bokrecensioner boktips

Elden

Författare: Inger Frimansson
Genre: Roman
ISBN: 9789163828836


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

De sa att hon var sjuk. De förde henne ombord på en båt och sa att hon måste resa bort ett tag. För att komma ifrån sina tankar, sa de. För att glömma. Som om hon någonsin skulle kunna glömma. Hon hade inte sett Johans ansikte men hon hade fantasi nog att föreställa sig. Hur hettan fick huden att sträckas och krympa, hur håret på hans huvud sveddes bort. Det tjocka fina håret. Det är klassfest i Freddis sommarstuga. På grund av ett missförstånd så är det inga vuxna med. Ungdomarna har med sig sovsäck och en hel del hembränt, det blir bra fart på festen. Fast för Josefina är det inget kul. Hon dricker för mycket för hon har bestämt sig för att göra slut med Jakob. Men det värsta är att han egentligen behöver henne mer än någonsin, men hon känner att hon måste bli fri, hon behöver någon annan. Branden måste ha börjat strax efter midnatt. Ingen av dem märkte något, inte förrän det var nästan försent. När brandbilarnas sirener hördes var hela huset övertänt. Josefina klarar inte av att hantera sin chock. Hon är övertygad om att hon själv till mycket stor del är skyldig till branden. Hon åker till moster och morbror som bor på en ö, långt bort från hemmet och branden. Där ska hon försöka hitta tillbaka till sig själv. Detta är en mycket stark bok om alla känslor en människa går igenom vid en chockupplevelse, framförallt alla tankar om skuld. Inte bara ifråga om branden utan också i Josefinas kärleksliv. Var det rätt att hon gjorde slut med Jakob, fast han älskar henne så mycket. Och vem älskar hon egentligen själv? Det finns mycket för Josefina att ta sig igenom dessa månader. Det gör hon till slut genom mosterns och morbroderns hjälp, men framförallt tillsammans med Joel.
Medelbetyg: 3,5 (4 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Elden :
2004-08-15 20:24
Detta är en gripande roman om en ung flickas skuldkänslor och vägen tillbaka till hennes vanliga liv.

Berättelsen (172 sidor i pocketversionen) är varmt skriven. Texten flyter på och man vill bara läsa vidare.

Boken kan klart rekommenderas.
Betyg 4
2005-01-18 20:12
Jag tyckte boken var bra, lätt att läsa igenom och man kan känna igen sig i Josefinas känslor. Man fick en inblick på hur en chock kan drabba en människa, och hur mycket skuld en människa kan känna.
Detta är en absolut värdig bok att läsa!
Betyg 4
2012-02-15 19:53
Det är en väldigt omtumlande bok. JÄTTE bra bok, super bra skriven. Men man vill ändå bara läsa vidare man som blir uppäten av boken, slukas in i den.

Rekommenderas själv klart. TIPS: ge boken tid. Lite tråkig i början, men sen då ni...........
Betyg 5
2012-02-15 19:57
Den dåligaste boken ja läst!!!!!!!!!!!!!!!
För jävlig
Betyg 1Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Elden
Liknande böcker:
De sju som såg
 D. Rudberg
Övre port, nedre port
 G. Gulliksen
Mjölkat
 S. Samuelsson
Anna
 O. Blegel
Livet vinkar (som en K..
 K. Danielsson
Syskonfejden
 M. Herngren
Skäret
 C. Naumann