bokrecensioner boktips

En yxa åt Alice

Författare: Inger Frimansson
Genre: Thriller
Ämnesord: spänning, psykologisk thriller
Utgivningsår: 2014
ISBN: 9789113058467

Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Evelina är pappas flicka, så har det alltid varit. Trulig, knubbig och förpubertal är hon långt ifrån den söta tjej som hennes mamma drömde om. Och det är pappa som får samtalet. Samtalet som berättar om att någon har tagit henne tillfånga. Någon som kräver hans liv i utbyte mot hennes.

Det är mycket med Evelina som hennes föräldrar inte vet något om. Bland annat hur hennes vänskap med den dödligt sjuka Alice har utvecklat sig. Hur Alice ger henne allt svårare uppdrag, saker hon ska fixa. Och dessutom finns ju Aaron i samma hus, Alices storebror. Vänskapen med Alice, förälskelsen i Aaron och den underbara Cox, hennes katt, betyder allt för Evelina.

Men det är också en hel del som hennes föräldrar inte vet om varandra. Samtalet från en kränkt människa som vill ha hämnd och har kidnappat deras dotter blir, vid sidan av katten Cox försvinnande, katalysator för en räcka händelser.

Alla inblandade rör sig på minerad mark, där minsta felsteg kan leda till en katastrof. En förlamande skräck gör att misstagen blir oundvikliga. Spänningen är olidlig från början till slut i Inger Frimanssons nya psykologiska thriller En yxa åt Alice.
Medelbetyg: 5 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av En yxa åt Alice :
2016-12-26 01:15
Betyg: 4,5+. Man kan beskriva Inger Frimanssons författarkonst med många olika uttryck. Förutsägbar är inte det ordet! Nej, nej. Inte någon förutsägbar smålöjlig Jungstedt/Läckberg-deckare här inte! Nej. Något betydligt mer. Jag skulle vilja påstå att hennes allra största styrka är de fantastiska porträttsbeskrivningar som man tyvärr saknar inom de flesta deckare samt romaner. Hon gör karaktärerna levande, äkta, verkliga, och det är därför de också är så extremt spännande att följa. En yxa åt Alice är en mycket spännande, välskriven Frimansson-thriller- inte fullt lika bra som Råttfångerskan, men nästan. En mycket spännande psykologisk thriller som jag varmt kan rekommendera! Men tråkigt känns det nu- ska jag behöva vänta ytterligare 3 år på att hon skriver en ny thriller? Hoppas inte!
Slutligen vill jag ge en stor eloge till Gunnel Fred och hennes mörka dramatiska stämma. Jag lyssnade på ljudboken och njöt! Det finns ingen bättre uppläsare till just psykologiska romaner & thrillers- än just Gunnel Fred! Jag önskar innerligt att hon läste in fler böcker!
Betyg 5
Liknande böcker:
The IN-Sect - In The S..
 N. Gattegno
Vargasommar
 H. Rosenfeldt
Tornet i fjärran
 M. Sandemo
Nadia
 E. Norebäck
Pojken från skogen
 H. Coben
En detektivroman
 J. Bolinder
Förarsätet
 M. Spark
De kapabla
 K. Ekman
Spegelmannen
 L. Kepler