bokrecensioner boktips

The Long Walk

Författare: Stephen King
Genre: Fantasy
Ämnesord: psykologi
ISBN: 9780613173506


Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Ray Garraty är 16 år och deltar i The long walk. Det är 100 pojkar som går och bara en av dem kan vinna. Vinnaren får allt han kan önska sig. Reglerna är enkla: Gå tills du stupar. Beväpnade vakter följer tävlingen och skjuter deltagarna allt eftersom de inte längre orkar gå.
Medelbetyg: 4,5 (10 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av The Long Walk :
2004-05-07 08:26
King är väldigt bra på karaktärer och han kan uppenbarligen en hel del om psykologi också. Den här boken är både otäck och skrämmande, men väldigt bra. Det är väldigt intressant att följa pojkarnas mentala kamp likväl som den fysiska.
Betyg 4
2004-05-24 19:10
Stephen Kings alias Richard Bachman är ansvarig för denna framtidsroman, omöjlig att lägga ifrån sig.
Varje år anordnas ett maratonlopp för pojkar i äldre tonåren. Vinnaren i loppet får allting han någonsin kan önska sig. Förlorarna skjuts ihjäl vid vägkanten så snart de ger upp. I detta lopp startar Garraty till sin moders och sin flickväns förtvivlan, i tron att han har en rättvis chans att vinna över de andra pojkarna. Genom den fruktansvärda mardrömsmarchens får vi insyn i Garratys tankar och insikter då döden blir allt mer påtaglig. Frågan är om vinsten är en vinst när man vet mer om att dö än att leva?

Genomgående spännande roman som får det att klittla i mellangärdet. Prala har tjatat om den här romanen i en halv evighet och jag har letet på varenda antikvariat. Slutligen visade det sig att M, Milles syrra hade den. Den lästes ut på en dag.... oerhört facinerande berättelse där King återigen visar att han är mästaren på att smyga sig in i människors medvetande och få läsaren att känna sig som om hon är där. Kan inte ge den här boken en femma, men det är nära på. Och det är en fyra på vanlig nivå, inte King nivå...*blinkar åt Prala*

Ytterligare kommentarer: Slutet facinerade mig. Kan man tolka det på något annat sätt än det givna? Någon som läst boken och vill diskutera?
Betyg 5
2004-07-23 21:36
Bra. Vill läsa igen. King skriver som bäst när det inte handlar om monster.
Betyg 4
2004-08-11 05:02
Otroligt enformig. Trots att det är en del psykolgi som avhandlas så känns det aldrig varken intressant eller trovärdigt. Det som hade kunnat bli ett överraskande slut blev bara en oväntat snabb och tråkig avklippning av historien, med en mindre oväntad utgång. Eftersom jag trots allt plöjde halva boken på en dag (vilket är mycket för mig) så blir det väl ändå en trea.
Betyg 3
2005-12-12 17:14
Detta är första boken jag läste av King (har läst en hel del av honom efter det), så därför har jag ett visst "kärleksförhållande" till den. Det händer hela tiden något i boken och den är mycket underhållande (vad jag kommer ihåg). Känns lite som tredje rikets (d v s om tyskarna vunnit andra världskriget) version av spelen under romarriket.
Betyg 4
2006-04-03 09:02
Ray Garraty, 16, är en av 100 deltagare i årets maratonmarch. Där finns publikfavoriten Scramm, den misslyckade Mcvries, kompisen Baker, den troende filosofen Abraham och; Stebbins. Garraty bygger upp ett slags personligt hat mot Stebbins och den psykiska kampen fortsätter altjämt medans soldaternas gevär går av och skickar deltagare efter deltagare till himlen.

Jag gillade den här boken. Den var dock för enformig för att sträckläsas. Som vanligt när jag har avslutat en King-bok som handlar om ett specefikt ämne, i det här fallet ett maraton (andra exempel är Flickan som älskade Tom Gordon) så undrar jag alltid i efterhand vart alla sidor tog vägen. Hur kan man skriva så långt om ett maraton? Det förvånar mig. men king är ju en mästare.
Betyg 5
2008-02-19 10:03
Wohoo! Underbar! Fast inte så underbart att McVries dog då, han var bäst :P men vad var det egentligen för något psycho slut?
Betyg 5
2009-01-02 11:35
En av mina favoritböcker av Stephen King (Bachman). Han bjuder på ett rikt persongalleri i maratonmarschen och en hel del tänkvärda uttalanden och tankar. Vem vet hur långt en kommersiell ide kan gå? Kan det gå så här långt?
Betyg 5Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till The Long Walk
Liknande böcker:
The Slow Regard of Sil..
 P. Rothfuss
Dead Sexy
 K. Raye
Slaves of the Mastery
 W. Nicholson
Blommornas Krig 2 - De..
 T. Williams
En vis mans fruktan -..
 P. Rothfuss
En vis mans fruktan -..
 P. Rothfuss
Alvklingan
 N. Perumov
Equal Rites
 T. Pratchett