bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
A place called freedom
Den eviga elden
Den tredje tvillingen
Dödlig strid
Edens hammare
En värld utan slut
Evighetens rand
Eye of the Needle
Fall of Giants
Giganternas fall
I minnets labyrint
Jackdaws
Kod Rebecca
Lejonens dal
Nattväktarna
Nålens öga
Papperspengar
Svärdet och spiran
The Hammer of Eden
The Man From St. Peter..
The Modigliani Scandal
Världens vinter
Liknande böcker:
Lösning i London
 L. Deighton
Nattviol
 N. Leavy
Den yttersta rättvisan
 D. Öhrlund
Jungfrustenen
 M. Mortimer
Nattens vittne
 H. Kritz
Ett steg för långt
 F. Faulkner
Spring för livet!
 G. Dahl
Dunkelt förebud
 L. Weström
Doft av ondska
 A. Rambach
Clara
 J. Lönnaeus

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerSvarta fåglar

 
Originaltitel: Jackdaws
Författare: Ken Follett
Genre: Thriller
Ämnesord: krig, historia, kärlek, spänning
Utgivningsår: 2001
ISBN: 9789100580063
 
Spänning:  7
Romantik:  5
Humor:  3
Lärorik:  2
Sorglig:  2

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Dagen D rycker allt närmare. Tyskarna vet att de allierades invasion kommer, men inte var och när. Då får Felicity "Flick" Clairet, agent inom brittiska Byrån för speciella aktioner i norra Frankrike, sitt svåraste uppdrag någonsin. Hon ska som ledare för en kommandogrupp kvinnor, i vilken alla saknar professionell träning, förstöra tyskarnas stora telefoncentral utanför Reims...


Medelbetyg: 4 (4 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Svarta fåglar :


capricorn 2007-07-04 04:42
Handlingen utspelar sig under andra världskriget, dagarna före de allierades invasion av det ockuperade Frankrike. Major Felicity Clairet ska få sitt svåraste uppdrag någonsin, nämligen att förstöra en, för tyskarna mycket viktig, telefoncentral. Tiden är knapp och hon får i uppdrag att under kort tid sätta ihop en grupp kvinnliga agenter, vilka ska utföra detta delikata uppdrag som kommer att visa sig vara ett avgörande steg för de allierades framgång i kriget.

En mycket bra och spännande thriller, där Follett lyckats klämma in den ena ingrediensen efter den andra. Förutom krig så finns det romantik, spioneri, humor. Resultatet är en mycket ”fyllig” berättelse som ständigt lockar till fortsatt läsning. Boken är mycket välskriven med ett språk som håller en medelsvår nivå.

Det enda som gör att jag inte ger den här boken betyget fem, är två orsaker; Dels så kunde romantiken ibland övergå i väl så tilltagna ekivoka scener, om inte rent erotiska. Detta kanske är okey om man gillar den typen av litteratur, men på något sätt tyckte jag inte att det hörde hemma i denna historia. Sedan hade boken potential till en femma ända fram till dess att det återstod ca 50 sidor, då den plötsligt slog av på tempot. Det som hade kunnat bli en riktigt bra upplösning med ett underbart slut, uteblev till min stora besvikelse.

Boken är ändå mycket läsvärd och jag rekommenderar den starkt. Betyget blir en stark fyra!
Betyg 4

Spaniard 2011-09-11 23:13
Mycket välskriven spänningsroman i klassisk stil. Den utspelar sig i det ockuperade Frankrike 1944 och det slår mig att just det året måste vara det mest optimala för spänningsromaner. Andra världskriget innehöll ju så mycket av allt, från värsta sortens ondska till bästa hjältemod. Det var militära strategier med globala konsekvenser, avgörande teknisk utveckling, raffinerat spioneri med avancerade koder etc. Det finns helt enkelt en aldrig sinande uppsjö av historier värda att beskriva.

"Svarta Fåglar" är berättelsen om en grupp brittiska kvinnor som får den ohyggligt svåra uppgiften att nästla sig in i ett av Gestapos högkvarter och sabotera en telefonväxel. Till sin hjälp finns den franska motståndsrörelsen.

Follett är en kompetent thrillerförfattare och lämnar inget åt slumpen. Här får vi följa huvudpersonerna från planering till aktion och det luktar kvalitet lång väg. Tempot är bra från start och accelererar ständigt.
Ett klart läsvärt proffsjobb.

Men jag undrar om uttryck som "Murphys lag" och "bra tänkt Einstein" användes redan 1944... Ingen teknisk miss kanske men taktiskt osmart ordval enligt mig.
Betyg 4KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Svarta fåglar


  Köp boken som film på cdon: