bokrecensioner boktips

Mannen med oxhjärtat

Författare: Inger Frimansson
Genre: Thriller
ISBN: 9172631082


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Inger Frimanssons nya thriller har som centrum en brandstation i centrala Stockholm. Vid en utryckning till en industribrand omkommer brandmannen Stefan Almgren. Flera olyckor drabbar brandmännen på stationen. Även deras familjer råkar illa ut. Att det finns ett samband mellan olyckorna blir så småningom allt mera uppenbart. Men hur ser sambandet ut? Utöver brandmännen lär vi också känna Franki, en barndomsvän till Stefan Almgren. Han ville som ung också bli brandman men lyckas aldrig med det. Han bor utan fast arbete i ett höghus i Hässelby. Franki vill vara stor och stark. I flera år har han tagit anabola steroider vilket har fått hans hjärta att växa - det som på fackspråk brukar kallas för oxhjärta. Franki träffar av en slump sångerskan Valtraut Eng och inleder ett omaka kärleksförhållande med henne. Hon är syster till en av brandmännen på Stefan Almgrens station.

Inger Frimansson väver skickligt samman en väv av dramatiska händelser och smygande spänning som gör Mannen med oxhjärtat till en lika nervpirrande läsning som Godnatt min älskade, utsedd till Sveriges bästa spänningsroman 1998 av Svenska Deckarakademin.

Medelbetyg: 3,5 (6 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Mannen med oxhjärtat :
2004-07-12 07:18
Detta är ingen traditionell deckare i den meningen att det förekommer en polisutredning utan är mer en spännande berättelse. Boken är lättläst och välskriven och jag blev glatt överraskad.

Jag kan inte skriva vad jag tyckte allra bäst om eftersom jag då hade avslöjat för mycket .... Boken kan i alla fall varmt rekommenderas.
Betyg 4
2008-02-01 23:46
Den bästa av Frimanssons böcker jag läst. Väldigt bra personbeskrivningar och man kan känna för personerna i boken.
Betyg 4
2008-06-11 09:59
Otäckt om ondska.
Betyg 3
2008-07-28 12:37
Inger Frimansson skriver så bra! Underbar historia som utspelas bland ett gäng brandmän och deras familjer och vardag. Några mord också.
Betyg 5Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Mannen med oxhjärtat
Liknande böcker:
Mod inför rätta
 R. Daley
Mod inför rätta
 R. Daley
Mittvatten
 A. Dahl
Kluven egg
 R. Daley
Nu dör vi
 S. Flodén
Nu dör vi
 S. Flodén
Illdåd på spåret
 I. Oker-Blom
Det sista vittnet
 M. Dorner
Livet skiljer oss åt
 H. Mattsson
München
 R. Harris