bokrecensioner boktips

Bortom sanningen

Författare: Anne Holt
Genre: Deckare
ISBN: 9789164230126


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

en våning i en av Oslos fashionabla stadsdelar har ett förmöget äldre par och deras äldsta son brutalt mördats. Misstankarna riktas genast mot parets yngste son och hans hustru och fallet verkar snart uppklarat för Oslopolisen.
Men inte för kriminalkommissarie Hanne Wilhelmsen. På brottsplatsen fanns nämligen ett fjärde lik: en något underlig och ensam man, till synes utan koppling till den rika redarfamiljen. Hanne vill inte slå sig till ro med fallets upplösning. Hon letar, till sist i det närmaste ensam, efter en annan verklighet, efter sanningen bortom det uppenbara.
Bortom sanningen är inte bara historien om uppklarandet av ett fruktansvärt brott. Boken är också en resa tillbaka i Hanne Wilhelmsens liv, i sökandet efter förklaringen till hennes eget liv och öde.

Medelbetyg: 3,7 (10 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Bortom sanningen :
2004-07-04 00:25
Strax innan jul hittas fyra människor skjutna i en fashionabel lägenhet i centrala Oslo. Tre av dessa tillhör en av Norges rikaste familjer. När testamentet offentliggörs riktas misstankarna genast mot barnen till det döda paret och deras son. Syskonen och deras respektive hade både motiv, tillfälle och möjlighet att utföra mordet. Polisen samlar, så gott det går eftersom det är julhelg, ihop bevis som otvivelaktigt pekar på syskonparet. Den enda som tvivlar på fallets till synes självklara lösning är Hanne Wilhelmsen som dessvärre är känd för att alltid gå mot strömmen. Hennes utgångspunkt är hennes egna trassliga familjeliv och ju mer bevis som hopar sig destå mer tvivlar hon på att polisen nått den rätta lösningen. Paralellt med fallet får läsaren möta henne och hennes minst sagt, speciella familj. Dessa består av Hannes kvinnliga partner Nefis samt den trasiga men drogfria exprostituerade Marry. Genom blottandet av Hannes själsliv fördjupas förståelsen för kriminalfallet.

Min andra Holtdeckare som jag upplevde helt annorlunda jämtemot "Utan eko" som jag först läste. Denna är stram, spänningsfylld och tappar aldrig tempo. Intrigen är nästan exakt tagen från en Christie deckare (men vilken tänker jag inte avslöja här, eftersom jag inte vill beröva någon läsglädjen :). Personkaraktärerna fångar genast läsarens intresse och trots att de inte skiljer sig mycket från de stereotypa deckarkaraktärerna (kommisarien med alkohol och familjeproblem osv) angrips i Holts böcker, problemen ur ett annat perspektiv, vilket ger böckerna en frisk fläkt. Jag föll redan i första boken handlöst för den rättframma Marry och hennes gripande öde. Jag måste också nämna att jag älskar denna romans början och slut och knappt kan vänta på att läsa nästföljande deckare om Wilhelmsen, jag ger denna bok en fyra, även om den faktiskt gränsar till femma (min skala består dock av 3+ och jordgubbe).
Betyg 4
2004-07-04 11:17
Den här boken var den första jag läst av Anne Holt, och jag har redan börjat på en till av henne...behöver jag skriva mer :-) Det är en otroligt bra, spännade och fängslande bok. När jag läst ungefär hälften av den här boken gick jag och köpte ALLA Anne Holts böcker...dom ska läsas :-)
Betyg 4
2004-11-30 09:45
Spänning från första till sista sidan, nästan.
Ett komplicerat familjedrama som slutar i tragedi.
Den inte helt okomplicerade kriminalkommissarien
Hanne Wilhelmsen går mot sina kollegor och löser
fallet som synes vara så solklar.
Rekommenderas starkt!
Betyg 4
2004-12-03 07:37
En bra bok med lagom högt tempo. Detta är den tredje, och hittills bästa, boken i serien som jag läser.

Men hur slutade den egentligen???? Jag kan inte skriva mer för då avslöjar jag för mycket för dem som inte har läst den.
Betyg 4
2006-08-20 21:13
japp! en kanonbra deckare.. älskar när man får lära känna huvudrollsinnehavarna.. och följa dem bok för bok.. ser så fram emot fler!
Betyg 4
2008-09-13 11:47
en bra bok som jag ger en svag 3:a
Betyg 3
2009-11-24 07:47
Den här boken är den bästa av Anne Holts deckare om Hanne Wilhelmsen. Bra intrig och spänningen håller i sig hela boken. Kastar mig över nästa.
Betyg 4
2010-07-31 13:49
Nja, Holt har skrivit bättre.
Betyg 3
2011-02-28 13:26
Jag har läst tre av Anne Holts böcker, "Död joker", "Utan eko" Och "Bortom sanningen". Gemensamt för dem är att personskildringarna i dem är så nyanserade och trovärdiga och relationerna mellan människorna så intressanta att böckerna bär även utan någon mordgåta. Ingenting är statiskt, allt är i process och förändring. Här finns inga hjältar, människorna bär på problem och svagheter likaväl som styrkor, dvs. det handlar om "riktiga" människor. Kriminalgåtan tillkommer som en extra krydda. "Bortom sanningen" kan varmt rekommenderas, men ger mest om man läst hennes tidigare böcker så att man "känner" huvudpersonerna.
Betyg 4
2017-10-29 15:27
Kriminalkommissarie Hanne Wilhelmsen och hennes kollegor utreder morden på fyra personer som hittats i en lägenhet. Tre av offren tillhör samma familj men den fjärde verkar inte ha samband med dem. Hanne är inte ense med sina kollegor om vem som är gärningsmannen och hon fortsätter att leta efter något mer som kan förklara. Till sist så står sanningen klar för henne. En sanning som inte blir utan konsekvenser när hon står öga mot öga mot mördaren.. En bra deckare.
Betyg 3Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Bortom sanningen
Liknande böcker:
Skamgrepp
 L. Cody
Polisen och den döde p..
 G. Unefäldt
Detektiv på hett plåttak
 S. Rutbäck Eriksson
Den tysta fågeln
 P. Mohlin
klädd för döden
 D. Leon
Morsarvet
 C. Granbom
Dödlig fjäril
 I. Boström
Dansar på din grav
 P. Liljestrand
Ättestupan
 J. Ekström
Fruset guld
 C. Börjlind