bokrecensioner boktips

Död joker

Författare: Anne Holt
Genre: Deckare
Ämnesord: mord, spänning
ISBN: 9789164233493


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Den framgångsrike chefsåklagaren Sigurd Halvorsruds hustru hittas död framför den öppna spisen i familjens vardagsrum. Det står klart att hon är mördad - huvudet har skiljts från kroppen.

Halvorsrud larmar polisen men blir själv misstänkt för mordet. När polisen efter långa förhör tvingas släppa honom inträffar ytterligare ett mord. En journalist vid en av Oslos största tidningar hittas död i en enkel hyresfastighet - också han halshuggen.

Kriminalkommissarie Hanne Wilhelmsen leder utredningen tillsammans med sin gamle kollega Billy T. Hanne har ständigt ont i huvudet, är ständigt lättretlig och irriterad. Hon äter inte men hon röker oavbrutet, trots att hon säger att hon slutat.

Den mest krävande uppgift som Hanne Wilhelmsen ställts inför i sitt yrkesliv sammanfaller med den värsta krisen i hennes privatliv. Cecilie den kvinna hon levt tillsammans med i snart tjugo år är svårt sjuk. Hanne Wilhelmsen har dåligt samvete. Nu när hon fruktar att det är för sent klandrar hon sig själv för att hon att hon inte bättre stått upp för sin kärlek.


Utdrag ur boken:
Kvinnan på golvet hade för en stund sedan varit askblond. Det kunde man inte se nu. Huvudet var skilt från kroppen och det halvlånga håret hade trasslat in sig i muskelfibrerna runt den avskurna halsen.
Medelbetyg: 3,62 (8 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Död joker :
2004-07-27 09:00
Nu har jag läst ännu en bok av Anne Holt, och jag tycker att "Död joker" är den bästa av hennes böcker jag läst hittills! Jag kände det direkt, på första sidan när jag började läsa. Det är en underbar bok!! Det känns som både Anne Holt och Hanne Wilhelmsen har utvecklas i den här boken. Jag fick många tankeställare, om vad som egentligen är viktigt i livet, vad man ska prioritera!!
Betyg 5
2004-11-03 07:22
Jag har läst den första Anne Holt-boken i den här deckarserien men den var jag inte så förtjust i. Nu ramlade jag över den här femte boken i serien och blev glatt överraskad.

Handlingen var klurig och upplösningen lite oväntad. Spännande och bra.

Huvudpersonen Hanne kom jag aldrig riktigt in på livet. Hon var mest trumpen och trulig. Om jag hade läst fler böcker i serien kanske jag hade tyckt annorlunda.

En klart läsvärd och lättläst deckare.
Betyg 4
2005-08-05 15:02
Det är en sällsynt bra deckare. De korta och varierande kapitlena får mig att fastna.
Betyg 3
2006-02-15 10:47
Jag gillade inte denna bok! Har lite svårt för Holts berättarstil!
Betyg 2
2006-05-18 12:40
första boken jag läser av anne holt.. inte besviken! ser fram emot att läsa fler..
Betyg 4
2009-11-09 12:58
Ännu en bra deckare av Anne Holt.
Mycket känslor i den här boken med Hannes sambo som blivit sjuk och vad det drar med sig.
Rekommenderar den gärna.
Betyg 4
2013-07-25 17:30
Inget fel på intrigen här och berättandet. Förutom att jag har svårt för de två poliserna som har en huvudroll; Billy T ( är det ö.h.t möjligt att det kan finnas så idiotiska poliser?) och Hanne W, som är en rätt så odräglig och socialt inkompetent människa, därtill polis. Förekomsten av dessa 2 personer drar ned betyget en hel del.
Betyg 2Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Död joker
Liknande böcker:
Mysterierna på Kerrsta
 S. Samuelson
Brinn mig en sol
 C. Carlsson
Villebråd
 D. Meyer
Hon som måste dö
 D. Lagercrantz
Mörkret vet
 A. Indridason
Mord i församlingen
 B. Håkansson
Pastorsänkan
 K. Johansson
Rosenkavaljeren
 S. Trenter