bokrecensioner boktips

Cujo

Författare: Stephen King
Genre: Roman
Ämnesord: Rysare, Roman,
Utgivningsår: 1982
ISBN: 0881037273


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Cujo, en sanktbernadshund på nästan hundra kilo, är den bästa vän Brett Camber, tio år gammal, någonsin haft. En dag jagar Cujo ner en kanin i en håla i marken. I denna håla bor det rabiessmittade fladdermöss. Vad som sedan sker med Cujo och de stackare som råkar komma i hans närhet avslöjas i Stephen Kings hittills mest spännande rysarroman.
Medelbetyg: 3,04 (24 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Cujo :
2004-05-27 15:44
Cujo, en älskad och snäll hund spinger ner i en kaninhåla och blir där biten av en rabiessmittad fladdermus. Därefter är Cujo förändrad. Berättelsen om den stora Sankt Bernadshunden vävs in i en historia om en familj där otrohet bryter idyllen. Familjen hamnar dock i en sitation som är långt farligare än svartsjuka när Cujo blivit ett monster och ingen väg finns ut.

Cujo är en otäck historia om en hunds lidande och flera människors öden. Berättelsen är fängslande och skrämmande. Det kändes dock som om King då och då tappade tråden och kontakten med människorna. Cujos familj Camber var intressantas och troligtvis hade en roman baserad endast på deras liv fungerat mycket bättre, eller helt enkelt en roman som följer Cujo från början till slut. Jag har också svårt för monstertemat som känns oerhört konstlat. En rabiessmittad hund är otäckt nog för min del , kombinationen med ett monster i en garderob tar helt enkelt udden ur det hela.
Betyg 2
2004-05-28 09:45
Det här är ett ypperligt exempel på Kings förmåga att få vardagen att framstå som skrämmande!
Ni som bara sett filmen har ingen aning...!
Betyg 4
2004-06-29 15:38
Den här kommer jag ihåg att jag tyckte var riktigt ruskig när jag läste den för ca. 15 år sen. En riktigt krypande stämning i boken, klart godkänd.
Betyg 3
2004-07-24 16:09
Har haft boken stående i hyllan i typ 15 år och har nu till slut läst den! Väldigt spännande, men som sagt så undrar man ju verkligen varför han skulle dra in det där monstret i garderoben. Typiskt Kingish... Undrar om han försöker knyta ihop sina böcker med något slags övergripande ont väsen...?
Betyg 3
2004-07-25 15:12
Definitivt en av Kings sämre böcker (läs den inte och se inte filmen heller...). Hade det handlat enbart om människorna (som någon sagt i en tidigare recension om jag inte missminner mig) hade den varit betydligt bättre.
Betyg 2
2005-07-13 14:33
Det var 10 år sedan jag läste den här och den ger mig fortfarande rysningar... Stackars hund!
Betyg 4
2005-10-26 16:25
Usch och tvi, jag läste boken för rätt många år sen, mest för att jag var ung och ville läsa något från föräldrarnas bokhylla i jakten på att vara vuxen. Det var en lång (på den tiden) och plågsam läsning, det kändes som att det aldrig skulle ta slut och när jag tittar på boken idag så måste jag säga att jag inte var ute på hal is när jag läste den som knatte. Den är ganska dåligt skriven och storyn är trist. En etta.
Betyg 1
2005-11-07 10:27
Cujo, en jättesnäll sanktbernadshund på hundra kilo ramlar ner i en håla i marken och blir biten av rabiessmittade fladdermöss. Han blir sedan helt galen och börjar att bita ihjäl alla som kommer i hans väg.

