bokrecensioner boktips

Skuggan i vattnet

Författare: Inger Frimansson
Genre: Roman
Utgivningsår: 2005
ISBN: 9113014676


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Justine Dalvik, som var huvudperson i Inger Frimanssons genombrottsbok Godnatt min älskade, är centralgestalt i en kusligt spännande berättelse om brott och straff. Justine har tidigare haft ihjäl ett par plågoandar, men inte åkt fast för sina brott. Eftersom inga kroppar påträffats är hennes offer registrerade som försvunna. Nu har sex år gått, hennes liv har tagit en lugnare vändning med en trygg sambo och risken för upptäckt borde vara över. Men det förflutna är på väg att hinna i kapp henne. Hon plågas av syner, drömmer mardrömmar om att den mördade Berits kropp ska flyta upp ur Mälarens vatten. Samtidigt har vänner och anhöriga till de försvunna Berit och Nathan börjat rota i de gamla fallen, och en envis och våldsbenägen polis har på nytt börjat intressera sig för de nedlagda utredningarna. I allt snävare cirklar rör de sig runt det stora gamla stenhuset vid Mälaren där den egendomliga Justine Dalvik bor med sin fågel. Och Justine mer anar än ser hur snaran runt hennes hals dras åt allt mer. Kommer hennes intuition att rädda henne ur knipan den här gången också?

Medelbetyg: 2,6 (5 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Skuggan i vattnet :
2006-02-03 08:40
Detta är en direkt fortsättning på God natt min älskade. Det är en klar fördel om man har läst den boken innan man påbörjar Skuggan i vattnete. Här får vi återigen möta Justine - den mystiska kvinnan som har tagit saken i egna händer förut när hon känt sig trängd. Sex år har gått sen hon agerade och kom undan. Är hon fri från misstankar nu? Ska hon agera igen?

I den här boken löper några parallella handlingar men personerna har alla på ett eller annat sätt koppling till Justine och människorna runt henne.

Boken är väldigt lättläst och personbeskrivningarna är bra. Jag saknar kanske lite av mystiken kring Justine från den förra boken. Men jag vill läsa fler böcker om henne!
Betyg 4
2008-01-09 10:51
Boken var helt okej.
Betyg 3
2008-03-04 16:47
Boken är rätt så bra, men det stör mig att en så stor del av boken handlar om samma saker som i den första boken. Samma händelser, men ibland från en annan vinkling. Jag har svårt att förstå att författarinnan skriver en ny bok som nästan handlar om samma saker som den första. Här får man i slutet av boken ändå lite ytterligare information vad som händer efteråt, men boken är på tok för lik den första.

Skulle det vara film skull man kalla den en nyinspelning av den första filmen. Det här skulle kunna vara en ny version av den första boken. Inte en fortsättning riktigt i min mening som den beskrivs om. En svag 3-a...

För er som inte läst God natt min älskade, så läs den istället. Den här boken är känns rätt meningslös.

Lyssnade på den här som ljudbok med Gunnel Fred som uppläsare, vilket nog också drog ned helhetsintrycket. Gunnel försöker alldeles för mycket att liva upp det hela med olika dialekter, pratar tyst ibland och blandar det med skrik vilket blir rätt irriterande. Gillar inte när uppläsare tar sitt jobb på för stort allvar.
Betyg 3
2009-03-15 19:28
På baksidan står att boken kan läsas utan att ha läst 'God natt min älskade'.
Detta kan jag inte förstå; boken handlar om ett brott som begicks i förra boken. Boken är nog för 'djup' för mig. Jag tycker alla personerna har problem, inte en 'feel good' bok direkt. I boken har en sidoberättelse med misshandel och brott, kanske handlar nästa bok om detta, men den tänker jag inte läsa.
Betyg 2
2011-05-24 16:16
Åneej en så dålig bok. Hoppar fram och tillbaka, inget sammanhang över huvudet taget, man (läs jag) förstår inte ens vilka människorna är som hon skriver om.. Synd, jag längtar verkligen efter någon svensk deckar/thriller fördfattare som jag inte läst något av tidigare. Jag letar vidare. Inte Inger Frimansson i alla fall.
Betyg 1Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Skuggan i vattnet
Liknande böcker:
De sju som såg
 D. Rudberg
Övre port, nedre port
 G. Gulliksen
Mjölkat
 S. Samuelsson
Anna
 O. Blegel
Livet vinkar (som en K..
 K. Danielsson
Syskonfejden
 M. Herngren
Skäret
 C. Naumann