bokrecensioner boktips

Frukta inte

Författare: Anne Holt
Genre: Deckare
Utgivningsår: 2010
ISBN: 9789186369408


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

En kylig kväll i december irrar en ung flicka runt i bara nattlinnet på gatan utanför Oslos finaste hotell. Hon blir nästan påkörd av spårvagnen men räddas av en mystisk man som snabbt försvinner i folkvimlet. Till sin vettskrämda mamma viskar flickan: ”Hon var död…”

Några dagar senare påträffar Oslopolisen under dramatiska omständigheter ett lik efter en tonårspojke i hamnbassängen mitt i stan. Kroppen är upplöst till oigenkännlighet. Och på själva julafton går biskopen i Bergen, Eva Karin Lysgård, ut på en promenad, men återvänder inte. Dagen efter hittas hon mördad.

Kriminologen Inger Johanne Vik är den första som ser sambandet mellan morden och några andra mystiska dödsfall. Hennes äkta make, kommissarie Yngvar Stubø, blir ansvarig brottsutredare, och när Inger Johanne plötsligt upptäcker kopplingar mellan fallen och ett internationellt livsfarligt nätverk tar en desperat jakt på gärningsmannen sin början.

Medelbetyg: 3,6 (5 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Frukta inte :
2010-04-20 18:29
en heeelt fantastisk bok av holt, välskriven, genomtänkt och spännande såklart!
Betyg 4
2010-08-17 13:52
Anne Holt håller hög klass som vanligt. Boken är bra och spännande och väl värd att läsas.
Betyg 4
2012-10-15 18:26
Hon skriver bra, Holt. Och det här är en riktigt spännande historia, väl värd att läsa!
Betyg 4
2017-03-31 17:21
Kriminalkommissarie Yngvar Stubø upptäcker att anhöriga inte är så samarbetsvilliga när han utreder ett mord på en kvinnlig biskop. Men detta är inte det enda mordet. Det visar sig att några som de polisen först ser som olyckor i själva verket är mord. Det blir kriminologen Inger Johanna Vik som ser ett samband mellan morden. En spännande deckare där en ljushårig flicka har turen att få överleva eftersom mördaren känner till speciella barn.
Betyg 4
Liknande böcker:
Bankrånarna
 R. B. Parker
Sherlock Holmes versus..
 A. Conan Doyle
De som dör först
 A. Marinina
Stjärnfall
 F. Mellvig
Liket i biblioteket
 A. Christie
Ödesmark
 S. Jacksson
Innan molnen kommer
 M. Jungstedt