Min pappa sa att den här skulle vara väldigt bra så jag började läsa den. I början verkade det som att King hade svårt att bestämma sig för vem av familjerna han skulle följa, han flackar hit och dit mellan familjen Camber och deras diskreta maktkamp om sonen Brett och familjen Trenton och hustrun Donnas otrohetsaffär med den snuskige Steve Kemp. Efter ett tag när Cujos rabies bryter ut på allvar och Donna och sonen Tad kommer i hans väg börjar det hända saker men det är ochså där problemen med boken dyker upp. Jag bara sitter och stressläser när det handlar om Vics reklamresa och Brett och Charity Cambers besök hos systern. Av innehållet i den här boken skulle man kunna göra två, kanske tre böcker. Och monstret i garderoben? Nej, King ville lite mycket här. Han hade en bra grundstory med Cujo men med allt annat runt omkring så förstör han lite känslan med hela historien.
Betyg 2
2005-12-12 17:21
Kings berättande av de olika personernas och Cujos tankar är bra. Lite seg inledning, men den är helt OK större delen av boken. Att göra film av den här boken var modigt och resultatet blev därefter. Filmen kan aldrig fånga tankarna och desperationen som kommer fram i boken och blev därmed ganska misslyckad.
Betyg 3
2006-09-28 10:50
En av hans bra böcker om skräcken i vardagen och som skiljer sig på slutet eftersom den inte sluter helt lycklig...
Betyg 4
2007-01-09 20:44
Cujo en sankt bernadshund på nästan 100 kilo är den bästa vän Brett Camber.10 år gammal,någonsin har haft. En dag jagar Cujo ner en kanin i en håla i marken. I dena håla bor det rabiesmittade fladdermöss. Vad som sedan sker med Cujo och de stackare som råkar komma i hans närhet avslöjas i Stephen Kings rysarroman.
Betyg 5
2007-03-08 20:16
Cujo är en väldigt bra bok, men det gäller bara att man har lite tålamod (Tycker jag iallafall!).
Jag medger att jag blev rätt beskiven när jag började läsa boken, och jag tyckte den var rätt långtråkig, jag hade gärna sett mer ur Cujos synvinkel. King tog upp för mycket som inte var nödvändigt för en bra bok tycker jag.
Men den blev bättre! Speciellt mot slutet tycker jag.

Så det blir en stark 3:a
Betyg 3
2007-06-06 13:08
Enbart historien med Donna och Tad (och Vic) var något att ha. Resten kändes som nåt "brus" som var där för att dryga ut boken...
Betyg 2
2007-09-27 15:10
Cujo bara en söt vovve som inte vill någon något ont.
men när han blir Rabies smittat så tar smärtan över allt han ser.
En kvinna och ett barn får snart se vad denna hund är kapabel till.
Cujo är en mycket läskig och BRA film som alla som älska skrätt sett.
Filmen är ingen för djurälskare som jag själv för man grinar en störredel av filmen.
Man tycker bara synd om denna lilla söta hund.
Betyg 5
2007-11-11 21:49
Första King boken jag läste. Vardagsskräcken som han fångar ger mig rysningar än. Helt ok men inte mer.
Betyg 3
2008-01-03 23:11
En av Kings få "verkliga" böcker. Otäck och skrämmande. Bra skriven även om jag inte skulle komma på iden att läsa den igen...
Betyg 4
2008-02-01 23:12
Otäck Kingbok om en hund som drabbas av rabies.
Betyg 3
2008-08-13 22:46
Arg vovve. Onödig. Inte speciellt skrämmande såvida man inte är rädd för hundar. Måste dock beundra Kings förmåga att skriva en hel bok på så lite material.
Betyg 2
2011-02-08 23:01
Den sämsta King-bok av de ca 10 jag läst hittills. Blev visserligen bättre och bättre, steg från en 1:a till en 2:a tack vare ett hyfsat slut, men jag hade väntat mig mycket mer av en bok som man hört ganska mycket om på olika sätt. 100 sidor hade definitivt räckt istället för de drygt 300. Det hände inte mycket.
Betyg 2
2011-02-16 19:31
Jag tycker att hundar är lömska och obehagliga. Inte blev den känslan bättre av denna bok.
Historien om Cujo, den rabiessmittade sanktbernhardshunden på nästan hundra kilo, är otäck och obehaglig. Dessutom väldigt sorglig.
Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Cujo
Liknande böcker:
Med hjärtat som insats
 S. Ahrnstedt
Oskuld
 L. Kornelius
Oskuld
 L. Kornelius
Oskuld
 L. Kornelius
Oskuld
 L. Kornelius
Lyckligare utan dig
 M. Wester
Mitt barn lever
 H. Fogelström
Marionetterna
 O. Blegel
Månskensryttarna
 M. Lide