bokrecensioner boktips

Blommornas Krig 2 - Det förlorade barnet

Originaltitel: The war of the flowers
Författare: Tad Williams
Genre: Fantasy
Ämnesord: filosofi, krig, politik, mord, psykologi, spänning, äventyr
Utgivningsår: 2006
ISBN: 9789132435997


Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Theo Vilmos har mot sin vilja hämtats till Älvalandet, en skrämmande värld där några mäktiga blomfamiljer härskar. Undan för undan går det upp för Theo att det inte var en slump att just han fick passera gränsen mellan vår egen värld och älvornas. Han har en roll att spela i detta märkliga land, en roll som är betydligt viktigare än han själv anar.

Plötsligt utbryter krig mellan de rivaliserande blomfamiljerna och Staden lamslås. Theo flyr i sällskap med älvan Cumber till Älvaborgsbron. Där mobiliseras en motståndsrörelse mot de förtryckande blomfamiljerna. Tillsammans med Cumber beger sig Theo till De olägliga hindrens undanröjare , som behöver Theo för ett alldeles speciellt ändamål. Genom honom får Theo klart för sig vem han själv egentligen är en bortbyting.

Fjättrad av osynliga bojor tvingas Theo inse att magin är honom övermäktig. Slutet är nära, både för honom själv och för hans gamla värld, som riskerar att ödeläggas av giriga krafter i den parallella världen.

Utdrag ur boken:
Theo satte sig ned mittemot honom på andra sidan elden . Vätten rörde sig mycket långsamt ,men gav ett intryck av att han kunde röra sig mycket snabbare om han ville-och de där ögonen! Theo mindes sin flyktiga halvdröm om djurparkens varghus. Han tittade på den mörka , tysta Klädkrok.. Kunde en vätte vara en varulv? Det verkade lite i mesta laget-för många ägg i p uddingen. Poolen madam Rapp hade sagt att han var halvvild. Vad betyder vild om en vätte - var han en,av de där grimmerna Theo hade sett från tågen? Om han mindes rätt hade de def i ntiv. t varit imponerande.
Medelbetyg: 4 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Blommornas Krig 2 - Det förlorade barnet :
2012-11-17 09:22
Fortsättning på blommornas krig är lika bra om inte lite bättre än fö boken. Detta är en riktigt bra fantasy bok som är rik på allt en fantasy bok ska ha. Rekommenderar boken både för de som älskar fantasy men även om man aldrig har läst den slags böcker så kommer man gilla Tad Williams böcker.
Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Blommornas Krig 2 - Det förlorade barnet
Liknande böcker:
Nordiska myter
 N. Gaiman
The Watchman of Eternity
 P. Witcover
Drakarnas dans
 G. R.R . Martin
Stardust
 N. Gaiman
Rotlös
 L. Landström
Blodsbunden
 L. Landström
Kråkorna fest
 G. R.R . Martin