bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
But I have to hurt you..
De nakna kvinnornas ö
De sista rummen
De starkare
Det kalla landet
Elden
En yxa åt Alice
Ett mycket bättre liv
Fruktar jag intet ont
God natt min älskade
Handdockan
Inga livstecken
Innan allt har blommat ut
Katten som inte dog
Ligga som ett O
Maggies barn
Mannen med oxhjärtat
Mörkerspår
Råttfångerskan
Svept i rosa papper
Varelser som aldrig gl..
Liknande böcker:
Vi mot er
 F. Backman
Lyktsken
 M. Ondaatje
Under Slussen
 J. Werner
Det finns inga lyckopi..
 B. Malmsten
Flickan som sa nej
 E. Seeberg
Hallonfallet
 G. Tunström
Ensamheten
 I. Andersson
Den andra munnen
 C. von Zweigbergk
En mors bekännelse
 K. Rimmer
Julys folk
 N. Gordimer

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerSkuggan i vattnet

 
Författare: Inger Frimansson
Genre: Roman
Utgivningsår: 2005
ISBN: 9113014676
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Justine Dalvik, som var huvudperson i Inger Frimanssons genombrottsbok Godnatt min älskade, är centralgestalt i en kusligt spännande berättelse om brott och straff. Justine har tidigare haft ihjäl ett par plågoandar, men inte åkt fast för sina brott. Eftersom inga kroppar påträffats är hennes offer registrerade som försvunna. Nu har sex år gått, hennes liv har tagit en lugnare vändning med en trygg sambo och risken för upptäckt borde vara över. Men det förflutna är på väg att hinna i kapp henne. Hon plågas av syner, drömmer mardrömmar om att den mördade Berits kropp ska flyta upp ur Mälarens vatten. Samtidigt har vänner och anhöriga till de försvunna Berit och Nathan börjat rota i de gamla fallen, och en envis och våldsbenägen polis har på nytt börjat intressera sig för de nedlagda utredningarna. I allt snävare cirklar rör de sig runt det stora gamla stenhuset vid Mälaren där den egendomliga Justine Dalvik bor med sin fågel. Och Justine mer anar än ser hur snaran runt hennes hals dras åt allt mer. Kommer hennes intuition att rädda henne ur knipan den här gången också?


Medelbetyg: 2,6 (5 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Skuggan i vattnet :


Rosa 2006-02-03 08:40
Detta är en direkt fortsättning på God natt min älskade. Det är en klar fördel om man har läst den boken innan man påbörjar Skuggan i vattnete. Här får vi återigen möta Justine - den mystiska kvinnan som har tagit saken i egna händer förut när hon känt sig trängd. Sex år har gått sen hon agerade och kom undan. Är hon fri från misstankar nu? Ska hon agera igen?

I den här boken löper några parallella handlingar men personerna har alla på ett eller annat sätt koppling till Justine och människorna runt henne.

Boken är väldigt lättläst och personbeskrivningarna är bra. Jag saknar kanske lite av mystiken kring Justine från den förra boken. Men jag vill läsa fler böcker om henne!
Betyg 4

tigergirl 2008-01-09 10:51
Boken var helt okej.
Betyg 3

Kaj08 2008-03-04 16:47
Boken är rätt så bra, men det stör mig att en så stor del av boken handlar om samma saker som i den första boken. Samma händelser, men ibland från en annan vinkling. Jag har svårt att förstå att författarinnan skriver en ny bok som nästan handlar om samma saker som den första. Här får man i slutet av boken ändå lite ytterligare information vad som händer efteråt, men boken är på tok för lik den första.

Skulle det vara film skull man kalla den en nyinspelning av den första filmen. Det här skulle kunna vara en ny version av den första boken. Inte en fortsättning riktigt i min mening som den beskrivs om. En svag 3-a...

För er som inte läst God natt min älskade, så läs den istället. Den här boken är känns rätt meningslös.

Lyssnade på den här som ljudbok med Gunnel Fred som uppläsare, vilket nog också drog ned helhetsintrycket. Gunnel försöker alldeles för mycket att liva upp det hela med olika dialekter, pratar tyst ibland och blandar det med skrik vilket blir rätt irriterande. Gillar inte när uppläsare tar sitt jobb på för stort allvar.
Betyg 3

maxy 2009-03-15 19:28
På baksidan står att boken kan läsas utan att ha läst 'God natt min älskade'.
Detta kan jag inte förstå; boken handlar om ett brott som begicks i förra boken. Boken är nog för 'djup' för mig. Jag tycker alla personerna har problem, inte en 'feel good' bok direkt. I boken har en sidoberättelse med misshandel och brott, kanske handlar nästa bok om detta, men den tänker jag inte läsa.
Betyg 2

h. 2011-05-24 16:16
Åneej en så dålig bok. Hoppar fram och tillbaka, inget sammanhang över huvudet taget, man (läs jag) förstår inte ens vilka människorna är som hon skriver om.. Synd, jag längtar verkligen efter någon svensk deckar/thriller fördfattare som jag inte läst något av tidigare. Jag letar vidare. Inte Inger Frimansson i alla fall.
Betyg 1KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Skuggan i vattnet


  Köp boken som film på cdon: