bokrecensioner boktips

De nakna kvinnornas ö

Författare: Inger Frimansson
Genre: Deckare
ISBN: 9172634332


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

De gav efter för en häftig passion. Följden blev ett ödesdrama värre än de någonsin kunnat föreställa sig. En ny psykologisk thriller i bästa Frimanssonklass.

Inger Frimansson återvänder här till den för henne typiska stilen och atmosfären. På de första femtio sidorna har redan ödesdramats konturer ritats och det första mordet - egentligen ett dråp i hastigt mod - begåtts. Handlingen äger rum på den svenska landsbygden där jordbruk läggs ned och hästgårdar uppstår i deras ställe. Lantbrukarsonen Tobias är författare, bosatt i Södertälje.

Han återvänder nu till pappa Carl-Sigvards gård för att bistå den krasslige fadern med att ta in djuren efter sommarbetet. Mellan sonen och faderns betydligt yngre sambo Sabina uppstår en häftig passion. Den slutar med lönnlig älskog, och med att ett vittne röjs ur vägen; följden höljs i kval, skuld och elände...

Inger Frimansson, författare och journalist, fick sitt stora publikgenombrott med God natt min älskade 1998, som belönades med Svenska Deckarakademins pris. Hennes psykologiska thrillers anses vara i klass med de bästa anglosaxiska.


Medelbetyg: 3,5 (8 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av De nakna kvinnornas ö :
2004-07-26 15:53
Jag instämmer med ovanstående Annika att Inger Frimansson är en av våra allra bästa svenska deckarförfattare. Det finns en krypande obehagskänsla i hennes böcker och hon ger begreppet psykologisk thriller ett ansikte. Istället för att ta del av en traditionell brottsutredning får man följa de tankar hos aktörer som befinner sig runt mordet. Utan att man får veta vem som är den skyldige rullas den hemska scenen upp bit för bit tills det på slutet avslöjas vem som är mördaren... Även om det är ett mord det handlar om så handlar De nakna kvinnornas ö lika mycket om personerna runt omkring. Inger Frimansson gör skarpa personporträtt i ett Sverige av idag.
Betyg 4
2004-09-04 21:52
Den här boken är helt i Frimanssons vanliga stil. Hon beskriver den enkla människan och dess innersta väsen som ibland av en slump kan förvandlas till något oerhört mörkt och svart.

Efter att man har läst hennes böcker undrar man om vem som helst skulle vara kapabel till horribla handlingar under de "rätta" förutsättningarna.

Tänk vad ett litet snedsteg kan göra .... Slumpen avgör så mycket i ens liv!

Betyg 4
2005-07-23 15:30
Jag håller med! Inger Frimansson har ett sätt att skriva som för det att krypa av obehag i mig. Psykologisk thriller är verkligen en korrekt beskrivning av den här boken.
Betyg 4
2005-11-07 22:02
Det här är en bra psykologisk thriller. Den utspelas i ursvensk miljö på Östergötland landsbygd. De mörka sidorna tornar upp sig mot slutet av boken, o avslutningen är mycket bra. Bra skrivkonst.
Betyg 4
2006-07-15 01:55
Mörk mörk mörk. Inte alls i min smak, och jag tyckte den var helt sjuk!!!
Betyg 1
2008-02-13 00:07
En bra psykologisk deckare av Frimansson. Tyvärr är det lite segt emellanåt och det där riktiga djupet saknas i handlingen för att det ska kunna bli ett högre betyg än en 3-a.
Betyg 3
2008-07-28 12:33
En slags psykologisk thriller som utspelas på landsbygden. Inte jättespännande men ej heller trist. Frimansson uttrycker sig så skickligt och man känner sig som ett med huvudpersonerna ibland.
Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till De nakna kvinnornas ö
Liknande böcker:
En otrogen man
 P. Hammesfahr
Hermelinleken
 A. Richter
Häxans död
 C. Barling
Stilla vatten
 N. McCrery
En fråga om skuld
 F. Fyfield
En bondes död
 N. Naseh
Islossning
 A. Dahl