bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
A place called freedom
Den eviga elden
Den tredje tvillingen
Dödlig strid
En värld utan slut
Evighetens rand
Eye of the Needle
Fall of Giants
Giganternas fall
I minnets labyrint
Jackdaws
Kod Rebecca
Lejonens dal
Nattväktarna
Nålens öga
Papperspengar
Svarta fåglar
Svärdet och spiran
The Hammer of Eden
The Man From St. Peter..
The Modigliani Scandal
Världens vinter
Liknande böcker:
Kvinnorna på Flanagans
 Å. Hellberg
Dammsuga i mörker
 J. Beagin
Dolda talanger
 M. Carnehult
Mormors val
 K. Branzell
De kommer att drunkna..
 J. Anyuru
1794
 N. Natt och Dag
Äventyr på kryssningsb..
 A. Örtengren
Hit men inte längre
 M. Maunsbach
Hundraettåringen som t..
 J. Jonasson
Tokyo blues
 P. Hintze

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerEdens hammare

 
Författare: Ken Follett
Genre: Roman
ISBN: 9789176437735
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Medelbetyg: 2,5 (6 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Edens hammare :


Rosa 2006-11-14 13:41
Den här boken handlar om en skara brokiga människor där de flesta har ett kriminellt förflutet. De lever i ett kollektiv som de kallar "stofamilj" helt utanför det normala samhället. De är i princip inte registrerade någonstans.

Men platsen där de håller hus ska göras om till en damm eftersom ett kraftverk ska byggas.

Kollektivet med ledaren Priest i spetsen blir fanatiska och gör allt vad de kan för att förhindra att deras paradis på jorden raderas ut. De hotar myndigheterna: Stoppar ni inte kraftbygget så kommer vi att utlösa en jordbävning över Kalifornien!

FBI-agenten Judy Maddox är motarbetad av sina chefer men kommer att leda utredningen.

Om man bortser ifrån mängder av naiva tilltag, osannolika scenarion, för snabbt dragna slutsatser etc. etc. så är boken fängslande och spännande. Klart underhållande.
Betyg 4

Sanne 2006-12-27 13:22
En samling människor med rötter i hippierörelsen och med en del kriminailtet i sitt förflutna bor i ett kollektiv i en undanskymd dal i Californien; odlar vin, mediterar, röker hasch och sköter sig själva utan att vare sig störa omgivningen eller synas mycket utanför sin dal. Tills den dag då de får veta att floden som rinner genom dalen ska dämmas upp för att bygga ett kraftverk, vilket innebär att hela deras dal kommer att fyllas av vatten. I ren desperation över att se sitt ostörda liv förstöras hittar de på en vansinnig plan; de ska hota guvernören med att skapa jordskalv om han inte stoppar allt byggande av kraftverk inom en månad. Kunskapen att skapa jordskalv har de, utrustningen går att stjäla, och skrupler har de inga alls.

Det här är en lite trögstartad historia, till en början handlar det mest om att beskriva folket i kollektivet och deras bakgrund, samt att förklara arbetet kring seismologisk forskning. Det är bitvis mycket intressant, men det känns lite väl mycket som en föreläsning i ett inte alltför fängslande ämne. När handlingen väl kommer in i action-stadiet, då jordskalven rullar över sidorna och FBI-agenten Judy Maddox i sin förtvivlade kamp mot klockan letar efter personerna bakom hoten i varje avkrok i Californien, då blir det här dock en bok som man har svårt att lägga ifrån sig. Spänningen är intensiv, man kommer närmare huvudpersonernas psykologiska drivkraft och man fascineras av urkraften i jorden när den rör på sig i sin stilla sömn.

Klart läsvärd thriller!
Betyg 3

Kaj08 2008-03-16 14:18
Ett riktigt botten-napp av Follet. Den här boken känns inte det minsta trovärdig. Tyvärr är inte personbeskrivningarna och miljöerna speciellt bra skrivna, och personerna i boken känns inte det minsta äkta.

Ett gäng som tröttnat på samhället har bosatt sig ute i naturen, men när det ska byggas ett kraftverk på deras mark så tar de till helt otroliga och helt ologiska grepp för att få stopp på bygget. Det som är så konstigt är att de här personerna emellanåt beskrivs som smarta typer, för att i nästa stund begå det ena dundertabben efter den andra. Nä, jag förstår inte riktigt meningnen med den här boken. En av de sämsta thrillers som jag läst.
Betyg 1

Spaniard 2019-09-22 18:18
Instämmer med föregående talare. Ett riktigt bottennapp.

Storyn är svårsmält till att börja med. Att ett gäng världsfrånvända människor som bara vill vara ifred skulle iscensätta den enorma insats som krävs för att framkalla en jordbävning är svår att köpa.

Det som gör romanen än mer skada är de urusla personporträtten. Spetskompetens varvas med blunders och karaktärernas beslutsfattande är fullständigt onaturliga.

Follett vill nog att man ska känna sympati för båda sidor men det blir ett dubbelt misslyckande. Efter halva boken funderade jag på hur jag skulle vilja att boken slutade, men hittade ingen utväg. Det gjorde inte författaren heller.

Spänning helt utan verklighetsförankring.
Betyg 1KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Edens hammare


  Köp boken som film på cdon: