bokrecensioner boktips

Fruktar jag intet ont

Författare: Inger Frimansson
Genre: Roman
Utgivningsår: 1997
ISBN: 9172630353

Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen
Medelbetyg: 4,5 (2 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Fruktar jag intet ont :
2005-07-17 21:23
Jag råkade komma över den här pocketboken av en slump. Den har några år på nacken och är Inger Frimanssons första renodlade psykologiska thriller och valdes till 1998 års bästa kriminalroman. Fast egentligen är den även lite av en ungdomsroman. Frimansson har ju även skrivit ungdomsböcker.

Den handlar om läkardottern Monika som står i gränslandet mellan barn och vuxen. Hon är 17 år och är vilsen i livet. En dag bråkar hon med sina föräldrar, slår igen dörren och rusar ut. Hon springer på Josef som är den ende som förstår henne (de har träffats en gång tidigare när han hjälpte henne att nyktra till). Josef är öm och omtänksam och han låter henne sova över i hans lägenhet. Men vem är egentligen Josef?

Boken var spännande och mycket välskriven. Handlingen piskas upp skickligt av författarinnan. Man känner igen Frimanssons stil.
Betyg 4
2018-11-24 02:14
Tidig Inger Frimansson-rysare, och vilken rysare därtill! Ohyggligt spännande, otäck och grym. Samtidigt väldigt verklighetstrogen vilket gjorde att jag satt som på nålar genom hela boken. Dessutom fantastiskt välskriven och med mycket välskrivna, verklighetstrogna och engagerande karaktärer. Men så är ju också Inger Frimansson drottningen av svenska psykologiska thrillers.
Mitt slutbetyg blir, en stark 5:a! Kan riktigt varmt rekommenderas!
Betyg 5
Liknande böcker:
Binas historia
 M. Lunde
Fäder och söner
 I. Turgenjev
Kirke
 M. Miller
Spärrad gräns
 G. Gränström
Insekt
 C. Castillon
Sångfågeln från Milano
 A. Kullenberg
Örådet
 J. Sverker
Gorlans ruiner
 J. Flanagan
Fromhet och slaveri
 L. Enmark
Xavier
 M. Kandre