjar hon misstänka att hon själv ska bli drabbad.
Historien var ganska långsökt och orealistisk. Jag läste boken via min mobil, nedladdad från biblioteket i e-mobilformat, vilket kanske bidrog till att jag inte riktigt kände att historien engagerade mig. Även om det är ett smidigt sätt att ha med sig böcker på så har man inte den äkta bokkänslan. Med viss tvekan får boken ändå godkänt.
Betyg 3

h. 2007-05-15 17:39
det är blandad kvalitet på holt's böcker. det som tillhör mig läste jag just och den tyckte jag var så bra, den här gjorde mig riktigt besviken. lite väl långsökt story. tack, men nejtack!
Betyg 2

evalasse 2007-06-10 18:09
Det här måste väl vara hennes sämsta? Jag läste till slutet eftersom jag var nyfiken på upplösningen, men det finns ingen. Jobbigt att följa den hysteriska mamman Inger Johannes sjukliga ängslan för det nyfödda barnet och den fåniga hunden Jacks försök att lägga sig eller vara till lags.
Och dessa ständiga utvikningar i samband med konversation!
"Hon knäppte händerna så knogarna vitnade" (försök!) eller
"Hon formade händerna till ett tält och satte näsan i hålet. Rösten blev då nasal" (Jämför gärna hur din röst låter när du gör så...)
Betyg 1

urok2 2008-07-14 10:18
Det finns inte mycket att tillägga. Konstruerad, osannolik och med en total antiklimax. Synd eftersom den första boken om Yngvar lovade betydligt bättre.
Betyg 1

mariemarran 2008-09-13 12:53
Mycket bra bok och jag hopas Anne Holt skriver fler böcker om detta par. För henne böcker om Hanne Wilhelmsen har tyvärr börjat gå på tomgång.
Betyg 3

Ninni_1960 2009-12-15 17:29
Boken får godkänt av mig men det var inte det bästa jag läst av Anne Holt. Intrigen var bra men upplösningen kunde varit en annan. Det blev liksom snopet.
Betyg 3

Otimala 2012-10-15 18:26
Jag tycker Holts böcker om Stubø/Vik är hennes bästa, även om den här hör till de sämre av dem... Men helt ok ändå, och den saknar på intet sätt spänning.
Betyg 3

gun 2017-09-05 17:31
Kriminalkommissarie Yngvar Stubø vill ha hjälp av sin hustru Inger Johanne Vik när det sker brutala mord. Inger Johanne blir livrädd när hon inser att morden liknar de som hon hört om på en föreläsning. Hon är rädd för att hennes man och hennes barn ska drabbas. Då de till sist kommer på vem som är mördaren så visar det sig att denne är någon som kan allt om brott och alibi. Det här är en helt okay deckare även om jag blev besviken över slutet.
Betyg 3KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Det som aldrig sker


  Köp boken som film på cdon: