bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
A place called freedom
Den eviga elden
Den tredje tvillingen
Dödlig strid
Edens hammare
Evighetens rand
Eye of the Needle
Fall of Giants
Giganternas fall
I minnets labyrint
Jackdaws
Kod Rebecca
Lejonens dal
Nattväktarna
Nålens öga
Papperspengar
Svarta fåglar
Svärdet och spiran
The Hammer of Eden
The Man From St. Peter..
The Modigliani Scandal
Världens vinter
Liknande böcker:
1794
 N. Natt och Dag
Führerns barnmorska
 M. Robotham
Pojken som följde med..
 J. Dronfield
Robin Hood
 J. McSpadden
Myteriet på Bounty
 C. Nordhoff
Kära Madame de Staël
 E. Lundström
Den röda bokstaven
 N. Hawthorne
Silvretsrike
 C. Iggulden
Krönikan om Ylva Alm 2..
 I. Skjelbakken
Galgen, gigan och tärn..
 P. Adler

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerEn värld utan slut

 
Författare: Ken Follett
Genre: Historisk roman
Ämnesord: politik, religion, historia, kärlek, spänning, äventyr
Utgivningsår: 2008
ISBN: 9789100120399
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


I En värld utan slutfår vi äntligen återvända till Ken Folletts största skapelse - den medeltida staden Kingsbridge och dess katedral.

Året är 1327. Det har gått 150 år sedan händelserna i Svärdet och spiran . Kingsbridge har blivit ett blomstrande handelssäte, vars välmåga nu hotas av digerdöd och långvariga krig, men även av interna slitningar i klostret och köpmannagillet. Vetgirighet och ställs mot maktlystnad och inskränkthet i en mustig, underhållande och våldsam krönika över livet i en medeltida stad.

Fyra barn råkar bevittna ett brutalt överfall på en riddare, som övermannar sina angripare och svårt sårad söker skydd i klostrets hägn. Den mörka hemligheten flätar sammanbarnens liv. Endrarut till hundraårskrigets bloddränkta slagfält, en vandrar på kontinenten för att lära sig nya byggtekniker, en söker sig till läkekonstens förbjudna hemligheter och en försöker bara överleva.

Medelbetyg: 3,85 (13 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av En värld utan slut :


maxy 2009-02-18 20:16
Man kan säga mycket negativt om denna boken: För lång (1205 sidor) och tung, personerna är onda eller goda, liknar en TV-såpa med småberättelser, enkelt språk, men ..
det viktigaste är att det är skriven av en författare som kan konsten att få ihop en story och skriver bra. Har man väl kommit in i berättelsen så kan man inte lämna den.

Rekommenderas verkligen!
Betyg 4

okidoki 2010-01-23 19:15
Jag lämnade boken på sidan 544 och då var det lika mycket kvar. Frågade sonen hur det gick, så handlingen har jag inte missat. Vi får veta mycket om livet i staden och det är ett plus. Berättelsen är ett gott hantverk men inte mera. Personskildringarna var platta.
Betyg 3

Degpropp 2010-02-02 13:52
Det är uppenbart att detta är en bok av en mycket erfaren och skicklig historieberättare. Visst är det ibland lite tvålopera över såväl händelseförlopp som karaktärsteckningar men Ken Follet kan sin medeltid och bjuder på spänning och dramatik. Den här boken hade varit mycket tacksam att göra en populär, om än svindyr, TV-serie av. Den har alla ingredienser man förväntar sig av en bestseller.
Betyg 4

Dirgni 2011-01-31 10:00
Det enda negativa som kan sägas om denna bok är att den är för tung att läsas i sängen.
Betyg 4

PennTroll 2011-03-21 18:11
Inte alls lika vass som pillars of the earth men en stark 3:a. Det blev lite för mycket kärleksintriger för min del, lite förutsägbar också, men än dock en medryckande handling, sympatiska huvudpersoner och en bra författare.
Betyg 3

Irenaeus 2012-03-13 16:15
Bra bok som utspelar sig i 1300-talets England. Läsaren får en god bild hur livet i staden var och hur hårt livet var som livegen. Även adelns liv och kyrkans liv skildras. Bra persongalleri och en bra historia. 1200 sidor som är lättlästa och som är trevliga.
Betyg 4

bonadea 2015-03-07 06:33
Fristående fortsättning på Svärdet och spiran. En värld utan slut handlar först om främst om staden Kingsbridge och människorna som bor där, det finns några huvudkaraktärer som får mer central plats i historien men Ken Follett har lyckats väva in alla personer och ge de en egen historia. Är lite förvånad att boken i te får högre betyg av läsarna då det är bok som trots sin massiva storlek är lättläst och fångar läsarna direkt. Det är en bok som innehåller allt för att vara en bestseller!
Betyg 5KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till En värld utan slut


  Köp boken som film på cdon: