bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
But I have to hurt you..
De nakna kvinnornas ö
De sista rummen
De starkare
Det kalla landet
Elden
Ett mycket bättre liv
Fruktar jag intet ont
God natt min älskade
Handdockan
Inga livstecken
Innan allt har blommat ut
Katten som inte dog
Ligga som ett O
Maggies barn
Mannen med oxhjärtat
Mörkerspår
Råttfångerskan
Skuggan i vattnet
Svept i rosa papper
Varelser som aldrig gl..
Liknande böcker:
Kevin & Schröder 2 - D..
 B. Danielsson
Requiem på Dimön
 M. Lindstein
Mytomanen
 S. Sarenbrant
I spindelns nät
 L. Lippman
Lösning i London
 L. Deighton
Nattviol
 N. Leavy
Den yttersta rättvisan
 D. Öhrlund
Jungfrustenen
 M. Mortimer
Nattens vittne
 H. Kritz
Ett steg för långt
 F. Faulkner

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerEn yxa åt Alice

 
Författare: Inger Frimansson
Genre: Thriller
Ämnesord: spänning, psykologisk thriller
Utgivningsår: 2014
ISBN: 9789113058467
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Evelina är pappas flicka, så har det alltid varit. Trulig, knubbig och förpubertal är hon långt ifrån den söta tjej som hennes mamma drömde om. Och det är pappa som får samtalet. Samtalet som berättar om att någon har tagit henne tillfånga. Någon som kräver hans liv i utbyte mot hennes.

Det är mycket med Evelina som hennes föräldrar inte vet något om. Bland annat hur hennes vänskap med den dödligt sjuka Alice har utvecklat sig. Hur Alice ger henne allt svårare uppdrag, saker hon ska fixa. Och dessutom finns ju Aaron i samma hus, Alices storebror. Vänskapen med Alice, förälskelsen i Aaron och den underbara Cox, hennes katt, betyder allt för Evelina.

Men det är också en hel del som hennes föräldrar inte vet om varandra. Samtalet från en kränkt människa som vill ha hämnd och har kidnappat deras dotter blir, vid sidan av katten Cox försvinnande, katalysator för en räcka händelser.

Alla inblandade rör sig på minerad mark, där minsta felsteg kan leda till en katastrof. En förlamande skräck gör att misstagen blir oundvikliga. Spänningen är olidlig från början till slut i Inger Frimanssons nya psykologiska thriller En yxa åt Alice.

Medelbetyg: 5 (1 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av En yxa åt Alice :


BlommigaBarbro 2016-12-26 01:15
Betyg: 4,5+. Man kan beskriva Inger Frimanssons författarkonst med många olika uttryck. Förutsägbar är inte det ordet! Nej, nej. Inte någon förutsägbar smålöjlig Jungstedt/Läckberg-deckare här inte! Nej. Något betydligt mer. Jag skulle vilja påstå att hennes allra största styrka är de fantastiska porträttsbeskrivningar som man tyvärr saknar inom de flesta deckare samt romaner. Hon gör karaktärerna levande, äkta, verkliga, och det är därför de också är så extremt spännande att följa. En yxa åt Alice är en mycket spännande, välskriven Frimansson-thriller- inte fullt lika bra som Råttfångerskan, men nästan. En mycket spännande psykologisk thriller som jag varmt kan rekommendera! Men tråkigt känns det nu- ska jag behöva vänta ytterligare 3 år på att hon skriver en ny thriller? Hoppas inte!
Slutligen vill jag ge en stor eloge till Gunnel Fred och hennes mörka dramatiska stämma. Jag lyssnade på ljudboken och njöt! Det finns ingen bättre uppläsare till just psykologiska romaner & thrillers- än just Gunnel Fred! Jag önskar innerligt att hon läste in fler böcker!
Betyg 5KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till En yxa åt Alice


  Köp boken som film på cdon: