bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
But I have to hurt you..
De nakna kvinnornas ö
De sista rummen
De starkare
Det kalla landet
Elden
En yxa åt Alice
Ett mycket bättre liv
Fruktar jag intet ont
God natt min älskade
Handdockan
Inga livstecken
Innan allt har blommat ut
Katten som inte dog
Ligga som ett O
Maggies barn
Mannen med oxhjärtat
Råttfångerskan
Skuggan i vattnet
Svept i rosa papper
Varelser som aldrig gl..
Liknande böcker:
Rika barn leka häst
 U. Trenter
Miss Pym ingriper
 J. Tey
Inga fler hemligheter
 E. Brunn
Fruktans hus
 M. Ahlstedt
Christine Falls
 B. Black
Surbrunnsgåtan
 K. Pettersson
Saknad, förmodad död
 S. Steiner
En högre rättvisa
 . Hjorth
Dvalan
 C. Grebe
Maigret och den unga döda
 G. Simenon

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerMörkerspår

 
Författare: Inger Frimansson
Genre: Deckare
ISBN: 9789170011818
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Mörkerspår är en kuslig psykologisk thriller i bästa Frimansson-stil. Hilja Agnevik är i femtioårsåldern, ogift och barnlös. Hon jobbar i blomsteraffär och bor tillsammans med sin äldre tyranniska syster Karla, som är förtidspensionerad. Av en slump kommer Hilja i kontakt med sin gamla klasskamrat, den numera framgångsrika skådespelerskan Jenny Ask. Hilja beundrar och avundas Jenny, men hennes beundran förbyts i hat när Jenny nonchalerar henne och avvisar hennes kontaktförsök. Kanske får Hilja en chans att näpsa den sturska Jenny när hennes bror fastighetsmäklaren får i uppdrag att sälja Jennys Brommavilla? Hilja följer sin bror dit på en visning och dröjer sig kvar i huset. Det hon senare blir ofrivilligt vittne till får emellertid långt otäckare konsekvenser än hon föreställt sig. För någon lurar där ute i villaidyllen, lurar på mörka stigar och joggingspår.Medelbetyg: 3,4 (10 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Mörkerspår :


poby 2004-05-13 21:22
Min första deckare av Frimansson. Jag blev väl inte över hövan imponerad. Lite för många sammanträffanden. En sak får I.F. fram mycket tydligt. Man präglas oerhört mycket av hur uppväxttiden har varit. I detta fallet leder en tragisk uppväxt till tragedi i vuxenlivet.
Betyg 3

Rosa 2004-09-09 17:30
Frimansson är duktig på personporträtt och den här boken är inget undantag. Hon skriver ofta om de små och tilltufsade i samhället och vad som försiggår i deras inre.

Det var lite kul att det på ett ställe i boken refereras till huvudpersonen i Godnatt min älskade.

Boken är lättläst och välskriven. Kan rekommenderas.

Betyg 4

sundin 2005-01-04 15:00
Mörkerspår är en ganska lättläst, lättsmält psykologisk deckare. Inger Frimansson är fenomenal på att få fram en psykologisk spänning i en vardag som är väldigt igenkännande för läsaren. Hon har alltid hög kvalitet på sina böcker och även denna bok håller sig inom ramen för vad jag betecknar som en fullgod deckare även om jag är en aning besviken. Den är inte lika spännande som hennes tidigare deckare dessutom tycker jag att baksidetexten är delvis missvisande.

Som så ofta i Frimanssons böcker får man sig en ordentlig titt på huvudpersonernas barndomsupplevelser vilka präglat dom och gjort dem till de människor de är idag. Frimansson varvar nutid och dåtid på ett mästerligt sätt men det känns som om Mörkerspår saknar gnista. Hela boken tycks som en parantes där ett mord på en av personerna i boken behandlas med vänsterhanden. Det är spännande att följa Hiljas vardagsliv med en hemlig älskare och tankarna om systern. Men utifrån vad baksidetexten utlovar så förväntade jag mig en spännande sammandrabbning mellan de två barndomsvännerna Hilja och Jenny. Av detta blir det ingenting. Näe, bättre kan du Inger Frimansson, det får bli en trea i betyg.
Betyg 3

Hille 2005-04-03 10:51
Spännande, psykologisk och välskriven!
Frimansson fångar de olika karaktärerna mästerligt,
men jag har en känsla av att författaren tröttnade på
slutet av historien och hastade ihop ett snabbt slut...

Betyg 4

Synnez 2006-07-08 18:57
Ganska bra och spännande men seg mellan varven och samtliga huvudpersoner ger osympatiska intryck. En mörk bok rakt igenom. Upplösningen var oväntad, iallafall för mig!
Betyg 3

nitedrive 2006-11-19 15:30
Mörkerspår är en ganska sorglig bok.Jag kände mig mer sorgsen än skrämd när jag läste den,huvudpersonen Hilja är en människa som livet sprungit förbi.Jenny Ask är däremot en framgångsrik kvinna som,till synes,fått allt det livet förnekat Hilja.Barn,en karriär,män.
Hilja lever däremot med sin smått elaka,bittra och förtidspensionerade syster Karla,hunsas av henne och känner alltmer hur hon åldras och förtvinar.
Av en slump korsas deras vägar igen när Jenny dyker upp och vill att Hiljas bror Kristian ska hjälpa henne att sälja villan i Bromma.

Det här är min första Frimansson-roman,jag gillar hennes sätt att skildra sina
karaktärer.De är långtifrån ytligt beskrivna,utan man får veta det mesta om deras uppväxt och vad som präglat dem.Av någon egentlig spänningsintrig finns det däremot inte så mycket i Mörkerspår,det blir mycket psykologi,men inte mycket av deckare.
Man läser för att få veta mer om personerna,inte främst för att få veta vem mördaren är.Och det är bra!

Jag vill defintivt läsa mer av Frimansson,hennes språk är medryckande och hon kan ge sina karaktärer liv på ett sätt som många andra författare inte kan.Det är spännande bara att läsa hennes små detaljer om personernas liv.Här finns ett mörker och trovärdiga mångbottnade personligheter som saknas i de mer glättiga familjeinriktade romanerna som Camilla Läckberg skriver,där det mesta trots otäckheterna som händer ändå till sist löses över en kopp kaffe i köket.Här är verkligheten råare och grymmare.
Och till skillnad från Läckberg och Marklund slipper man långa stickspår in på hjältinnornas(för här finns inga)privatliv och blöjbyten.
Betyg 4

millennium 2009-03-14 12:21
Den här var knepig....
Trots det så är den värd en 3:a.
Betyg 3

Otimala 2012-08-19 11:32
Inger Frimansson är för mig en gåta. Jag läser andras recensioner och kan inte annat än fråga: Vari ligger spänningen??? Det händer inte ett dugg förrän alldeles på slutet, och inte ens då lyckas jag ryckas med. Karaktärerna är så märkliga att de inte känns det minsta trovärdiga, tycker jag. Jag läste en annan bok av Frimansson för några år sedan, och även denna tyckte jag var minst sagt märklig och ointressant. Denna var direkt tråkig, men den var iaf snabbläst... Nu får hon inga fler chanser av mig.
Betyg 1

BlommigaBarbro 2016-12-16 01:53
Åter igen en mycket välskriven och spännande Inger Frimansson-triller. Stark 5:a! Det är få kriminalförfattare som har sådana exakta personporträtt vilket resulterar i att alla karaktärerna känns verkliga. Dessutom väldigt bra uppläst av Gunnel Fred! Kan varmt rekommenderas!
Betyg 5KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Mörkerspår


  Köp boken som film på cdon: